reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

reklama
Fanti jak znajdziesz wózek dla siebie (znaczy dla Bronka) to od razu pisz jaki wybrałaś :D

.
Dzasti ;)

Byłam dziś w takim dużym centrum dziecka i tam mieli masę wózków.. obejrzałam sobie co nieco.. Bardzo spodobał mi się taki wózek:
http://www.leo.sklep.pl/wozki/wielo...ity-elite--gondola-deluxepalaktacka,p63131322
Spacerówka mega wygodna, duża, zwinna, składanie jedną ręką bez najmniejszych problemów.. zachwycona jestem.. gondola w sumie standardowa.. ale ok.. tylko cena.. :/

Do tej pory byłam przekonana do takiego:
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-pajero-alu-adamex-3w1-mega-gratisy-i5788191421.html
Ale wszędzie oglądałam na żywo tylko gondolę a spacerówka tylko na zdjęciach.. a dziś zażyczyłam sobie by pani mi w sklepie zamontowała spacerówkę.. i jest do dupy.. mała.. tzn dziecko musi być drobne, podnóżek malutki, kosz pod wózkiem mały i w sumie jak się włoży osłonkę na nogi i folię na nic nie ma miejsca. Pojemność jest na 3 kg.
No i mam dylemat teraz.. najlepiej byłoby kupić używaną gondolę ale samą gondolę na te pół roku wystarczy a potem jak z Olim miałam- kupić konkretną spacerówkę nową.

Juana mnie to przekonuje tez dlatego, ze pewnie jest lekkie i mobilne wiec nie bedzie problemu z transportem na ogród a wiosna i latem tam spędzamy dużo czasu. Wiem, ze na krótko wystarcza ale i tak pózniej będę musiała kupic kojec dla dziecka żebym mogła go spokojnie zostawić chociaż na chwile samego np jak będę musiała isc do piwnicy czy zrobic mleko albo cokolwiek innego. A na początek kojec sie ńie nadaje bo bym musiała sama sie cała schylic zeby bobaska tam wsadzić.
A chciałabym miec cos na początek na dół domu. Zuzka była ciagle w swoim łóżeczku ale my na długi okres tez przenieśliśmy nasze zycie do jej pokoju. No i nie mieliśmy jeszcze wtedy zrobionego salonu. A teraz muszę miec cos zeby odłożyć Bartka bo jeszcze mam Zuzke ktora tez muszę sie zając...
A jak z kojcach dziewczyny? Nie chodzi mi o łózeczko turystyczne tylko typowo o kojec dla dziecka?

Fanti ciąża mi chyba nie służy jeżeli chodzi o zapamiętywanie i kojarzenie faktów :p Ja czytałam twój post ale nie skojarzyła :p Zmienię to co napisałam na jak już będziesz mieć w domu wózek to poślij fotkę :D

W ogóle nie myślałam, że wybór rzeczy dla maluszka jest tak ciężki. Wszystkiego jest tak dużo, że jak ja coś oglądam to nie wiem co wybrać. Teraz zastanawiam się nad wanienką, czy z korkiem czy bez. Zakupiłam dzisiaj stelaż pod wanienkę na wymiar tej większej wanienki. Kocyk też jakiś muszę kupić i tylko chodzę i oglądam, nie mówiąc o proszku do prania, bo to od ponad miesiąca kupuję:p Tylko oglądam w sklepie i czytam na necie, ostatnio mąż mój nawet stwierdził, że pojedzie i on wybierze proszek, bo ja się chyba nigdy nie zdecyduję :p

Ja wiem, ze ten fotelik do 13kg wcale do 13 sluzyl nie bedzie :D ale skoro oczywistym jest, ze z 13 szybko mi wyrosnie to co dopiero z 10kg ? Dodatkowo, ze na zime bobo bedzie wieksze plus jakis kombinezon :) Takze dla mnie te 'wozkowe' odpadaja :)

Manka my musieliśmy wymienić pierwszy fotelik ponieważ Zuzce przestało sie podobać jeżdżenie tyłem do kierunku jazdy i pamietam jak pokonaliśmy trasę 300 km z płaczącym dzieckiem bo nic sie jej nie podobało :)
Od razu prosto z drogi pojechaliśmy po nowy fotelik i mimo iż dopiero wskoczyła wagowo w poziom drugiego fotelika a ten pierwszy jeszcze był dobry to dla komfortu jazdy jej i naszego przesiadła sie do drugiego fotelika :)

Isia my kupilismy kojec drewniany do salonu na dole. Jest duzy, wiec nie bede sie stresowac, ze Kubus wywroci brata chcac do niego zajrzec. I ma trzy pozycje ustawienia wysokosci-jak w lozeczku:)

My zmienilismy fotelik jak Kuba mial 9 miesiecy, ale mamy taki, ktory jest rozkladany(do tej pory spi jak jedzie) i monowany tez tylem do kierunku jazdy. I do 18 miesiecy jezdzil tylem. Pewnie jezdzilby dluzej, ale byl juz za dlugi i zaczynalo byc niewygodnie:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry