reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

reklama
A ja mam pytanie do dziewczyn mieszkających poza Polską. Czy macie na rynku dostępne jakieś mleka modyfikowane dla niemowląt sojowe ale bez cukru? Pleaseeee pomóżcie bo Polska to oczywiście kraj trzeciego świata :crazy: Naszukałam się i w aptece kupiłam w końcu HUMANĘ ale patrze na skład a tam na pierwszym miejscu syrop glukozowy :( No załamałam się:(:(:(

Muminek śliczne :) ja mam z sowek taki obrazek

Z płytek

Załączniki

• 1427885405684.jpg
    1427885405684.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 71
Muminek mi dlugo zeszlo bo to pierwsza taka rzecz w sumie i nie zawsze mi sie chcialo bo nieraz mnie natchnienie opuszczalo, ale ty na pewno szybciutko zrobisz.

Muminek koleżanka robi, genialne są

Starszy dostał takiego misia, to jeden z 1 jej wyrobow wtedy

Załączniki

• 1427900660693.jpg
    1427900660693.jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 71
Muminek, śliczny pokoik :o) a w sówkach zakochałam się!!!!!!

W ogóle chyba starzeję się bo kiedyś nie dostrzegałam ręcznie robionych różności a teraz zachwycam się jak dziecko!

Doli Twoje obrazki też cudne. Szkoda, ze nie mam mieszkania z dodatkowym pokojem na pracownię... Łatwiej byłoby zmobilizować się do takich robótek bo człowiek nie traciłby czasu na wyjmowanie wszystkiego i chowanie... Ech... Można się rozmarzyć...

oltoma te sowy na sciane to była robota na godzinkę:) blyskawica:) trochę więcej czasu zajęły te literki no a kocyk z haftowana sowa to była masakra - sam haft mi zajął ok 3 tygodni:/

Muminek, a jak poproszę Cię o wskazówki wykonania takiej sówki? Począwszy od tego gdzie co kupic???

Annemone a nie karmisz piersią? Ty jesteś weganka?

Ja za sojowym sie nie rozglądałam ale raczej ciezko o mm z dobrym składem niestety...widziałam z Holle kozie i chyba jeszcze Alnatura ma. Obie marki sa bio i maja dobre składy. Polecam kaszki Holle :tak:

Ogolnie mnie wkurza, ze w każdym mleku jest olej palmowy!! W ogole jest wszędobylski, nawet chciałam dzis kupic jakis krem do smarowania migdałowy albo macadamia i wszystkie ktore sprawdziłam (w bio sklepie) miały olej palmowy. Ogolnie najlepiej robic samemu w domu większość rzeczy...

Ostatnia edycja:
reklama
oltoma w pepco kupiłam szare podkładki filcowe na stół. przecielam je na pół w taki kształt żeby po złożeniu i zszyciu dały kształt sowy. a potem to już tylko ozdoby - wiecej roboty była z ta która ma guzikowe ozdoby (one maskuja miejsce laczenia) a reszta to wycięte z cienkiego filcu ozdoby i przyklejone klejem:)
cienki filc w różnych kolorach kupiłam w empiku, z niego też potem szylam te literki i łosia:)

Do góry