reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo!

A ja dziś zrobiłam mały rekonesans i odwiedziłam sklep gdzie było tyle wózków i wszystkich innych akcesoriów dla dzieci, że juz kompletnie zgłupiałam... Niestety wózka , który chciałam obejrzeć "na żywo" akurat nie mieli bo się sprzedał :(.

Jeśli któraś z Was jest ze Śląska to polecam odwiedzić "Boćka" w Zabrzu bo tam jest naprawdę mnóstwo rzeczy od najtańszych do tych "wypasionych" a przy zakupach powyżej 500zł dają kartę rabatową 5% i jeszcze można negocjować ceny (tak mi pani w sklepie powiedziala).

reklama
Agutek spodobał mi się wózek Atlantic polskiej firmy Baby Design ( Baby Design) . W sklepie oglądałam X-Landera XA Deltima a sprzedawca powiedział, że niedługo będize właście ten Atlantic, który jest bardzo podobny ale sporo tańszy (X-Lander ok. 1400zł a Atlantic niecałe 900zł). Oba mają skrętne koła, osobną gondolę i spacerówkę i nie mają za wiele udziwnień a ja wolałabym właśnie jakiś prosty, raczej klasyczny wózek. Atlantic dopiero niedawno wszedł do sprzedaży i jeszcze ciężko powiedzieć jak się sprawdza, w sklepie powiedzieli, że dopiero po zimie będzie wiadomo czy są reklamacje i na co się użytkownicy skarżą. Tak czy owak wizualnie mi się podoba ale musze go ocenić "organoleptycznie" :).
Doszliśmy z mężem do wniosku, że nie wydamy więcej niż 1000zł na wózek bo i tak pewnie potem trzeba będzie dokupić "parasolkę". Zresztą nasi znajomi, którzy do biednych i oszczędnych nie należą też nam powiedzieli, że nie ma sensu wydawać kupy pieniędzy na wózek. Co nie znaczy, że mi się nie podobają Mutsy i inne, które bierzecie pod uwagę :).

ja chyba zostane przy wózku chicco od samego pczątku wpadł mi w oko:laugh2: podoba mi się że jest 3 w 1 i jest lekki:laugh2:
33peefc.jpg

tyko chce tą wersje, by nie było pod gondolą spaceróki, a za to trzeba dopłacić 100 zł:no:

ciekawe te wasze wozeczki :-)

Zresztą nasi znajomi, którzy do biednych i oszczędnych nie należą też nam powiedzieli, że nie ma sensu wydawać kupy pieniędzy na wózek.

wiesz co, to chyba zalezy od podejscia, bo nam duzo osob mowilo wlasnie, zeby na wozku nie oszczedzac :dry: kolezanka wlasnie przy pierwszym dziecku postanowila kupic cos tanszego no i ona akurat zalowala i teraz przy drugim uznala, ze nie bedzie patrzyc na cene - no ale moze ona trafila na jakis bubel...trudno powiedziec :eek: radzilam sie jednak tez tutaj doswiadczonych mam na forum i mowily, ze jesli ma sie pieniazki na to przeznaczone to lepiej kupic cos lepszego...
aczkolwiek nie twierdze,ze twoj wozek moze byc gorszy - kto wie, moze akurat w tym przypadku wozek bedzie dobry jakosciowo ;-)

ja chyba zostane przy wózku chicco od samego pczątku wpadł mi w oko:laugh2: podoba mi się że jest 3 w 1 i jest lekki:laugh2:
33peefc.jpg

tyko chce tą wersje, by nie było pod gondolą spaceróki, a za to trzeba dopłacić 100 zł:no:

wiesz gdybym miala wybierac to tez zdecydowalabym sie bez tej spacerowki pod gondola - jakos wizualnie mi to lepiej by wygladalo ;-)

a tak w ogole to jestem zalamana waga wszystkich wozkow uniwersalnych - sa piorunsko ciezkie :baffled: jak pomysle, ze bede musiala to wnosic na 2 pietro...ech...
no coz, nie ja pierwsza - nie ostatnia :-p

chyba tak nie uważam:no: gondola jest potrzebna i to bardzo, rodzimy w marcu dzidzia pojeździ w głębokim wózku tak do 6, 7 miesięcy ( w zależności jak szybko usiądzie) o troszkę jesieni zahaczymy spacerówką i oczwiście jeszcze przed nami wiosna:-)

dzisiaj sprzedawca w sklepie powiedział że dzieciaczki nie mogą w nosidełku przebywać dłużej niż 4 godziny, wiec lepiej nie rezygnować gondoli

gondola jest potrzebna, natomiast w naszym wypadku, kiedy rodzimy na wiosne bedzie sluzyla maxymalnie 3-4 miesiace
nie chcemy przeciez zaparzac dziecka w 30 stopniowym upale w bezwietrznej, zabudowanej gondoli, nieprawdaz? wowczas sprawdzi sie dobra spacerowka rozkladana na plasko
we wrzesniu natomiast, kiedy pojawia sie pierwsze chlody na gondole juz zadne zdrowe dziecko sie nie da namowic
6 miesieczy bobas jest ciakaw swiata, nie bedzie chcial patrzec na czubki drzew i niebo
z Jasiem przesiadalismy sie do spacerowki w srodku zimy, w wieku 5 miesiecy poniewaz denerwowal sie na spacerach ze nic nie widzi
na szczescie mialam porzadny, zabudowany wozio wiec nie bylo problemu

jesli cos moge doradzic ze swojej strony, oczywiscie kazdy zrobi jak bedzie uwazal, radze kupic zwykla, prosta gondole, natomiast zaoszczedzone srodki przeznaczyc na porzadna spacerowke z duzymi pompowanymi kolami, dobrymi na piach i snieg
wiem po sobie, ze kazdy woli uczyc sie na swoich bledach ;-)

anija ty masz Mutsy prawda:confused:
a masz wersje z gondola czy sama spacerowke?

bo ostatnio slyszalam, ze ta gondola sie troche przekrzywia - nie jest w poziomie i szukam mamy, ktora by mi cos mogla opowiedziec o tym - czy faktycznie jest to jakies przeszkadzajace czy nie ;-)

reklama
jestem ciekawa czy ktoras z nas wie juz napewno kto u niej gosci.

No wlasnie mam nadzieje, ze dzieciaczki sie ujawnia, zeby ulatwic sprawe mamusiom.
Choc powiem szczerze, ze jesli nie zobacze dokladnie sama jajek i siusiaka na usg to chyba bede jednak mimo wszystko kupowac kolorki uniwersalne, pasujace do obu plci :laugh2:

Do góry