reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
fajne te chusty ale jakos nie jestem do nich przekonana mam wrażenie że dzidzia jest w niej taka pozwijana:baffled:

mogę polecić nianie philipsa jest berdzo fajna nie szumi i jest bardzo czuła ja mam model scd 463 na allegro zapłaciłam 169zł w smyku były po 280zł

Co nam się nie przydało:

Łóżeczko :-):-):-):-):-) - jak narazie, Córeczka mało w nim śpi, głównie ze mną w łóżku

Na samym początku używałam Alantan, ale co chwilę mała miała podrażnioną skórę i przeszliśmy na sudocrem zgodnie z zaleceniami położnej i od tamtej pory nie mamy takich problemów.
Słyszałam jednak, że sudocrem jest dość mocny, więc chyba wolałabym używać coś troszkę delikatniejszego.

Ja smaruję na przemian Sudocremem i Alantanem, S. za bardzo wysusza i po dłuższym stosowaniu skóra robi się szorstka, a jak dla mnie A. jest za tłusty - więc raz jednym raz drugim i jest idealnie - zero odparzeń. Sudocremu mamy średnie opakowanie i zużyliśmy dopiero połowę.

Pieluchy Pampersy, ale zdarza się, że przeciekają na pleckach.

Chusteczki też Pampers - bardzo dobre, my kupujemy w Makro po 5,80zł

Myślę o zakupie chusty lub nosidełka (teraz bardziej skłaniam się ku chuście, bo się naczytałam że nosidełka są niezdrowe dla kręgosłupa dziecka). Macie jakieś zdanie na ten temat?

ja mam chuste taka: Baba Slings - Home :-)i nam odpowiada, Olivka w niej zawsze smacznie spi (a w chuscie moze spac, w przeciwienstwie do nosidelka), dla mnie troche na razie malo wygodne, bo trzeba jej glowke podtrzymywac jeszcze, ale potem mysle, ze bedzie lepiej:-)

Kupiłam dziś krem ochronny na słońce PENATEN filtr 40, zobaczymy czy będziemy zadowolone z niego. Ciekawe czy Wiktoria nie będzie wyglądała jak mumia. Teraz tylko czekamy na słońce.

reklama
Chciałam dodać że za Penaten zapłaciłam 24,50zł

Używaliśmy Oilatum - bardzo dobre, za 500ml zapłaciłam 52zł (teraz nic nie używamy - szukamy alergenu/alergenów)

Zamiast smarować dziecko oliwką, pielęgniarka poradziła, aby do kąpieli wlać kilka kropli oliwki, efekt bardzo dobry.

Nie używamy przewijaka, przewijam córeczkę na łóżku.

Jeśli chodzi o zabawki to odradzam twarde grzechotki (bynajmniej narazie).

Kupiłam za około 6zł dwie mięciutkie zabawki - piłeczkę okrągłą i w kształcie kwadratu (w środku mają coś co dzwoni) - są super, bardzo kolorowe. Można je doczepić do maty edukacyjnej, jak na razie to ulubione zabawki Wiktorii.

Do góry