reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo!

ja mam laktator aventu, ogolnie laktator byl mi bardzo polecany przez wiele osob, wiec bylam zdecydowana od poczatku, ale wiem, ze niektore dziewczyny wola poczekac i zobaczyc jak to bedzie:-)ja zakladam, ze bede musiala czasami gdzies wyjsc;-)a wtedy mozna odciagnac pokarm do buteleczki i niech tatus karmi:-)

reklama
Ja nie musiałam kupować bo mi koleżanka pożyczyła :). Też Aventu. Jedynie butelke sobie dokupilam.

A jesli o biustonosz chodzi to kupiłam sobie taki tani za 15 zł (chiński jakiś) a jak sie okaże, że faktycznie będę mogła karmić , czego bym bardzo chciała, to zainwestuję w porządniejszy :)

Ja poczekam z kupnem laktatora. Nie jest to majątek ale gdyby okazał sie zbędny, byłabym na siebie zła za wyrzucone pieniądze :baffled:
Jak okaże sie że żyć bez niego sie nie da ;-) to kupie. Mam sklep pod nosem ;-)
Dzisiaj wyniosłam (oczywiście nie osobiście:laugh2:) wózek z piwnicy i go wietrze :-). Ale on mi sie wielki wydaje i ciężki :szok: Pól dnia sie bawiłam z rozkładaniem go na różne sposoby, normalnie jak dziecko:laugh2::szok:

Ja mam wrażenie że ciągle o czyms zapomiałam, kupiłam sobie juz 2 koszule nocne i sie śmieje że wyglądam w nich jak moja babcia. Musze sobie dokupić jeszcze krótkie bokserki bo po cesarce podobno nie wolno zakładać majtek, ale jak ma mi sie ten podkład utrzymać?? Wiec postanowiłam że sobie kupie taki krótkie, a jak o czyms zapomniałam to będzie musiał mi mąż dowieźć i koniec. Wiec na razie sie nie martwie.

6ik5p1

A jesli o biustonosz chodzi to kupiłam sobie taki tani za 15 zł (chiński jakiś) a jak sie okaże, że faktycznie będę mogła karmić , czego bym bardzo chciała, to zainwestuję w porządniejszy :)

tutaj w Anglii bardzo duzy nacisk klada na to, ze 99,9% kobiet jest w stanie karmic:-)mowia o tym w szkolach rodzenia, sa specjalne grupy wsparcia i doswiadczone mamy-wolontariuszki, ktore moga przyjsc do ciebie do domu i pomoc w razie problemow:-)mi w szkole rodzenia powiedzieli, ze jezeli cos nie wkroczy w ten naturalny proces, jezeli wlasciwie sie dzecko przystawia itp, to nie powinno byc problemow:-)wiec ja tez zakladam, ze u mnie nie bedzie:-)a jezeli jakies problemmy sa, to baardzo rzadko sie zdarza, ze oni nie potrafia pomoc i rzeczywiscie nie mozna karmic:-)
ogolnie bardzo optymistycznie:-)

Ja mam wrażenie że ciągle o czyms zapomiałam, kupiłam sobie juz 2 koszule nocne i sie śmieje że wyglądam w nich jak moja babcia. Musze sobie dokupić jeszcze krótkie bokserki bo po cesarce podobno nie wolno zakładać majtek, ale jak ma mi sie ten podkład utrzymać?? Wiec postanowiłam że sobie kupie taki krótkie, a jak o czyms zapomniałam to będzie musiał mi mąż dowieźć i koniec. Wiec na razie sie nie martwie.

6ik5p1

wkład utrzymujesz samymi udami...
niestety :dry:
byłam teraz w szpitalu i widziałam jak biedne dziewczyny się męczą - chodzą jak kaczuszki i rękami podtrzymują z przodu i z tyłu podkład :baffled:

Moja koleżanka kupiła sobie właśnie niskie bokserki i mówiła że działało, ja siebie jakoś nie widze paradującą po korytarzu i trzymajacą pieluche, to już wole nawet jakieś majtki z siatki. Zobaczymy co mi lekarz powie, może mi coś podpowie :)
6ik5p1

Z siadki czy bez u nas nie można chociaz po obchodzie kobiety zakładały ja też zaczęłam te jednorazowe ale jak się leżało to trzeba było zdjąć bo szybciej się goii. Wiec czasem poprostu juz się nie chciało tylko po to aby iść do toalety.
To rzeczywiście kobiety jak kaczki chodziły ale nikt się nie dziwił na takim oddziale to normalka:-)

reklama
No ja wiem, że są bardzo cięci na te nawet jednorazowe gatki i jak zobaczą to opierdzielają.
Ale sama sobie kupiłam i zobaczę jak to będzie. Jeśli bez będzie mi bardzo niewygodnie to na pójscie do kibelka na przykład będę ubierać i już... ;-)

Do góry