reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Wiecie że nie ma czegoś takiego jak 70 -procentowy roztwór spirytusu? :eek::confused: ale za to kupiłam 2 w 1 tzn. jałowe gaziki nasączone takim spirytusem :-)

wiemy :tak:
należy kupić spirytus spożywczy i rozrobić go z wodą ;-)
a o tych gazikach słyszałam nieciekawe opinie - są ponoć bardzo sztywne i ciężko się operuje nimi przy tym pępuszku...ale może tobie będzie wygodnie nimi się posługiwać :happy:

reklama
mi mam wiezie plasterki czyms nasaczone , pewnie wlsnei spirytusem

ale podejrzewam ze sie nie przydadza jak zobaczylam co za sprzecior oni na pepki tutaj zakladaja :szok: :szok: :szok:

taki wielki plastik:szok: :szok: :szok:

i nawet chocby sie chaialo to ni ema gdzie tego plasterka przykleic:baffled: :baffled:

mi jeszce wnienki brakuje
wczoraj przyszla pompka do cycochow i zestaw butelek do niej gratis :-)

juz sobei obiecalam ze narazie nic ciuszkow nie kupie bo musze zobaczyc z czym tutaj mam jedzie no to ni epowstrzymalam sie i kupilam piaskopwe buciki do marynarki i skarpetki :-)

a jesli chodzi o te siatkowe gaciorki to ja je niby ma ale cos mi sie zdaje ze ich nie uzyje
ta siatka mi nie odpowiada jest taka blleee

kupila sobie zestaw 10 najtanszych bawelnianych i potem wyrzuce i juz

u nas miloku zabraniają używać nawet tych jednorazowych gaciorków, więc o bawełnianych to nawet nie wspominam;-) trzeba ponoć nieźle się nagimnastykować, żeby personel nie zauważył, że nosisz gatki jednorazowe i żeby nie dostać porządnego opieprzu za to :-D

a ten plastik na pępuszek to chyba wszędzie zakładają i na początku maluszki go mają, póki są w szpitalu...czy może się mylę??

A ja dokupiłam wczoraj 7pak malutkich bodziaków :-)
i 2 pak bluzeczka i spodenki - takie jakby piżamka czy coś ;-)
i jeszcze jeden fajny brązowy, bawełniany komplet - bluzka, spodnie i czapa :-)

chyba narazie juz wszystko mam z ciuszków tych na pierwszą chwilę ....
czyli miesiąc czy 2 a może nawet 3 ....

teraz latam po ebayu i szukam fajnego ochraniacza a jak bedzie w komplecie z kołderką, to jeszcze lepiej, schowam na później ;-)
narazie upatrzyłam sobie to:

małe zdjęcie ale troszkę widać

5fac_1.JPG

i jeszcze czaje sie na to :

f2a1_1.JPG

i wieszak do pieluszek:

16f9_1.JPG

ale ten mi sie podoba bardziej :-)

2ce8_1.JPG

Wieszak do pieluszek? Wow, fajna sprawa:-)
Co do majteczek to zakupiłam kilka siateczkowych ale mam nadzieję z nich nie korzystać, nie w każdym szpitalu narzucają co nosić:tak:

Melnie wlasnie taka ala kolderka lezy na lozeczku Tristana

kupilismy w zestawie z bumperkiem i przescieradlem i kocykiem a i jeszcze przytulanka tam byla

ale nad tymi workami na pieluszki tez sie zastanawiam bo to zaw3sze troche mniej miejsca zajmie ja zawiesi sie na lozeczku :baffled: ale nad tym to jeszcz epomysle

kamilas super wozek taki amerykansky:tak: :-)

reklama
Mam pytanie, nie wiecie czy do wózków MUTSY pasują wszystkie foteliki Maxi Cosi czy tylko wybrane? Czy to kwestia adapterów i łączników?

Do góry