reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Uważam,że te pierwsze 6-12 m-cy można w droższe zainwestować pieluszki o ile przypasują a potem na dady przejść czy jakies z Rossmana , bo jednak jest tańsza a jak pupie pasuje to po co przeplacać na coś co jest do pupy i tak czy siak ląduje w śmietniku

Wiecie co u mnie koleżanki polecają pieluszki Dady i ostatnio sobie przeliczyłam na sztuki koszt rozm. 1. Wychodzą kilka groszy drożej niż oryginalne pampers:szok: oczywiście jak się te drugie kupi w fajnej promocji (ja brałam 43 za 19,95)

reklama
a ja dziś zakupiłam dla maluszka tylko dwa smoczki uspokajające (jeden silikonowy a drugi lateksowy) bo nie wzięłam listy ze sobą i nie wiedziałam dokładnie co mam kupić :( ale to był zakup przy okazji bo dziś robiliśmy zakupy mikołajkowo urodzinowe. Dokupiłam brakujące galaretki i dziś kończę tort dla siostrzenicy, do tego dwa duże pudła klocków drewnianych z Biedronki o takie:

elefun-klocki-drewniane-d13642_5_9847.jpg

bo takie było życzenie na prezent urodzinowy :) i do tego dwie wielkie skarpety mikołajowe dla siostrzenic na mikołajki z ogromną ilością słodyczy w środku :) a niech mają dziewczyny w końcu Mikołaj raz w roku ;)

kwasia drewniane klocki są super! moje dziewczyny mają podobne - pudełko zamyka pokrywka z wycietymi kształtami:tak:
martuszka fajnie to wyglada tak posegregowane - tyle że stosunkowo drogie są te wszystkie gadżety:sorry2:

mam pytanie do Was, a dokładnie do tych dziewczyn co kupiły przewijaki usztywniane, takie na łóżeczko...ile płaciłyście za nie w sklepie?

patik tam też jest taka pokrywka i powiem, że nawet tanie te klocki były. 39.90 PLN za pudełko w którym jest 100 szt. a podobne tylko, że 50 szt. w Realu kosztowały 49.90 PLN więc różnica ogromna. Siostra mówiła, że dziewczynki uwielbiają takie klocki, też ostatnio dostały ode mnie klocki drewniane ale był to mniejszy zestaw i jak budują trasę przez cały przedpokój i nagle im braknie klocków to histeria gwarantowana dlatego siostra mówiła, że by się przydały ale taki większy zestaw więc tym razem wzięłam dwa opakowania po 100 szt. :)

te przegródki w szufladach to super pomysł, sama mam takie w swojej szufladzie na bieliznę i nie powiem, że było to drogie. Na allegro kupiłam dwie takie przegródki po około 20 mniejszych przegródek i zapłaciłam z przesyłką niecałe 20 zł.

co do przewijaka ja jeszcze nie kupowałam ale rozglądałam się w sklepie za takim i cenowo wychodziło różnie. W smyku widziałam takie za 59 zł i za 49 zł a np. w Auchanie już za 39 zł i nawet bardziej mi się kolorystycznie podobały...na allegro pewnie taniej ale z przesyłką to pewnie na jedno wyjdzie.

u mnie chyba by te przegródki się nie sprawdziły- i tak mam wszystkie rzeczy w osobnych, stosunkowo małych szufladach:) ale pomysł fajny, szczególnie jak ktoś ma np wielkie szuflady i ciężko mu wszystko ogarnąć.

Przewijaka też jeszcze nie kupowałam, ale wybrałam sobie w sklepie. kosztuje 50 zł

jeśli chodzi o przewijak to radzę kupić ten większy (80cm) bo lepiej na łóżeczku leży i większe dziecko się mieści i porządniejszy żeby dziecko dłużej z niego korzystało bo jak będzie kiepskiej jakości to nie wytrzyma cięzaru

reklama
Do góry