reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
WP_000138.jpgWP_000140.jpgWP_000141.jpgWP_000142.jpgWP_000147.jpg
DZIEWCZYNY! :) to jest mój ostatni najbardziej udany zakup [wybrałam się z mamą w weekend]: Kocyko-śpiworo-rożek :) jest cuuuuuudowny.. Kosztował 32 zł (26 zł bez VAT-u bo to hurtownia) i spełnia takie funkcje jak: kocyk po rozłożeniu, po spięciu śpiworek, po złożeniu rożek :) wygląda tak jak na zdjęciach.. Zaraz wrzucę drugą część :) ubranka, które mam jeszcze niewyprane, których nie widziałyście bo więęęęęększa część już poprana i poprasowana.. :)

WP_000133.jpgWP_000134.jpgWP_000135.jpgWP_000136.jpgWP_000151.jpgWP_000146.jpg
To w smerfiki to pościel do łóżeczka :) ma tyle lat co ja jak nie więcej.. jeszcze ja w niej spałam z moim bratem! jest w dobrym stanie więc moja cudna mama krawcowa zrobiła mini wersję do łóżeczka :rofl2: niewyraźne bo robione telefonem ale takie ciuszki jeszcze mi do prania zostały, to jeszcze nie wsjo oczywiście ale mam wykład na uczelni i musze lecieć, wieczorem Was poczyyyyytam mamuśki! buziak :sorry:

ale slodkich rzeczy nakupowałyście!!!!

a my dopiero kupiliśmy łapki-niedrapki i szafę :sorry: (ale całe szczęście dostałam dużo ubranek od siostry i wózek i wanienkę).
Siedzę z listą rzeczy do kupienia jak jakas nienormalna- nie wiem od czego zacząć :(

Martuszka ja też ostatnio maglowałam listy co jeszcze kupić i się okazało, że zostały same drobiazgi (z grubszych rzeczy to materacyk i wanienka). Ale jak sobie to tak porządnie spisałam to mi się w głowie poukładało i jestem spokojniejsza:-)

Super rzeczy!

Skoro już jesteście przy praniu ( ja chyba jeszcze z miesiąc poczekam, termin mam dopiero na ostatniego lutego) to w jakiej temperaturze pierzecie rzeczy dla dziecka?

reklama
Orchidea - ten kocyk 3 w 1 fajna rzecz bratowa miała i w wózku się przydał taki ala śpiworek nie z gruby a ubranka słodkie a ta jeansowa sukienka z różowymi wstawkami, dodatkami to bratanica miała identyczną :szok:

Ja to jestem z zakupami daleko w tyle prócz troszku ciuszków z lumpka i ze smyka nie mam nic he he ale koleżanka ma na zbyciu ciuszki, fotelik samochodowy, mate jakieś 1 grzechotki, karuzelkę do łóżeczka więc pewnie podrzuci na dniach... dla mnie w sumie wszystko mam tylko brak wkładek laktacyjnych, podkładów a tak to mam z 2 koszule 3 piżamy, ciepły szlafrok , kosmetyki tez więc jedynie drobiazgi dla mnie a dla maluszka same droższe rzeczy typu łóżeczko, pościel, komoda,przewijak,wanienka ze stelażem,wózek itp

W pieluchy na start jestem obkupiona wzięłam 2 paczki 1 i 2 też dwie paczki z Rossmana bo nie wiem, czy pupie malucha Pampersy przypasują więc tez nie chcę potem mieć zapasu czegoś co się okaże nie dla naszej pupci a chusteczki to Dada lawenda z Biedy.

W rodzinie każdy maluszek przeważnie uchowany na Pampersach i chusteczkach pamoersa jeden dzieć na Happy Bella pieluszkach bo tylko takie tolerował i na chustkach Dada bo wszelkie inne uczulały. Uważam,że te pierwsze 6-12 m-cy można w droższe zainwestować pieluszki o ile przypasują a potem na dady przejść czy jakies z Rossmana , bo jednak jest tańsza a jak pupie pasuje to po co przeplacać na coś co jest do pupy i tak czy siak ląduje w śmietniku

Do góry