reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
wiem że juz było wałkowane, ale piszcie bo dalej nie wiem:
-jaki najlepszy krem do brodawek?
-jaki najlepszy termometr?
-czy do tego aspiratora frida to się też jeszcze jakiejs wody do noska uzywa? czy coś do czyszczenia noska musze kupić?
-te majtki na porodówkę to jakie? (bo pisałyscie że w któryś to się pupa poci, a nie chcę mieć zapoconej)
-podpaski jakie najlepiej?
Widziałam takie mamma coś tam. Jejku, to był rozmiar jak dla konia! Na pewno czegoś takiego nie założe (a moze założe:eek:)

Poli a jakis sentyment mam do tej ciazy ... na 99% to moja ostatnia ciaza, bedzie mi brakowalo brzucha, kopniec i tego magicznego czasu ;-) dobrze mi w ciazy, fajny to stan :-) a za chwile sytuacja sie zmieni w domu pojawi sie drugie dziecko, boje sie reakcji pierwszego ;-) pieluchy, karmienie, wychodzace zeby, powrot do pracy ... mam stresa a tu coraz blizej jutro moj suwak przekroczy magiczne 30 :szok: ostatnio w ciazy bylam tylko 36w6d w tej bym chciala dociagnac min do 38 tc a nawet do wiosny moge z bzruchem chodzic !

pierwsza ciaza mi zleciala szybko, nie mialam czasu delektowac sie tym stanem, bylam 6 lat mlodsza i tez do roli mamy inaczej podchodzilam, magiczny czas to 40 tyg jednak ...

Ostatnia edycja:
Poli a jakis sentyment mam do tej ciazy ... na 99% to moja ostatnia ciaza, bedzie mi brakowalo brzucha, kopniec i tego magicznego czasu ;-) dobrze mi w ciazy, fajny to stan :-) a za chwile sytuacja sie zmieni w domu pojawi sie drugie dziecko, boje sie reakcji pierwszego ;-) pieluchy, karmienie, wychodzace zeby, powrot do pracy ... mam stresa a tu coraz blizej jutro moj suwak przekroczy magiczne 30 :szok: ostatnio w ciazy bylam tylko 26w6d w tej bym chciala dociagnac min do 38 tc a nawet do wiosny moge z bzruchem chodzic !

pierwsza ciaza mi zleciala szybko, nie mialam czasu delektowac sie tym stanem, bylam 6 lat mlodsza i tez do roli mamy inaczej podchodzilam, magiczny czas to 40 tyg jednak ...

Cortina, nie dziwię się:) Ja też odczuwam strach jak to będzie..Sorki, że pytam:zawstydzona/y:, ale jak to możliwe, że Maję rodziłaś w 26 tygodniu?

wiem że juz było wałkowane, ale piszcie bo dalej nie wiem:
-jaki najlepszy krem do brodawek?
-jaki najlepszy termometr?
-czy do tego aspiratora frida to się też jeszcze jakiejs wody do noska uzywa? czy coś do czyszczenia noska musze kupić?
-te majtki na porodówkę to jakie? (bo pisałyscie że w któryś to się pupa poci, a nie chcę mieć zapoconej)
-podpaski jakie najlepiej?
Widziałam takie mamma coś tam. Jejku, to był rozmiar jak dla konia! Na pewno czegoś takiego nie założe (a moze założe:eek:)

Nam położna na SR mówiła żeby kupić gatki siatkowe a nie z tzw flizeliny bo w nich się wszystko poci, nie ma cyrkulacji powietrza i się źle goi.

reklama
Hej! Dawno tu nie zaglądałam, bo zakupy jakoś odsuwam jeszcze od siebie (majty z siatki wrrrr), a tu i inne tematy się pojawiają :) Te przegródki do szuflad fajnie wyglądają.

Cortina. Tak jak jeszcze jakiś czas temu narzekałam na ociężałość ciążową (wiem, że to jeszcze wróci na końcówce, wiem :)) tak teraz kiedy czuję się nieco lepiej i ten czas coraz bardziej się skraca, też myślę o tej ciąży z coraz większym sentymentem. Nie zdążyłam się nią tak właściwie jeszcze nacieszyć, bo ciągle ebyły jakieś powody do zmartwień i stresów. Chyba czas trochę się podelektować ;)

Do góry