reklama
moja lista na szczęście jest krótka bo większość mamy...
monitora oddechu nie kupujemy, nianie elektroniczną mamy bo mieszkam w domu i nie wyobrażam sobie siedzieć na dole nie słysząc co się dzieje na górze
co do wanienki to jeżeli macie wannę w domu to moim zdaniem 80 jest akurat. zresztą u nas w tej 80 Miki kąpie się nadal, ale już spokojnie też czasami siedzi w normalnej wannie
monitora oddechu nie kupujemy, nianie elektroniczną mamy bo mieszkam w domu i nie wyobrażam sobie siedzieć na dole nie słysząc co się dzieje na górze

co do wanienki to jeżeli macie wannę w domu to moim zdaniem 80 jest akurat. zresztą u nas w tej 80 Miki kąpie się nadal, ale już spokojnie też czasami siedzi w normalnej wannie
kasiadz
Fanka BB :)
my mamy dużą wanienkę ale już od dawna kąpiemy młodą w normalnej wannie:-)
eve1911
My kupilismy wanienke 86 cm czy jakoś tak. Oczywiście na stelażu, bo bez sensu nagrzewać cały duży pokój do kąpieli skoro można malutka łazienkę 
Tez poszłam w ślady Poli (swoja drogą dziękuje za oświecenie!) i zrobiłam listę. Nie jest tego jakoś masakrycznie dużo, ale z takich drobnych rzeczy też sie potrafią uzbierac niezłe kwoty.
Pytanka mam:
1. Czy Tantum Rosa jest konieczne po porodzie czy można używac tego, co się stosowało dotychczas do higieny intymnej i też będzie dobrze?
2. Jakie kupujecie wkłady poporodowe? Ze skrzydełkami czy bez?
3. Czy tym octeniseptem przemywałyście też pępuszek?
4. Paracetamol w kropelkach czy w czopkach lepszy?
6. Ile jest potrzebny (oczywiście tak mniej więcej) opakowań wkładek laktacyjnych?
7. Jaki krem ochronny do buźki? W końcu jak będziemy wychodzić ze szpitala to trzeba już wtedy czymś dziecko "smarnąć" :-)
8. Maść na brodawki polecacie maltan czy bephanten?
9. Czy ktos zauważył, że pominęłam nr 5?

hef e najs dej!

Tez poszłam w ślady Poli (swoja drogą dziękuje za oświecenie!) i zrobiłam listę. Nie jest tego jakoś masakrycznie dużo, ale z takich drobnych rzeczy też sie potrafią uzbierac niezłe kwoty.
Pytanka mam:
1. Czy Tantum Rosa jest konieczne po porodzie czy można używac tego, co się stosowało dotychczas do higieny intymnej i też będzie dobrze?
6. Ile jest potrzebny (oczywiście tak mniej więcej) opakowań wkładek laktacyjnych?
7. Jaki krem ochronny do buźki? W końcu jak będziemy wychodzić ze szpitala to trzeba już wtedy czymś dziecko "smarnąć" :-)

hef e najs dej!
anioleczek12341
eve mnie przeraża to, że właśnie z drobiazgów uzbierają się koszmarne kwoty... a jednak są to rzeczy niezbędne...
wanienkę kupujemy też na stelarzu, ale nie wiem jaką duzą- jakoś nie zwróciłam uwagi na to. Mamy wannę i zamierzam możliwie szybko zacząć w niej kapać małego.
Co do Twoich pytań eve:
1. wg mnie można używać tego co do tej pory- masz przynajmniej pewnosc ze po zmianie nie dostaniesz uczulenia czy czegoś innego
2. A są wkłady ze skrzydełkami? nie widziałam takich, choć wydaje mi się, że były by lepsze...
3. Octonisept z tego co wiem stosuje sie zarówno do pępuszka malca jak i do rany np po cc
4,6,7,8. tu nie mam zielonego pojęcia... Poprosimy o odp inne koleżanki
9. No ja akurat czytam dokładnie i udało mi sie zauważyć twój jakże sprytnie zakamuflowany brak nr5
wanienkę kupujemy też na stelarzu, ale nie wiem jaką duzą- jakoś nie zwróciłam uwagi na to. Mamy wannę i zamierzam możliwie szybko zacząć w niej kapać małego.
Co do Twoich pytań eve:
1. wg mnie można używać tego co do tej pory- masz przynajmniej pewnosc ze po zmianie nie dostaniesz uczulenia czy czegoś innego
2. A są wkłady ze skrzydełkami? nie widziałam takich, choć wydaje mi się, że były by lepsze...
3. Octonisept z tego co wiem stosuje sie zarówno do pępuszka malca jak i do rany np po cc
4,6,7,8. tu nie mam zielonego pojęcia... Poprosimy o odp inne koleżanki
9. No ja akurat czytam dokładnie i udało mi sie zauważyć twój jakże sprytnie zakamuflowany brak nr5
kasiadz
tantum rosa służy do szybszego gojenia rany, jednak ja zamiast tego wolałam się psikać octeniseptem, nic nie trzeba rozrabiać i już w szpitalu można psikać a z tamntum rosa jest to jednak troche utrudnione
te podkłady poporodowe są bez skrzydełek, ja polecam seni lady bo są wielkie nic nie przecieka i dupsko się nie odparza Seni Lady - Seni PL ja ku[uje rozmiar plus i super
tak octeniseptem przemywałam pępek do odpadnięcia, w szpitalu też tego używali
paracetamolu nie kupowałam i nie używałam, po co ci?
jeśli chodzi o wkładki laktacyjne to zależy jak bardzo będzie z ciebie leciało, niektórzy nie potrzebują ich wcale a inni potrzebują zmieniać co karmienie. Ja na początek proponuję zakładać muszle laktacyjne szczególnie podczas karmienia jeśli się mocno leje, a przy okazji przyspieszy to gojenie brodawek i poprawi komfort bo stanik nie będzie drażnił
krem miałam nivea na każdą pogodę
maść miałam bephanten i była ok, choć teraz chyba kupię purelan
te podkłady poporodowe są bez skrzydełek, ja polecam seni lady bo są wielkie nic nie przecieka i dupsko się nie odparza Seni Lady - Seni PL ja ku[uje rozmiar plus i super
tak octeniseptem przemywałam pępek do odpadnięcia, w szpitalu też tego używali
paracetamolu nie kupowałam i nie używałam, po co ci?
jeśli chodzi o wkładki laktacyjne to zależy jak bardzo będzie z ciebie leciało, niektórzy nie potrzebują ich wcale a inni potrzebują zmieniać co karmienie. Ja na początek proponuję zakładać muszle laktacyjne szczególnie podczas karmienia jeśli się mocno leje, a przy okazji przyspieszy to gojenie brodawek i poprawi komfort bo stanik nie będzie drażnił
krem miałam nivea na każdą pogodę
maść miałam bephanten i była ok, choć teraz chyba kupię purelan
anioleczek12341
Kasiu a czy e podkłady semi lady są dostępne gdzieś w marketach czy drogeriach? czy trzeba zamawiać przez internet?
kasiadz
je je kupowałam w aptece
reklama
My kupilismy wanienke 86 cm czy jakoś tak. Oczywiście na stelażu, bo bez sensu nagrzewać cały duży pokój do kąpieli skoro można malutka łazienkę
Pytanka mam:
hef e najs dej!
1. działanie tantum wyjaśniła już kasiadz. ja też polecam octenisept i jeszcze można rivanolem okłady robić - jest tani, ale chyba trochę brudzi.
2. ja nie lubię tych wielkich wkładów ze skrzydełkami
3. octenisept do pępka dobrze się sprawdził
4. a własnie po co już chcesz kupować? czopki są zawsze skuteczniejsze
5.

6. ile wkladek? ja kupowałam na bieżąco i poszło duuużo paczek. ale ja miałam tyle mleka, że niestety ze mnie ciekło na początku i nie wystarczała zmiana po karmieniu tylko jeszcze w międzyczasie. później się unormowało
7. używaliśmy nivea na każdą pogodę
8. maść miałam bepanthen