reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Ja kupowałam ciążówki na 2 różnych aukcjach z różnych firm i niestety każde się kulkują na tyłku..Mniej lub więcej ale jednak. Więc tradycyjnie, nie ma co kupować tanich bubli...

Właśnie zrobiłam listę, co jeszcze muszę zakupić ( ceny to max, jaki chcę dać):
wanienka 84 cm- 40 zł
ręcznik 2 szt- 40 zł
koc gruby polar-50 zł
oliwka- 13 zł
płyn do kąpieli- 13 zł
sudokrem 125 ml- 20 zł
pieluchy 1 86 szt- 50 zł
przewijak 70 cm- 40 zł
klin- 20 zł
cążki, nożyczki- 15 zł
mokre chusteczki z pudełkiem 63 szt- 15 zł
płatki kosmetyczne- 6 zł
krem na mróz- 12 zł
octenisept- 30 zł
podkład na materac- 20 zł
mega podpaski- 20 zł
krem na brodawki- 20 zł
podkłady- 10 zł
płyn do higieny intymnej- 12 zł
kombinezon 62- 80 zł
pajac 56 2 szt- 40 zł
pajac 62 3 szt- 60 zł
gruba czapeczka- 15 zł

razem to ponad 600 zł:eek:

reklama
Dziewczyny a kupujecie te elektroniczne nianie - monitory oddechu? Jak pracowałam na pediatrii to u wcześniaków zawsze były i u większych bąblów podczas infekcji górnych dróg oddechowych. Ciągle sie zastanawiamy.

Dziewczyny a kupujecie te elektroniczne nianie - monitory oddechu? Jak pracowałam na pediatrii to u wcześniaków zawsze były i u większych bąblów podczas infekcji górnych dróg oddechowych. Ciągle sie zastanawiamy.

monitora oddechu nie miałam i nie zamierzam kupować, a elektroniczną nianię kupiliśmy, choć dziewczynki spały z nami w nocy, ale była przydatna w dzień jak dziewczynki spały w innym pokoju podczas drzemek, no i wieczorami zanim położyliśmy się sami spać. Ale zdecydowaliśmy się na kupno nie od razu, tylko jak Hania miała kilka miesięcy, bo na samym początku to maleństwa się ani na krok nie odstępowało, a jak już Hanka czy Zosia spała w innym pomieszczeniu, to co chwilę zaglądaliśmy:tak:

Ja elektroniczną nianę zamierzam kupić jak się przeprowadzimy (czyli pewnie gdzieś w okolicach lata). Póki co mamy aż 1 pokój :-D:-D:-D więc niania nie potrzebna ;-)

Monitora oddechu nie kupujemy.

Wanienkę mamy z IKEI LÄTTSAM Wanienka - IKEA (tylko niebieską ;-))
Jest mała, ma jakies 70cm dł i nasz prawie 3,5 letni synek nadal się w niej kąpie :tak: Polecam jeśli macie w domu tylko nie za duży prysznic (my mamy kabinę 80x80). Wanienka idealnie mieści się w brodziku. Można zamknąć drzwi kabiny. Jest to przydatne jak Maluch już sam siedzi i moooocno pluska :-D

poszłam w ślady poli i również zrobiłam listę brakujących rzeczy:

łużeczko 238zł
maerac 150
przewijak 50
2 ręczniki kąpielowe 30
wanienka ze stelażem 150
podkład na materac do łużeczka 20
wypełnienie do pościeli do łużeczka 88
majtki z sietki
podkłady na łużko
podkłady poporodowe
wkładki laktacyjne 15 zł
chusteczki nawilżane
duże płatki kosmetyczne 6 zł
gaziki jałowe
spyrytus
octenisept 30zł
krem ochronny
krem na odparzenia
płyn do kąpieli
sól fizjologiczna
proszek
pampersy

Myślę, że w 1000 się spokojnie zmieszczę. koszmarnie dużo jeszcze tych rzeczy brakuje:(

ja dzisiaj zweryfikowałam swoją listę bo wybieramy się zaraz na zakupy. i tak oto zostało mi do kupienia :

wanienka
pieluszki tetrowe
krem ochronny do buźki
NaCl ampułki
aspirator do noska
herbatka hipp koperkowa
paracetamol w kropelkach
smoczki uspokajające
kaftaniki rozm 56- 3sztuki
śpioszki rozm 56- 3 sztuki
czapeczki- 1 cienka, 1 grubsza
skarpetki
wkładki poporodowe
majtki poporodowe z siatki
biustonosz do karmienia- jeszcze co najmniej 1
maść na brodawki
mydło/żel pod prysznic bezzapachowy (dla mamy)
tantum rosa
podkład na łóżko

ciekawe co z tej listy uda się dzisiaj zakupić :-D

reklama
Do góry