reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Ja uważam, że taki leżaczek- bujaczek barzdo ułatwia życie i jest niezbędny. Jednak fotelik samochodowy jest za bardzo wyprofilowany, by dzidziol kilka godzin w nim leżał. Leżaczka nie kupuję, bo zażyczyłam sobie na prezent:)

reklama
Poli co do fotelika to racja, ale w sumie maleństwo nie będzie pół dnia w leżaczku - foteliku. Może napisze do Św. Mikołaja, żeby leżaczek przyniósł:rofl2:

ja leżaczek sobie zażyczyłam na chrzciny od chrzestnego do Mikiego hehe tyle, że on nie miał wtedy nawet dwóch miesięcy więc tyle mogłam poczekać :-D i tak na początku non stop spał więc leżaczek nie był w pierwszych tygodniach super potrzebny. ale wszystko zależy od dziecka
w każdym razie przydaje się :tak:

Dziewczyny ja również mam poduszkę klin :) dostałam od znajomych w prezencie ale na początek jej używać nie będę bo dużo głosów słyszałam, że najlepiej dla kręgosłupa maluszka jak ma płasko przez pierwszy okres.

Fotelik samochodowy mam zakupiony tylko i wyłącznie w celach transportu samochodem :) nie uznaję wpinania fotelika w stelaż.
Ostatnio byłam na zakupach i w piekarni kobieta z dwójką dzieci. Dziewczynka ok. 6 lat i w "wózku" chłopiec malutki. Wciśnięty chamsko w fotelik samochodowy ze skrzyżowanymi rączkami na twarzy, ani centymetra by się ruszyć, ubrany ciepło wiadomo, do tego nakryty kocykiem i jeszcze na to ochraniacz na nóżki.. Pytam: OD CZEGO JEGO WÓZEK GŁĘBOKI, GONDOLA? Jestem w stanie zrozumieć, ktoś gdzies na szybko się spieszy z dzieckiem, do lekarza bla bla bla - w drodze wyjątku okej.. ale gdzie Matka idzie z maluszkiem na zakupy a ten nie ma się gdzie ruszyć nawet centymetr.. Przepraszam jeśli moje zdanie kogos razi - po prostu tego nie uznaję.

Leżaczek posiadam z Fisher Price chyba to jest las tropikalny :) najprostrzy leżaczek jaki może być i mam nadzieje, że się sprawdzi :)

Witajcie Drogie przyszłe i obecne mamusie.
Wasze tematy były tak interesujące,że wybrałam to forum spośród innych.
Na poczatek troszke o sobie..
Nasze maleństwo urodzi się ostatniego lutego lub 1 marca:)
Do tej pory jakoś dużo zakupów nie poczyniliśmy bo każdy mówił,że to zbyt wcześnie...no ale po przeczytaniu Waszych wypowiedzi stwierdzam,że jestem dalekooooo w polu.
Bardzo pomocne są Wasze listy wyprawkowe-Swietnie i Dziekuje.
Jak juz wspominałam, rzeczy mamy niewiele...czyli jest łóżeczko + wyposażenie, są jakieś ciuszkki, kilka drobnych gadzetów...
Od kilku dni rozglądam się za wózkiem...widzę,że ten temat poruszałyście juz daaaawnooo,więc macie ogromne doświadczenie.
Będę wdzięczna za opinie co do wózków, które ja sobie wypatrzyłam

Lupo

Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.smykolandia.pl/allegro/BABYDESIGN%25202012/LUPO/BABYdesign_LUPO_06_G%2BS.JPG

Elipso
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://static1.asmira.com/photo/84/379184/forum/15253099_1600.jpg
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.bobowozki.pl/images/wozek_BebettoLuca.jpg

Ja też tak uważam co do fotelika, dlatego też przy zakupie wózka kierowałam się by przede wszystkim miał dużą i funkcjonalną gondolę, ma co prawda opcję wpięcia fotelika ale i tak fotelik mam inny niż w zestawie więc nie da się go wpiąć. Też mam zamiar używać go tylko do transportu a i tak też dość szybko jak mały będzie stabilnie siedział zmienić go na inny, taki do 18 kg.

reklama
Podzielam wasze zdanie co do tych fotwlików- sama nazwa tego urządzenia wskazuje do czego on służy:) wiadomo na chwilę gdfzieś tam można, ale żeby wozić dziecko dłuższy czas? po to mamy wózki:)

Co do leżaczka- jak dla mnie to zbędny gadżet- oczywiście każdy ma prawo mieć inne zdanie. Moje jest takie, że nie potrzebuję czegoś takiego. dziecko i tak będę trzymała w wózku na początku, później jak juz będzie siedziało to w kojcu albo po prostu na dywanie:) Do karmienia zamierzam kupić krzesełko takie wysokie
Oczywiście dużo też zależy od warunków jakie mamy w domu...

Do góry