reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Domik - ja tak maluszek często miewa sapki i zwyczajnie lepiej mu się oddycha jak ma wyżej głowę, a podusie nie wskazane więc albo podusia klin, albo kocyk zwinięty w rulonik i włożony pod materac. Przy ulewaniu, katarku, tez lepiej jak główka jest wyżej.

Wydatek ok 20-30 zł a napewno się przyda.

reklama
domikcw jeżeli dziecko nie ma problemów z ulewaniem i nie jest akurat przeziębione to na płasko powinno leżeć. w razie ulewania najlepiej coś pod materac włożyć. u nas Mikołaj chyba małą podusię dostał jak miał 8 miesięcy, tak cały czas na płasko spał

co do leżaczków ja nie polecam z wielkimi bajerami. mieliśmy prosty, z regulacją oparcia od leżenia do siedzenia, zabawki można było doczepiać swoje co było dużym plusem bo one się szybko nudzą, można była ustawić bez bujania lub z bujaniem. jeden z tańszych, ale sprawdził się super

Ostatnia edycja:
Kasiadz ty kiedys poelcalas podklady tena lady tak ? ktore dokladnie pokaz mi je tu :-D
tak ja ale nie tena tylko seni już wklejam link :) Seni Lady - Seni PL
ja miałam plus, super i ekstra a teraz planuje zakupić po paczce plus i super :)

JA tez chce kupić tą poduszkę klin. W sumie to ona jakoś tak bardzo wysoko nie unosi materacyka, więc myślę, że nie powinna wyrządzić szkody maluszkowi.

W smyku wypatrzyłam taki leżaczek Bright Stars, Leżaczek małpka, do 9 kg, 7067 - Kids II - Świat niemowlaka - Smyk.com ale nie wiem czy warto go kupić, bo on jest tylko do 9 kg.
ja poduszki klin nie miałam mialam taką zwykłą bardzo cieniutką /płaską którą dość szybko zaczeliśmy używać i młoda się strasznie do niej przyzwyczaiła, jak tylko widzi swoją poduszkę to kładzie główkę i idzie spać:tak:.
Jeśli chodzi o leżaczek to te do 9kg to tak do ok 10 miesięcy i prawdę mówiąc nie widzę mojej córy żeby teraz jak już chodzi chciała w leżaczku siedzieć, jak raczkowała to nie chciała a co dopiero jak chodzi;-)

nam na szkole rodzenia mówili żeby włożyć pod materacyk taki zwykły segregator na dokumenty i to jest wystarczająca elewacja materacyka, zalecane jest podobno 4 stopnie

dzisiaj kupiłam właśnie takie wkładki seni, tylko rozmiar extra bo tak patrzyłam na wszystkie i na moja małą dupkę najbardziej mi pasowały, jeśli będą za małe to kupie większe a te bedą na kolejne dni, ale cena w sklepie to 16 zł. więc w porównaniu z bellą to drogie.

tak drogie są. Ja kupowałam największy rozmiar i właśnie dzięki temu nic nie wyciekało bo na początku przez pierwsze dni mocno się ze mnie lało, mocniej niż podczas okresu

bo to chyba tak jest zawsze, że mocniej niż podczas okresu dlatego te podkłady są takie wielkie :D a przejść na podpaski jak już się robi okresowo.

smoniczka tak jak pisała kasiadz - dziecko jak zacznie się przemieszczać o własnych silach to już w leżaczku nie siedzi.

reklama
kasiadz dzieki musze kupic sobie te pieluchy :-D poprzednio jechalam na belli 6 dni w szpitalu pozniej przeszlam na podpaski zwykle :tak:

moje dziecko na klinie spalo do 2 r.z poki jej nie rozwalila, kiedys wstala z drezmki odpiela suwak i z gabki z ktorej byl zrobiony klin zrobila snieg ;-) ubaw mialo dziecko po pachy :-p za czasow mojego brata czyli 23 lata temu ;-) mama pod nogi lozeczka podlozyla ksiazki ;-) mysle ze klin w dzisiejszych czasach nie jest jakis wielkim wydatkiem a warto zainwestowac, bo nawet jak sie uleje to dzieciaczek jest w bezpiecznej pozycji nie udusi sie :tak:

co do lezaczka nasz niby do 18 kg a jak moje dziecko zrobilo sie mobline ok 6 mies. to w nosie mialo lezenie woalala froterowac podlogi a lezaczek sluzyl jako scianka wspinaczkowa ;-) wiec taki do 9 kg w zupelnosci wystraczy :-) w ulotce TESCO widzilam ze maja za 99 zl lezaczek z zyrafka Briht stars o ile dobrze pamietam :-)

Do góry