reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

Dziewczyny, może ja bym chciała poruszyć temat zakupowy, chociaż nie dla Maluszków, ale dla Mamuś.
Chodzi mi o koszulę nocną- do szpitala i na czas porodu oraz do karmienia. Dodam, że koszula nocna to mója znienawidzona częśc garderoby, nie cierpię koszul, śpię w piżamkach. Ale pewnie w szpitalu nie da się tego przeskoczyć- i koszulę będę musiała kupic:angry: Macie cos upatrzonego, jakies polecacie? Może coś z allegro? Zamierzam kupić coś taniego, 2 albo 3 takie koszulki- tak żeby mieć do szpitala. A potem zobaczę, jak to jest z tym karmieniem i ewentualnie wymienię na piżamę do karmienia.

Ja kupiłam 2 takie o koszule:
Koszula ciazowa + Podomka dl.rekaw VIENETTA ~ L (2560190363) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Koszula ciążowa DOLORES S Malinowa ITALIAN FASHION (2727041946) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Ja też nie cierpię koszul ale niestety w tej chwili moje piżamki mają za krótkie koszulki. O ile gdy jesteśmy sami tak bardzo nam to nie przeszkadza tak przy gościach głupio łazić z gołym pępkiem. Zakupiłam koszulkę muzzy rozpinaną na guziczki. Jest z viskozy i ładnie się dopasowuje do figury. Do szpitala chcę kupić też z muzzy ale bawełniane bo są tańsze. Jutro idziemy obejrzeć porodówkę to dowiem się czy do porodu można mieć swoje czy dają szpitalne. Jak mogę swoje to kupię jakieś zupełnie zwykłe żeby ich żal nie było.

sylwia mam taką koszule. ogólnie spoko jak do karmienia. tyle, że po jakimś czasie jak jest dużo używana to guziczki się same zaczynają niestety odpinać. ale czasami. miałam ją przy Mikim i w razie gdybym jednak miała teraz karmić to też ją na pewno wykorzystam.

w większości szpitali to tylko koszule można mieć po porodzie z kilku względów (już się nie będę wgłębiać). do porodu z reguły dają (musicie się w szpitalu zorientować jak jest u was).
a na pobyt po porodzie to min 2 koszule muszą być - ja polecam nawet 3. sama miałam 2 i mąż mi zaraz na drugi dzień jedną zabrał do prania i przywiózł bo tylko z dwoma by była bieda.
po pierwsze - schodzi cała woda, poci się masakrycznie... i do tego z reguły na oddziałach jest gorąco
po drugie - coś przecieknie i niestety trzeba się przebrać. leci dołem wiadomo - takiej wpadki nie miałam, ale może się zdarzyć. no i dopóki się laktacja nie unormuje to wkładki też mogą nie wytrzymać. przynajmniej ja miałam już w szpitalu nawał

ps. sylwia pod twoim postem się pokazuje, że go edytowałam... za co bardzo przepraszam :) ale chciałam cytować, a przypadkiem nadusiłam edytuj :/ tak czy inaczej post jest tak jak go napisałaś bo szybko się z tego wycofałam, ale info o tym jest

Ostatnia edycja:
Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi!
Jak już muszę tę koszulę kupić to najbardziej podoba mi się ta co pokazała Sylwia (bo najbardziej przypomina tiszert), i skoro Gosia mówi że te guziczki się sprawdzają- to może takie koszulki sobie zamówię i będzie z głowy.
Widziałam w atlanticu 2 koszulki, które nawet mi się spodobały, ale cena takiej koszulki to 150 zł :szok: i na pewno nie dalabym tyle za koszulę do porodu.
Podoba mi się opis sprzedawcy przy tej koszuli-"Sama będąc mamą wiem,że to tylko zakup na kilka miesięcy!Gdy skończysz karmić,znów przecież zapragniesz spać w zwiewnych koronkach i satynkach:)"
:-D

reklama
Do góry