reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

GNIDKA sliczny kombinezonik:)

POLI nikogo nie obrazasz:), ale nie oceniaj tego gdzie ktoś coś kupuje i czy jest jakiejś marki. nie kazdego stac na wszystko nowe i firmowe. a poza tym dzieciaki szybko rosna i to nie prawda, że ubranka z lumpków sa złej jakosci i zniszczone. maleńkie sa praktycznie nowe. czasami z metkami. trzeba patrzyc co się wybiera. u mnie w cucholandach sa praktycznie same firmowe ciuchy dla dzieci i jakośc jest super.
kiedyś też miałam zdanie takie jak Ty, że nigdy dziecku nie kupię ale zmieniłam zdanie. bu ciuchów dużo trzeba a sama wiesz jakie to drogie. a kasę wolę zainwestowac w wózek, łozeczko itd. ale to tylko moje zdanie:)

Kochana ja absolutnie nikogo nie oceniam!!!!:tak:Każdy dokonuje swoich wyborów, każdy ma prawo do swojego zdania:) Jak ktoś jest zadowolony z takich czy innych zakupów to tylko się cieszyć:-) Ja też nie kupuję Bóg wie czego, zawsze szukam przecen, które kocham;) i na które poluję z zamiłowaniem!

reklama
jeżeli chodzi o ubranka i ceny to ja powiem tak - na początek jakieś body itp to fajnie mieć jakościowo lepsze, ale jak dziecko zaczyna chodzić, samo jeść itd. to gorzej. ja mam pełno bluz z przecen za 1, 2 czy 3 euro... są to nówki sztuki, ale za te pieniądze nie ma co liczyć na super jakość, ale ja wolałam kupić tanie i w razie czego wyrzucić bo wtedy te rzeczy dziecko i tak zniszczy - bez względu na to czy kupię za 2 czy za 10 euro. a nie mam zamiaru dziecku mówić, że ma czegoś nie robić bo się pobrudzi - dziecko się tak uczy i rozwija, a brudne dziecko to szczęśliwe dziecko :-D

ja tez uważam, że w lumpkach wcale złe rzeczy nie są a wręcz przeciwnie. Można tam znaleźć niekiedy ubranka jeszcze z metkami a poza tym to co takie dziecko może zniszczyć. A jak widzę w sklepie niektóre nowe ubranka reklamujące się jako dobra polska bawełna to mam wątpliwe odczucia bo ten rodzaj bawełny za mną nie przemawia i po jednym dwóch praniach do niczego się nie nadaje. Fakt można dostać super jakości nowe ubranka z mega dobrej bawełny ale cena (nawet po obniżce) jest kolosalna bo nie oszukujmy się ale nic dobrego nikt Ci za darmo nie da tym bardziej nowe. W lumpkach jest inaczej bo można dostać tanio a dobre rzeczy, które tanie są dlatego, że były używane. Ja osobiście może parę rzeczy mam nowych dla dziecka a reszta albo innych dzieciach z rodziny albo z lumpków. Moja koleżanka też kupuje wyłącznie nowe rzeczy i to najlepiej firmowe i aż mnie przeraża jak mówiła, że za komplet śpioszek i kaftanik dała 85 zł.
Jak ktoś ma kasę to niech wydaję, jego sprawa i nic nam do jego portfela ale warto być oszczędnym bo przy dziecku jest dużo innych wydatków a nie tylko ubranka, które i tak dziecko ponosi chwilkę.

Ostatnia edycja:
Ja też dużo rzeczy kupuję w ciucholandach - wybieram te niezniszczone, z charakterkiem i często z fajnymi metkami ;) Kupuję też na przecenach, a czasami z okazji urodzin czy świąt, wesel coś w normalnej cenie. Kupuję też nowe kurtki i spodnie na zimę, czapki, buty, oczywiście bieliznę czy zestawy plażowe, bo często wystarczają u nas na dwa lata. Tyko wiecie co? Serce boli jak dziewczyny dosłownie po jednym założeniu potrafią np. na sukienkach taki zestaw plam zrobić, że jest to praktycznie nie do wywabienia i okazuje się, że wydałam kupę pieniędzy na jedno wyjście. Bo ja z kolei mam opory, żeby dzieci z plamami chodziły ;) Lumpkowe mniej boli ;)

Ostatnia edycja:
ja w legonsach chodze po domu, musze sobie jakies dluzsze swtery kupic to moze wyjde w leginsach do ludzi ;-) a spodnie co pokazalam to jeansy takie z duza iloscia "streczu" nie wiem czmeu podpisali leginsy :-p
Kupilam malemu kilka szmatek na stronie smyka, za grosze :szok: do jutra chyba do 8.59 maja promocje na stronie wiec sie bardzoooo oplaca ;-)

pajac-chlopiecy-rozmiar-62-m-iext12765020.jpg

spodnie-chlopiece-rozmiar-62-m-iext11314255.jpg

bluzka-chlopieca-z-dlugim-rekawem-rozmiar-62-m-iext11313868.jpg

W TESCO jest promocja na ubranka znowu -30% body, pajace i ciuszki grubsze :-) fajne sa kombinezony zimowe za ok 60-70zl z tegoc o pamietam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cortina piękne ciuszki wychaczyłaś :-) Ja zrobiłam porządek w tych co mam i się okazało, że na początek mam tyle ciuszków, że pewnie nie zdążę wszystkiego założyć, ale też mnie korci żeby coś dokupić:tak:

Do góry