reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

GNIDKA sliczny kombinezonik:)

POLI nikogo nie obrazasz:), ale nie oceniaj tego gdzie ktoś coś kupuje i czy jest jakiejś marki. nie kazdego stac na wszystko nowe i firmowe. a poza tym dzieciaki szybko rosna i to nie prawda, że ubranka z lumpków sa złej jakosci i zniszczone. maleńkie sa praktycznie nowe. czasami z metkami. trzeba patrzyc co się wybiera. u mnie w cucholandach sa praktycznie same firmowe ciuchy dla dzieci i jakośc jest super.
kiedyś też miałam zdanie takie jak Ty, że nigdy dziecku nie kupię ale zmieniłam zdanie. bu ciuchów dużo trzeba a sama wiesz jakie to drogie. a kasę wolę zainwestowac w wózek, łozeczko itd. ale to tylko moje zdanie:)

Kochana ja absolutnie nikogo nie oceniam!!!!:tak:Każdy dokonuje swoich wyborów, każdy ma prawo do swojego zdania:) Jak ktoś jest zadowolony z takich czy innych zakupów to tylko się cieszyć:-) Ja też nie kupuję Bóg wie czego, zawsze szukam przecen, które kocham;) i na które poluję z zamiłowaniem!

reklama
jeżeli chodzi o ubranka i ceny to ja powiem tak - na początek jakieś body itp to fajnie mieć jakościowo lepsze, ale jak dziecko zaczyna chodzić, samo jeść itd. to gorzej. ja mam pełno bluz z przecen za 1, 2 czy 3 euro... są to nówki sztuki, ale za te pieniądze nie ma co liczyć na super jakość, ale ja wolałam kupić tanie i w razie czego wyrzucić bo wtedy te rzeczy dziecko i tak zniszczy - bez względu na to czy kupię za 2 czy za 10 euro. a nie mam zamiaru dziecku mówić, że ma czegoś nie robić bo się pobrudzi - dziecko się tak uczy i rozwija, a brudne dziecko to szczęśliwe dziecko :-D

ja tez uważam, że w lumpkach wcale złe rzeczy nie są a wręcz przeciwnie. Można tam znaleźć niekiedy ubranka jeszcze z metkami a poza tym to co takie dziecko może zniszczyć. A jak widzę w sklepie niektóre nowe ubranka reklamujące się jako dobra polska bawełna to mam wątpliwe odczucia bo ten rodzaj bawełny za mną nie przemawia i po jednym dwóch praniach do niczego się nie nadaje. Fakt można dostać super jakości nowe ubranka z mega dobrej bawełny ale cena (nawet po obniżce) jest kolosalna bo nie oszukujmy się ale nic dobrego nikt Ci za darmo nie da tym bardziej nowe. W lumpkach jest inaczej bo można dostać tanio a dobre rzeczy, które tanie są dlatego, że były używane. Ja osobiście może parę rzeczy mam nowych dla dziecka a reszta albo innych dzieciach z rodziny albo z lumpków. Moja koleżanka też kupuje wyłącznie nowe rzeczy i to najlepiej firmowe i aż mnie przeraża jak mówiła, że za komplet śpioszek i kaftanik dała 85 zł.
Jak ktoś ma kasę to niech wydaję, jego sprawa i nic nam do jego portfela ale warto być oszczędnym bo przy dziecku jest dużo innych wydatków a nie tylko ubranka, które i tak dziecko ponosi chwilkę.

Ostatnia edycja:
Ja też dużo rzeczy kupuję w ciucholandach - wybieram te niezniszczone, z charakterkiem i często z fajnymi metkami ;) Kupuję też na przecenach, a czasami z okazji urodzin czy świąt, wesel coś w normalnej cenie. Kupuję też nowe kurtki i spodnie na zimę, czapki, buty, oczywiście bieliznę czy zestawy plażowe, bo często wystarczają u nas na dwa lata. Tyko wiecie co? Serce boli jak dziewczyny dosłownie po jednym założeniu potrafią np. na sukienkach taki zestaw plam zrobić, że jest to praktycznie nie do wywabienia i okazuje się, że wydałam kupę pieniędzy na jedno wyjście. Bo ja z kolei mam opory, żeby dzieci z plamami chodziły ;) Lumpkowe mniej boli ;)

Ostatnia edycja:
ja w legonsach chodze po domu, musze sobie jakies dluzsze swtery kupic to moze wyjde w leginsach do ludzi ;-) a spodnie co pokazalam to jeansy takie z duza iloscia "streczu" nie wiem czmeu podpisali leginsy :-p
Kupilam malemu kilka szmatek na stronie smyka, za grosze :szok: do jutra chyba do 8.59 maja promocje na stronie wiec sie bardzoooo oplaca ;-)

pajac-chlopiecy-rozmiar-62-m-iext12765020.jpg

spodnie-chlopiece-rozmiar-62-m-iext11314255.jpg

bluzka-chlopieca-z-dlugim-rekawem-rozmiar-62-m-iext11313868.jpg

W TESCO jest promocja na ubranka znowu -30% body, pajace i ciuszki grubsze :-) fajne sa kombinezony zimowe za ok 60-70zl z tegoc o pamietam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cortina piękne ciuszki wychaczyłaś :-) Ja zrobiłam porządek w tych co mam i się okazało, że na początek mam tyle ciuszków, że pewnie nie zdążę wszystkiego założyć, ale też mnie korci żeby coś dokupić:tak:

Do góry