reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupowe szaleństwo lutówek

reklama
Aniołeczek ciuszki i kocyk super:))
ale Ty już tego masz duuuuzo:)))

Na cik piekny ten koc, ja gustuje w misiach, pieskach, lwach i tygrysach jako motywy zwierzęce ale kocyk śliczny bo ma fajne zestawienie kolorów:))

co do wydatków to ja szalałam z Izą teraz raczej oszczędnie, ale jestem zdania, że na wszystkim (jeśli można) nie trzeba oszczędzać jedną czy dwie lepsze rzeczy (czyt. drogie (choć to nie zawsze lepsze)) jeśli bardzo się podobają można kupić:))

a to zakup mojej mamy:)) a na górze berecik dla Izy (robiła moja mama, Wy takie cuda robicie... ja nie potrafię więc mamy pracą się pochwalę a co;))

DSC04491.jpg

bella świetny komplecik:) i co ty narzekasz że nie umiesz wykorzystuj babcie! niech robi:tak: mnie wykorzystuje na odwrót moja mama do robienia dla wnuków... właśnie robię dwa komplety a pozostali już się w kolejce ustawiają:szok:
mam do ciebie mała prośbe bo już mam włóczkę na taki komplecik dla maluszka a mogłabyś mi podać wymiary swojej czapeczki i szalika? szerokość i długość, bo nie mam nic na wzór.

aniołeczek i na_cik cena to rzecz względna każdy kupuje na co go stać a i tak wasze zakupy są piękne:-D trochę wam zazdroszczę bo mam z 5 kocyków i dwa rożki bo dostałam i aż szkoda mi coś kupować bo nawet nie mam gdzie tego trzymać.

Klowee mama robiła tylko ten berecik na górze, te białe to kupne podaje wymiary:
szalik dł. 82 cm; szer. 10 cm.
czapeczka obwód 28 cm bez rozciągania (ale jest baaardzo rozciągliwa) a wys. 11 cm ( nie wiem czy Ci potrzebne):))
moja mama bardzo dużo dla Belli robiła szalików i czapek:)) więc pewnie teraz też będzie hehe

Wiadomo, że cena to żecz indywidualna:) Ja staram sie szukać okazi. 3/4 rzeczy kupiłam w secondhandach za grosze bo potrzeba tego sporo, a jak już kiedyś pisałam nic od nikogo nie dostane i muszę wszystko kupić sama.
Cortina- ja wiem czy tak dużo tych kocyków? jeden polarkowy cienki jeden taki typowy kocykowaty grubszy do wózka i ta kołderko kocyk o której pisałam wczoraj. To wszystko. Kaidy innej grubości na inne warunki wydaje mi się, że 3 to nie jest jakoś bardzo dużo.

ja mam 5 kocyków wszystkie po Belli i praktycznie teraz to ich nie uzywam, mialam 6 az ale jeden oddałam mamie bo coś chciała z nim zrobic i też chciała mi nowy kupić dla małej ale wolałam ręczniki niż kolejny kocyk. Moim zdaniem 3 jest ok:)) ja też tyle miałam jak Bella się rodziła:)

hej dziewczyny!

Ja kocyków też wychodzi, że miałam po 3 sztuki na dziecko ;) Na jednym kładłam wędrując po mieszkaniu (rozłożona kanapa), drugim otulałam, a trzeci to taka cieniutka opcja letnia z Ikea (świetnie sprawdza się też jako kocyk/ręcznik na plażę). Teraz kupię jeden, żeby malutka też miała ten swój kochany kocyk z dzieciństwa (choćby już jak urośnie na pamiątkę), a co do reszty to będę korzystać z kolekcji, którą już mam.

Ostatnia edycja:
a ja mam chyba z 10 kocyków, z tym że tylko jeden kupiłam zanim się Hania urodziła, resztę dostałam od cioci, która szalała po sklepach i co chwilę jakąś okazję znajdywała:tak:

reklama
Do góry