reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Przy mojej soli fizjologicznej nie bylo zadnej ulotki ani instrukcji :baffled:
Oczka tez slyszalam zeby przemywac od zewnatrz do wewnatrz
z kremow mam kilka probek sudocremu wiec juz go nie kupuje, zobaczymy w praktycy czy sluzy czy nie, i mam zakupiona masc alantan (chyba plus zielona w kazdym razie, znaczy sie opakwanie jest z zielonym napisem) i oliwke bambino, plyn do mycia od pierwszych chwil Johnsona tez probke, ale na te pierwsze chwile starczy a potem zobaczymy co uczula a co nie.
Pieluszki musze jeszcze kupic, ale sklaniam sie ku Huggiesom.

reklama
Jeśli chodzi o pieluszki to kupiłam "Pampers newborn", ale słyszałam, że z Belli są jakieś z wycięciem na pępuszek:-) trzeba zobaczyć jak to wygląda:-)

Ja kupiłam pampersy newborn 1.
Kórcze całkiem zapomniałam przy zakupie o tym pępuszku bo tez czytałam,że któres pieluszki to maja specjalne wycięcie. Hmm, gdybym pamietała to zapytałabym które i moze bym kupiła.

MONA - ja tez mam te pampersy, a w szkole rodzenia radzili nam, ze wystarczy zawinac pieluszke zeby odslaniala pepek......mysle ze to wystarczy...:-)

Macie rację:-) właśnie o tym czytam. Wystarczy odwinąć górny pasek i pępkowi nic się nie dzieje, a pampersy to pampersy - wszyscy mówią, że najlepsze. W tych pieluszkach z belli z tego co się dowiedziałam, to zaletą są tylko te wycięcia. Podobno nie są zbyt chłonne.

kupilam sobie prosze ja was, ta duza pilke do cwiczen, 65 cm srednicy, wlasnie napompowalam i na niej siedze, super, robie sobie malutkie krazenia bioderkami, dobre dla kregoslupa! i wygodniej mi niz na krzesle:cool2: tylko troche zajezdza guma:dry: (niebieska:tak: )

Ja na kręgosłup polecam worki sako;-) sprawiliśmy sobie taki z mężem ostatnio - naprawdę świetna sprawa. Potem również na nocne karmienie piersią. W jakiejkolwiek pozycji sobie w nim nie usiąść, zawsze przynosi ulgę. Teraz jest promocja z pufkami na stronce fatty. Polecam.

reklama
O tak...i worek sako i pileczka rewelacja....:-) fajnie bylo sobie w szkole rodzenia pouzywac :-D tylko jak juz w tym worku usiadlam, to potem sama wstac nie potrafilam....:-D

Do góry