reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Witam i pozdrawiam wszystkie brzuuuucholki!!!
Dzięki Aniu, jak będę gdzieś w sklepie to dokupię tę miękką szcoteczkę.
A powiedzcie kochane, te wszystkie rzeczy typu buteleczki, smoczki, laktatory musimy chyba najpierw wyparzyć...

reklama
MADZIALLENKO smoczki,butelki to najlepiej wyparzyć bo cholercia wie co tam jest ;-) ... dezynfekcja musi być :-)

a propos miekkiej szczoteczki to wlasnie taka zakupilam i znalazlam tez w aptece takie nasaczone spirytem gaziki do pepuszka i w koncu proszek dla niemowlat, i krem na odparzenia Bepanthen i chusteczki do pupci nawilzane,,, :cool2:
musze jeszcze upolowac laktator, termometr i to do nosa...:dry:

Madziallenko na szczoteczkach Canpol jest opis wiekowy. tez nie wiedzialam ktora wziac
Anuciu_ch a ta sol fizjologiczna to sie przechowuje w lodowce czy nie?

Niczka, nie trzeba soli fizjologicznej trzymać w lodówce. Ja na początek kupiłam 10 ampułek, będę przemywała nią oczka, nosek i uszka.

OOOO..dzięi dziewczyny, za radę. Ale po otwarciu sól już trzeba chyba w lodówce, bo taka ampułka na kilka razy wystarcza....mi tak mówiła farmaceutka..

O wlasnie :szok: sol fizjologiczna gaziki termometr tego jeszcze nie mam. Nie wiem co jeszcze! Aha gruszke do noska kupujecie czy nie? Ja slyszalam ze dobrze jest czyscic nosek patyczkami kosmetycznymi.

Dziewczynki powiedzcie mi proszę, co słyszałyście o pierwszych kosmetykach dla niemowląt z Johnsona?? No bo właśnie dostałam od znajomego, który pracuje w tej firmie, całą wyprawkę dla mojego maleństwa, ale zewsząd dochodzą mnie głosy, że akurat kosmetyki z Johnsona często uczulają maluszki:dry:. Hm... dostałam też dużo kosmetyków z firmy PENATEN i BAMBINO. Kurcze... nie chciałabym eksperymentować. Szkoda, żeby to wszystko się zmarnowało. Ale z drugiej strony chyba na początku do kąpieli noworodka używa się właśnie tylko soli fizjologicznej, łagodnego mydełka i oliwki prawda??

reklama
Oliwka z Jonsona nawet mnie uczuliła, więc dziecka na pewno nie bedę nią smarować.

Mi przybył przewijak na komodę, pieluszki tetrowe i łóżeczko w spadku po rodzince (jest bardzo ładne i nie zniszczone). Myślę że w tym tygodniu zrobimy jakieś duże zakupy dla dzidzi - materac, pościel, wanienka, powoli powoli zaczyna się dom wypełniać akcesoriami.

Dla siebie mam tez podkłady na łóżko do szpitala.

Do góry