reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

reklama
Ja tez kupilam 20 tetrowych i jeszcze 5 flanelowych - ale tylko w celu: wytrzec jak sie uleje, zeby miec na czym polozyc np u lekarza itd itp. A tak napewno pieluszki jednorazowe - tylko mam nadzieje ze maly nie bedzie na nie uczulony, bo to tez sie zdarza.....:baffled:

Ja mam z 10 pieluszek tetrowych,zwykłych i z kolorowymi nadruczkami i 10 franelowych i do tego jedna paczuszka jednorazowych "PAMPERS" tych najmniejszych :-)

Ja mam narazie 10 tetrowych, flanelowych chyba nie bede kupowac.
Ktoras kupila ta gazete z termometrem?

Ja mam zamiar używać i tetry i jednorazówek, jak dam radę oczywiście, bo z tym praniem to nie wiem. Na noc i na wyjścia - jednorazówki, a na dzień w domu tetra. Zobaczymy czy moje plany uda się zrealizować. Położna nam tak polecała, mówiła że od jednorazówek zaczyna się odchodzić (choć z uwagi na praktyczność to wątpię) - bo pupa oddycha najlepiej w tetrze. Niektórzy korzystając z tego że pieluszka jednorazowa jest chłonna nie przewijają dziecka przez wiele godzin - co sprzyja rozwojowi bakterii i dla dziecka na pewno korzystne nie jest.
Pieluszek nie kupiłam jeszcze żadnych, ale to chyba nie jest żaden problem.

Acha położna radziłą żeby stosować tetrę nawet jak się stosuje jednorazówki tzn - na jednorazówkę jeszcze tetra - z uwagi na bioderka.

lastrada- twoja polozna ma duzo racji co do tetry... ja bylam bardzo zdziwiona,ze w Kanadzie w ogole jeszcze ktos uzywa jej i znam kilka dzieci na niej teraz wychowywanych i nie z powodu alergii... duzo tez czytalam na temat pampersow i sama zmienilam zdanie co do ich uzywania i mam nadzieje,ze uda mi sie uzywac w 80% tetry i 20% jednorazowki... oczywiscie jest ciut wiecej pracy,ale bez przesady.... z jednorazowkami tez jest sporo...

ja sie decyduje na jednorazowki ze wzgledow praktycznych, dopoki nie bedzie w dzidzia problemow odpazen czy niedajboze alergii to chce ulatwic sobie zycie
no chyba ze mnie ktos przekona ze jestem leniwa wredna macocha:-)

oj ja przy kamilu mialm nakupowane tetry a tetry bylam pelna zapalu do ich uzywania hahaha zapal minal po paru kupkach i stwierdzilam maly pakijemy sie w jednorazowki i powiem wam ze ulga dla mnei i dla niego tez bo w tetrze plakal jak mial juz tylko krople siusiu i takie to bylo latanie co chwile .....

co do loveli fakt jest mniejsze ale jakso porywnywalnie w cenach jednak lovela jest tansza od jelpa...

reklama
Moze i jestem wredna macocha, ale mysle, ze i tak bedziemy mialy duzo roboty, wiec ja sie nastawiam na jednorazowki.

Do góry