reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Ja dzisiaj zrobiłam pierwszą turę prania-rzeczy białe, jutro będę prasowac.
Prałam w pralce na programie delikatne w lovelli z super płukaniem.
Proszek "dzidziuś" widziłam i też jest płyn do prania o tej samej nazwie-zastanawialam się nad kupnem ale własnie nikt mi nie potrafił doradzic, a cena niska-ta duza paka 11,99. Płyn 1litr albo 1,5litra 5,49

reklama
Wiem że "dzidziusia" moja kuzynka używa i jest zadowolona (musze do niej dryndnąć i się zapytać gdzie kupuje ten proszek) bo ja tez go nigdzie nie widziałam a chętnie kupie.
Ja jeszcze nie robiłam prania i prasowania ale mam zamiar w przyszłym tygodniu wziąść się do roboty wkońcu.
A pieluszek tetrowych to jak narazie mam tylko 10 i 1 flanelową tylko :zawstydzona/y:
Wczoraj kupiłam fajny rampersik w realu za 10zł :-)

A ja prałam wszytsko w mleczku do prania "Lovela" :-) i płukałam w płynie "Jelp" i jestem zadowolona :-)

moja mama miala bardzo ciezka alerigie skorna i pamietam ze tylko JELP ja nie draznil, wiec musi byc dobry

Jak pisałam wczoraj pierwsza partię prania zrobiłam w Loveli ale jestem srednio zadowolona bo takie sztywne, twarde te ciuszki. Dzisiaj kupiłam Dzidziusia, cena 7,99. Kupiłam w takim osiedlowyym sklepie z chemia gospodarczą ale widziałam tez w INTERMARCHE i TESCO.
Zaraz nastawie pranie to pózniej napisze opinie o tym proszku.

Mona to czekam na opinie twoją o tym proszku. Ja u siebie w tesco go nie widziałam ale zaraz chyba pójde połazić po osiedlowych sklepach to może znajde :-)

Dziewczeta przeczytalam jakis czas temu w pewnej książce, ze ubranka dziecka mozna prac w zwyklym proszku tylko nalezy dwa razy wyplukac!!!!
Ja na poczatlu jak sie nasz synek urodzil tak jak Wy pralam w jelpie albo lovelli....i po przeczytaniu tej ksiązki stwierdzilam ze sprobuje....tam bylo jeszcze napisane zeby najpierw uprac powiedzmy jedno ubranko i zobaczyc czy zwykly proszek nie uczula maleństwa....wiec okazalo sie ze nic a nic mojego Synka nie uczuliło...i tak jest do dziś!!! piore jego ubranka z naszymi..tzn z bielizną...no bo wiadomo ze nie wrzuce skarpet męża i ubranek dziecka tylko dlatego ze powiedzmy mają ten sam kolor...:-D

w każdym razie....nie ma przeciwskazan do prania wspolnie ubran...tylko należy jedobrze wyplukac i wczesniej sprawdzic czy proszek nie uczula...TYLE

cALUSKI

reklama
Moja mamita powiedziała, że widziła tego DZIDZIUSIA w sklepie Dino (to są sklepy sieciowe) wiec i moze w waszych miastach sie znajduja:happy:

Do góry