reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie słowa otuchy. Wiem że nie powinnam się martwić już teraz, ale to trudne. Tym bardziej że moja mama jek mnie karmiła, straciła pokarm po 2 tygodniach i tyle było z tego karmienia naturalnego. Choć i czsay wtedy były inne bo promowali karmienie sztuczne i nie pomagali kobietom które miały problemy z laktacją więc może po prostu nie wiedziała co robić żeby mieć pokarm.

Wiki buzz z gondolką i śpiworkiem (śpiworek jest super bo też go mamy) kosztuje 2000 zł.
Bez gondoli zapłaciliśmy 1500 (ze śpiworem i koszem na zakupy). Doszliśmy do wniosku że spacerówkę eksploatuje się najbardziej więc warto kupić nową, a gondolę to się używa max pól roku i trochę takich używanych widziałam na allegro. Na taką właśnie zapoluję.
Jestem pod dużym wrażeniem składania i rozkładania tego wózka. Złożony stelaż wystarczy położyć na kółkach i lekko pociągnąć za rączkę. Całość rozkłada się automatycznie jak niektóre hydrauliczne klapy samochodów.
Nie jest też wcale taki niestabilny jak mówią o trzykołówkach, zobaczymy w parku.

reklama
Lastrada fajnie , ze juz macie wozek!
dziewczyny, jak to jest z ta siara i mlekiem. Mnie nie leci ciurkiem, ale wczoraj jak scisnelam w jednym miejscu brodawke to biala kropla sie pojawila (ja sie wystraszylam). Juz jakis czas temu mialam zaschniete cos na sutku i jak chcialam to wyczyscic to wiecej takiegp przezroczystego plyny sie pojawilo. Czy to jest to?
Jejku juz mniej niz 3 miesiace zostaly nam do porodu! :szok:
Ja nie chce , ja sie boje, nie bede rodzic, tak bede siedziec! :-p

ale dawno nic nie pisalam:szok:
wiec tak, na koszule rozpinana poluje i nie moge znalezc, skonczy sie na meza koszulach pracowych, sama polozna radzila ze najwygodniej;
pieluchy tetrowe tu nie istnieja ale wyczailam takie male reczniczki za grosze jako zamiennik i tak sobie bede radzic,
co do monitoru oddechu to wogole na to nie wpadlam, a jak to dziala?
lastrada wozek masz bardzo zgrabny i fajne kolory, podobuje mnie sie,
a co do siary to u mnie jest juz od jakiegos czasu a mam bardzo male cycki i moja mama tez nie miala pokarmu przy zadnym z naszej czworki :no:
i mysle ze jedno napewno na ta siare dziala, jak sie maz dobrze przyssie :laugh2: , takze niech sie chlopy wezma do roboty cobysmy nie musialy tych laktatorow kupowac, natura najlepsza! moj to musi sie powstrzymywac od moich sutkow teraz bo mnie sie potem leje, albo jak sobie przycisne piers lezac... uszy do gory, bedziemy jeszcze dojne krowy :happy:

M-ktosia koszule i pieluchy tetrowe można znaleźć w sklepach internetowych i np na allegro. Ciekawe ile w Twoim przypadku kosztowałaby wysyłka? Pewnie koszty będą tak duże ze się to nie opłaca.

reklama
dzieki lastrada, ale chyba sobie odpuszcze to allegro, w sumie tak mi bardzo nie zalezy na tych tetrowych, dam rade z innymi sciereczkami :-)
a poza tym to w sumie sa tu hipermarkety i pare markowych sklepow dla dzieci i mam i postanowilam sie wyluzowac i dostosowac do mozliwosci.
a mam taka kolezanke co od allegro jest uzalezniona, ciagle cos kupuje, to sobie wyobrazam ile tam mozna znalezc wszystkiego..
anusia ten monitor oddechu to nie glupia mysl, znajac mnie bede sprawdzac czy z dzieckiem wszystko w porzadku co 5 minut, a tak to wiekszy spokoj... hmm , ale troche to kosztuje, i czy to ma chronic przed ta tzw smiercia lozeczkowa czy jak?

Do góry