reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

PYSIU - standardowe rozmiary kolderek dla maluszkow sa 2:
- 120x90 do mniejszych lozeczek (120x60 - ja mam to stare lozeczko po Kubie wlasnie takie i taka koldre do niego)
- oraz 135x100 do wiekszych lozeczek (140x70 - takich wlasnie jak ten Klups ktorego mamy teraz i kolderke wlasnie w tym rozmierze kupilam)
a poduszki do kompletu zawsze sa takie same czyli 40x60.
Wniosek z tego taki, ze do poprzedniego lozeczka mialaz za duzą posciel ;-)

reklama
A ja musialam Kube troszke zaopatrzyc, bo wszystko zaczyna byc za male.....
I tak wzbogacił sie o nowe jeansy, bluze i tenisowki do biegania po domu....i dobrze ze nic wiecej nie kupilam bo od chrzestych dostal kilka bluz, swterek i koszule :tak:

A dla dziecia z brzucha wczoraj zakupilismy na allegro karuzelę :-) Swoja Kuba złamał juz dawno :sorry2:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=431767812

anetko karuzelka bardzo fajna Igorek ma jeszcze swoja w lozeczku w ktorym nie spi i chyba po powrocie je wyniesiemy z sypialni do piwnicy..

ja podobnie musialam zakupic kilka par body na dlugi rekaw czapeczke tenisowki......dresiki i kurteczki zakupilam w lipcu jak byly super wyprzedaze w coccodrillo:tak:

Karuzelka juz doszla - bardzo zadowolona jestem :tak:

A wczoraj kupilismy Kubie buty na jesien....Oczywiscie skonczylo sie na Bartku....
Ale najpierw ogladalam w Daichmannie, pomijam to ze srednio mi sie podobaly....ale co mnie bardzo zdziwilo :dry:, tam zadne, nawet te Elephantenty nie maja w srodku wyprofilowanej podeszwy, tzn nie maja tej wypuklosci, ktora ma zapobiegac plaskostopiu - czy to nie dziwne? :confused:
A nowe butki sa z tego modelu - tylko granatowe, a nie takie jak na zdjeciu
2u5xagx.jpg

Elephantenty nie maja w srodku wyprofilowanej podeszwy, tzn nie maja tej wypuklosci, ktora ma zapobiegac plaskostopiu - czy to nie dziwne? :confused:
anetka ja kiedys w tv slyszalam opinie tego ortopedy co na tvn style się wypowiada ze wlanie nie powinno byc wyprofilowane podbicie bo wtedy mięsnie nie pracują i sie wtedy wlasnie nie wyrabia stopka:sorry2:
a butki fajne:tak:

anetka ja kiedys w tv slyszalam opinie tego ortopedy co na tvn style się wypowiada ze wlanie nie powinno byc wyprofilowane podbicie bo wtedy mięsnie nie pracują i sie wtedy wlasnie nie wyrabia stopka:sorry2:
a butki fajne:tak:

Ja też tak słyszałam:tak: Poza tym moi znajomi jak byli z dzieckiem u ortopedy to usłyszeli to samo, że nie powinny być profilowane:sorry2:

Aneta fajna karuzelka czy to fisher price? i buciki tez ladne :tak:
ja tez musze sie rozejrzec za bucikami na jesien, chcialabym jakies adidaski wysokie zeby nie przeciekaly.

Sami, ja tez kupiłam wczoraj adidaski :-D:tak:, takie zwykłe, nawet niedrogie były. Te, co miała na wiosnę już zniszczone, a fajne były, bo dość cieplutkie jak na wiosnę, więc na jesień by były super - najwyżej tak "koło domu" będzie miała, a na jakieś wyjście to się do spodenek założy te nowe :-p:rofl2:. No i jeszcze kupiłam taki komplecik: bluzeczka, spodnie już ocieplane na jesień i taki sweterek, co ma tylko sweterkowe rękawki, a na brzuszku kamizelka z takiego materiału, jak się kurtki robi - potem wkleję foto :tak:, bo specjalnie zrobiłam (+ dodatkowo jeszcze takiej sukienusi z jeansu i mkompletu moro), ale mi się bateria musi podładować.

reklama
Do góry