reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Lalka Agatka:
6xacxzp.jpg

Klocki od chrzestnej, a ten piesek od cioci męża (jak się go pociągnie za ogon, tak śmiesznie wibruje:-D:tak::-p)
8gfqt6b.jpg

No i pozostałe prezenty na jednej fotce, żeby nie zaśmiecać. Lalka taka reóżowa jest od wujka meża, nocnik od babci, misiek od cioci, a piesek od nas.
87a5ixd.jpg

Nie wiedziałam, na jakim wątku to powklejac, a koniecznie chciałam. Nie wiem, czemu, ale bardzo przeżywałam te pierwsze święta z Natalką, cieszę się z jej prezentów jak wariatka. Ale nic, musicie mi to wybaczyć. Zachęcam do pochwalenia się prezentami waszych dzieciaczków.

reklama
kupilam malej na wyjezdzie pare sztuk ciuszkow, malutkich zabaweczek np stare dobre sprawdzone foremki 8 szt co to jedna w druga coraz wieksza sie miesci i sporo sloiczkow w jedzonkiem ktorego u mnie nie ma, walizka nelki wazyla 28 kg :szok:

PYSIA - zabawki cool.....Natalka napewno zadowolona:tak:
Hehehe M_KTOSIA - najmniejsza podrozniczka a bagaz najciezszy:-D:-D:-D

A to Kuba w nowym foteliku;-) Dopiero przywiezli....i fotka na szybko, nawet pasy nie dopasowane - ale chcialam wyslac M do pracy pokazac:-p

pysia oj poszalalas z zakupkami poszalalas...ja tez sie bardzo ciesze jak Emilci moge zabawke kupic chyba nawet bardziej niz ona:tak:
a z tego Kubusia co raczkuje to jestem niezadowolona:no:2 kroczki zrobi i stoi:wściekła/y::szok::wściekła/y:za taka kase myslalam ze bedzie fajnie dreptal a tu takie cos...wstawie na ebay,sprzedam bo ludzie chetnie je kupuja i cos inego dla Emilci znajde..
a tu wklejam linka buciczkow dla zabci,drogie ale sa fajne bo nie maja konkretnego rozmaru tylko od miesiaca zalezy ...i m ieciusie i tysiace roznych wzorow,slodie:tak:skarpety Emilka gubi jak raczkuje a w papciuszkach bedzie moze lepiej..
Robeez Krabbelschuhe Teddy 6-12 Monate Hollywood bei eBay.de: Größe 19 (endet 23.01.08 18:58:29 MEZ)

kwietniówki 2007 mam do was pytanie jako przyszła mama kwietniowa pomału zaczynam kompletować wyprawkę i chciałam was spytać co radzicie kupować dla maluszka, który pojawi się wiosną??

masku - generalnie po czasie mogę stwierdzic,że jako przyszla mama pokupowalam za duzo:sorry2:... wilu rzeczom nie moglam sie oprzec a w praktyce byly nieuzywane.... najbardziej zadowolona bylam i to się sprawdziło:
  • body z hm rozpinane jak koszulka do tego mozna bylo skompletowac cos jakby dol śpioszkow... - to nam sluzylo do spania... spiochy mialam po corci malemu dokupilam szt.2 - nie używalam... jakoś nie lubię śpiochów,
  • na wyjscie ze szpitala taki kombinezonik
  • przydal się dresik,
  • i jeszcze raz body ... body ... body... jak jest ciepło to starczalo, z krótkim rękawkiem, z długim
tych malych rozmiarow lepiej duzo nie kupowac (56) dzieci za szybko rosną

hana31 no tak myślałam, że body, kupuję też rampersiki (czyli takie body z nogawkami)
ale kombinezonik?? jaki? bo te zimowe to chyba nie? w końcu kwiecień to już wiosna. No ale tak myślę noworodki chyba trzeba cieplej ubierać.
No ja raczej muszę kupić trochę ubranek na 56rozmiar, bo moja dzidzia raczej z tych małych będzie.

ja w zasadzie mialam taki ciut grubszy niz jakis polarkowy śpioch... w kwietniu nie wiadomo na jaka pogode sie trafi... moze byc 7st a moze i 27:tak:... jedną wlasnie cieplejsza rzecz mialam... zresztą sama zobaczysz że takiego maluszka na poczatkunie wiesz jak ubrac.. nawet jak bylo goraco a maly mial tydz-dwa to wciaz mi sie wydawalo ze za lekko go ubieram... taki maluszek nie umie sam utrzymac cieploty ciala...
na 56 owszem ale nie za duzo a badaniom usg lepiej nie wierzyc... u nas sami na kilka dni przed porodem miala urodzić niespelna 3kg synka a wyszedl ok 3800g... tak samo nie ma co się sugerować datami porodu wg usg............ ja mialam na 6 kw. a urodzilam 17:tak:

Fakt nie pomyślałam, że w kwietniu może być chłodno. No tak maluszki takie małe trzeba cieplej ubierać. A, że mój synio prawdopodobnie będzie malutki, to tym bardziej, będę musiała zadbać by go ciepło ubrać. Nie kupuję dużo ubranek małych, jakby co to się dokupi jak będą potrzebne.
No i teraz zastanawiam się czy może nie kombinezon a śpiworek kupić, taki do fotelika i wózka.
a co to ten jakby dół śpioszka??

reklama
Do góry