reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

masiek mi sie jak najbardziej sprawdzily body najlepiej cale rozpinane zeby nie wkladac przez glowke,czesto byo tak ze glowka nie chciala ladnie wejsc mimo guziczkow tak samo kaftaniki no i spioszki otwierane miedzy nozkami:tak:na chlodniejsze dni mialam kombinezonik ale nie taki gruby jak na zime tylko milusi z weluru albo takiego grubszego materialu no i kocyk...aaa wazne sa malusie rekawiczki zeby dzidzia sie nie drapala i czapusia...i reczniki kapielowe sztuk 2 bo moze maluch zasiusiac i kupcie zrobic niespodziewanie...
wydalam kaske na piekna posciel,baldachim i inne bajery a wcale nie uzywalam:tak:dzidzia pierwsze tygodnie spala z nami w lozku a jak byla w lozeczku to szkoda zaslaniac bobasa baldachimem ,koldry i podusi nie uzywam do dzisiaj ,po porodzie mala spala w spiworku zapinanym z obydwustron na zamek ,sprawdzil sie super mozna tez do wozka go wziac(firma drewex)i maluszek sie nie rozkopywal...polecam wklejam fotke

reklama
masku - generalnie po czasie mogę stwierdzic,że jako przyszla mama pokupowalam za duzo:sorry2:... wilu rzeczom nie moglam sie oprzec a w praktyce byly nieuzywane.... najbardziej zadowolona bylam i to się sprawdziło:
  • body z hm rozpinane jak koszulka do tego mozna bylo skompletowac cos jakby dol śpioszkow... - to nam sluzylo do spania... spiochy mialam po corci malemu dokupilam szt.2 - nie używalam... jakoś nie lubię śpiochów,
  • na wyjscie ze szpitala taki kombinezonik
  • przydal się dresik,
  • i jeszcze raz body ... body ... body... jak jest ciepło to starczalo, z krótkim rękawkiem, z długim
tych malych rozmiarow lepiej duzo nie kupowac (56) dzieci za szybko rosną
Hanka, ja też kupiłam te body z h&m i jestem absolutnie zadowolona. Miałam akurat niebieskie, białe i sare w paseczki, bo myśleliśmy, że będzie chłopczyk, ale to nic, Natala i tak wynosiła. A mieliśmy rozmiar 56 i 62 po 2 pary i starczyły nawet, jak Nata miała pół roczku, jakiś rozmiar większy, niż podają, ale mniejsza o to. Zgadzam się z Tobą i polecam wszystkim mamom, by to zakupić, oczywiście półśpioszki do tego obowiązkowo.:tak::-D

dziękuję wam za bardzo cenne rady.
Hana czy to twoje maleństwo na fotce?? zakochałam się w maluszku, śliczny:-):-)
a te pół śpioszki mają jakąś specjalną gumkę, która nie uciska na brzuszek??

Pościeli raczej nie kupuję bo wiem, że moja dzidzia będzie spać w śpiworkach, mam już jeden z dreweksu podobny do tego, którego zdjęcie wkleiła szmina,

piszecie, że body, body i jeszcze raz body to ile mniej więcej kupić na początek??

MASIEK - ja tez polecam z czystym sercem body - naprawde sprawdzaja sie najlpiej. Ja mialam z kazdgo rodzaju i rozmiaru na poczatek po kilka sztuk....chyba po 5 i bylo ok. A potem podokupywałam. Polspioszki tez sa fajne - gumki maja takie ze nie uciskaja - nie ma sie co martwic.
Ja jeszcze polecam pajace - najlepiej rozpinane z przodu na calej dlugosci - u mnie sprawdzily sie rewelacyjnie:tak: Te zapinane na plecach odradzam - szczegolnie dla noworodka.
Z kolei jesli chodzi o posciel to u mnie sprawdza sie od dawna....najpierw Kuba spal zawiniety w rozek, chyba przez jakies 2 miesiace....a potem juz normalnie pod kolderka....on odkad pamietam przemieszczal sie w lozeczku wiec spiworek krepowal mu ruchy:dry:
Jesli chodzi o cieplejszy stroj to ja mialam takie dresiki polarkowe - jak bylo chlodniej ubrane na pajaca + kocyk w zupelnosci wystarczaly:tak:
No i jesli chodzi o rozmiary to u mnie 62 a nawet niektore 56 sprawdzaly sie dosc dlugo - te rozmiarowki sa po prostu jakies dziwne i nie adekwatne do rzeczywistosci:sorry2:

KuBulek na każdym kroku dostaje od wszytskich nowe zabaweczki-mamy tego poprostu multum w domu i są one wszędzie a połową i tak się nie bawi ...

Pozatym zamówiłam na allegro Kubiemu drugi wózeczek,spacerówkę-parasolkę,leciutką,niebieściutką,ze śpiworkiem i innymi gadżetami,zobaczymy jak przyjdzie czy fajniutka.

Jeżeli chodzi o ubranka to my zdecydowanie lubimy body,wdomciu jest cieplutko to Kubulek śmiga w samym body na długi rękaw oczywiście i w rajstopkach,wogóle mój Kubuś nie lubi jak się go ubiera cieplutko,zaraz cały mokry jest .....

ja dziś zkupiłam dla Maćka gumową piłkę do turlania, bąka takiego co na ziemi się nakręca i dwie figurki na ścianę naklejane kubusia puchatka i tygryska

Kasirko daj znac jak ta pilka sie malemu podoba bo ja tez chce kupic

Ja rowniez uwielbiam body i absolutnie najwygodniejsze na poczatku byly body i pajace rozpinane na calej dlugosci z przodu. Rozek nam dosc dlugo sluzyl bo najpierw sie w niego zawijalo a potem jeszcze przez troche sluzyl jako kolderka, a teraz czasem synka na nim klade.

tak, body to podstawa, jak bielizna

ja dzis duzy zakup zapodalam- lozeczko turystyczne graco uzywane -jako kojec bedzie nam sluzyc :tak:

niczko pilki to podstawczak, beda sluzyly cale dziecinstwo, ja mam 2 gumowe o srednicy 20cm, kilka malych plastikowych, 4 takie skorkowo-pluszowe, balony, wielgachna pile co to sobie w czasie ciazy kupilam i wszystkim sie pieknie bawimy, jak mala zakuma podawanie do kogos to bedzie super zabawa, poki co do niej mozna poturlac i ona lapie :tak:

reklama
Do góry