reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

wlasnie pozyczylam malej chodzik od kumpeli na kilka tygodni, mloda dziala, na razie jezdzi tym do tylu i wyglada na bardzo zadowolona, u gory jest stoliczek jak w krzeselku do karmienia i takie rozne grajki :-), ciekawa jestem jak mala bedzie tym szalec, tylko nie mowcie ze to nie zdrowe bo nie uwierze ;-)

reklama
Wczoraj kupiłam małemu butki cieplutkie......:-) W tamtych ktore mial do tej pory zepsuly sie rzepy. No i troche mnie wkurzaly, bo jakos tak uszyte byly ze pięta jakby do podeszwy nie dochodzila - firma Bobas - zauwazylam ze wszystkie takie sa, wiec nie polecam...moze jak maluch tylko siedzi to sa ok, ale jak juz chodzi to bez sensu bo je przydeptuje. A te co kupilam sa lepiej uszyte i wiązane - mam nadzieje ze sie sprawdza:tak:

aneta sliczne sa...
ja tez kupilam Emilci buciki tzn bardziej takie do chodzenia po domku ale jeszcze troszke za duzo wiec poleza w szafce jakis czas:tak:

Śliczniutkie buciczki Anetko!!!:tak:

A co do fotelika, to może macie jakieś doświadczenia z chicco key1 x lub maxi cosi tobi?:confused:
Wogóle na co patrzycie jak wybieracie fotelik 9-18 kg?:sorry2:

Pojechałam do sklepu żeby na żywo zobaczyć i przymierzyć i pewnie na allegro zamówię bo wychodzi taniej.
Wklejam fotkę chicco, kolorek jakiś inny bym chyba wybrała.
Zobacz załącznik 63680
A to tobi:
Zobacz załącznik 63681

W sklepie dziś wsadziłam małą w ten tobi i strasznie tak się w niego jakby zapadła, boję się że będzie jej w nim za ciepło, żeby się nie pociła i nie będzie nic widziała.I ten jest bez isofixa.
A chicco chciałam obejrzeć na żywo, bo na zdjęciach na allegro mi troszkę ten materiał nie pasił, taki sztuczny, na żywo jest ok. taki jak tapicerka w samochodzie, więc powinien być ok. No i ma isofix...
Musimy cosik wybrać....:sorry2:

Anetko slodkie te budiczki, Kuba bedzie jak maly "Kopciuszek", tylko krolewne musi znalezc by uciekac przed nia ;-).

Madzalenko nie wiem co poradzic, my nasz foteli dostalismy, nie jest dokladnie tak jak chcialam, ale skoro juz jest... to urzywamy.

madziallenka mi sie ten tobi tez podobal ale tylko na fotce ,a jak Emilke wsadzilismy to katastrofa...wiem ze teraz to co pisze to juz tzw musztarda po obiedzie i fotelik zakupiony:tak:
monika fajnie sie Alunia bawi lala,kolysze ja ...my mamy tylko szmaciane lalki:-:)tak:

Anetko butki fajowe.
Monika ale super - twoja Ala fajnie się bawi. Ola narazie lale drze za włosy. Chyba przydałby się "bobas".

Ale słuchajcie. Jeśli zastanawiacie się nad zabawkami edukacyjnymi, to dostalyśmy na mikołaja z fisher price, zabawkę która nazywa się "garnuszek na klocuszek". Rewelacja. Jest garnek z klockami, któe można z niego wyciągac i wkładać, albo od góry(zdjąć pokrywkę), albo przez wycięte w odpowiednich kształtach otworki. Jak dziecko wrzuci klocek od góry to włącza się fajna piosenka. Jak uda się wsadzić przez odpowiedni otworek z boku, to włącza się głos, ktory mowi jaki to kształt lub jaka literka - bo są dwie opcje. Można włączyć wersję dla niemowląt i dla np. 2 latka. Jestem z niego super zadowolona. Ola fajnie się bawi. Narazie wrzuca klocki od góry, ale probuje już przez otworki.
Acha i cały czas naciska nosek garnuszka, który świeci i mówi różne śmieszne rzeczy, np. "mniam", "kocham ciasteczka" itp.

reklama
arwenka fajny ten garnuszek:tak:juz obczailam i bede licytowac na ebay:tak:
a wczoraj kupilam za 7 yrkow (juz razem z przesylka)Emilci taki komplecik na lato...juz czas zaczac kompletowac ubranka na wakacyjny wyjazd:-D

Do góry