reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Sami - ale śliczności ma Twój synek.

Fotelik kupiliśmy używany - od znajomych za 250 zł więc nie aż tak tragicznie, a wygląda jak nowy.

reklama
ja nie mam jeszcze nic - kupie przed samym porodem to co najwazniejsze. wiekszosc rzeczy dostaniemy - łóżeczko (po chcrzesnicy męża), wózek, ciuszki więc nie spiesze się z rzeczami choc przyznam się ze korci mnie straszne:))

lenorek my tez sporo dostaliśmy tak jak wy.....kupię tylko wyprawkę do szpitala no i jakiś kocyk nowy, ale to gdzieś w marcu;-) a i jeszcze wózka nie mamy ale to też pewnie gdzieś w marcu zakupimy....:tak:

podpisuje sie obiema rekami pod opcja nie kupowania za wiele,
nie przez zabobony, bardziej daje mi do myslenia dluuuuga lista rzeczy niepotrzebnych lub przeplaconych u mamusiek z zeszlego roku,
wydaje mi sie ze jak mala bedzie juz na swiecie bedzie mi latwiej wyczaic co jej potrzebne, zamierzam kupowac wtedy na biezaco...
oczywiscie wyprawka jaka sie przyda, ale ogranicze sie do minimum
czyli planuje zakupic, a jeszcze nie mam nic poza 3 ubrankami: lozeczko a nad nim polki na gadzety i kosmetyki, fotelik samochodowy, wozek, doslownie pare ciuszkow, z kosmetykow mam jakies probki to najpierw je uzyje potem cos dokupie, pieluchy i... koniec kropka. (butelek np nie zamierzam kupowac, zadnych smoczkow, laktatorow ani sztucznego mleka, dopiero jak zajdzie potrzeba to meza sie wysle:laugh2: )
a ciuszki w sklepach oczywiscie sa bajeczne, nie przecze, trudno sie zdecydowac do ladniejsze, chetnie wyniosla bym polowe sklepu ale bede twarda...
nie mam tu zadnych przyjaciol z dziecmi ani rodziny wiec na prezety i rzeczy w spadku nie licze:-(

pozdrawiam i dziewczyny nie traccie glowy, nie szalejcie, a swoja droga co wasi faceci na to, podobaja im sie te dzieciece zakupy, bo moj sie zapiera jak moze ??? :cool2: :laugh2:

Nie ogarnął mnie szał zakupów, choć niewiele brakuje. Mój mąż przyjmuje to ze stoickim spokojem, nigdy nie ingerował w zakupy dla starszej córki, teraz też nie komentuje moich poczynań.
Pozwolicie, że jako doświadczona mama;-) wypowiem się w kwestii laktatora. Myślę, że jeśli nie kupicie przed porodem to przynajmniej proponuje sobie wybrać jakiś model tak na wszelki wypadek aby w razie potrzeby ktoś bliski mógł póść i kupić. Jak urodziłam Olę to w szpitalu musiałam ściągąc pokarm, bo mała leżała pod lampami i była karmiona butelką. Miałam też w trzeciej dobie nawał pokarmu i cycki twarde jak kamienie. Dobrze, że jakaś położna się zlitowała i powiedziała o laktatorze. Jak była ulga jak nie trzeba było nacickać palcami tylko ładnie sie mleczko sciągało laktatorem. Potem wielokrotnie jeszcze z niego korzystałam, kiedy musiałam na dłużej zostawić córcie. Nie namawiam ale naprawdę polecam.

Lastarada no fajnie, że mieliście taką okazję z zakupieniem tego fotelika :-)
M Ktosia mój M tak jak ja uwielbia kupować te cudeńka dla naszego synka i wiele rzeczy sam wybrał jak byliśmy gdzieś w sklepie dla dzieciaczków ;-)
Jeżeli chodzi o ubranka to dużo rzeczy dostajemy np. kuzynka ma 3 miesięczną córeczkę i dała mi już parę ciuszków od niej, babcie tez już kupują jak szalone :-D to ich pierwszy wnuczek więc chyba tez nie moga sie opanować, no i moja siostra i siostra mojego M też czasami coś kupują już (tylko np. moja siostra trzyma te rzeczy co kupi u siebie i chce maluszkowi dac jak się urodzi).
Tak więc wszystkich z mojego otoczenia ogarneło szaleństwo zakupowe:-D :laugh2: :-) :tak: :-D i jak ja mogę sie opanować ;-)

nie no mi tez sie ciezko opanowac, chodzilo mi o to zeby nie przeginac, bo dzieciaki czesto maja tyle ciuchow ze nie zdaza nawet uzyc wszystkiego i juz wyrastaja, wiecie jak to potem leci szybko,

a nad laktatorem sie zastanowie, zapytam lekarki, a co ze sciaganiem recznym ??? a to nie wystarczy poki bede w szpitalu ???, a moze mi wyporzycza, zawsze lepiej popytac, tak wiem o tym nawale pokarmu w 3 dniu, a co do marki i kupienia to nie bedzie latwo, ja se tu majtek kupic nie moge, a co dopiero laktatora ;-)
a z rzeczy po kims to zapomnialabym ze w sumie to nie jestem tak calkiem lysa bo moj maz ma pelno zabawek po swoich dzieciach z poprzedniego malzenstwa, ale ciuszki to juz dawno poszlyyyy, bo najmlodszy chlopiec ma 11 lat...

dziewczynki pokaze wam co kupilam wczoraj mojemu brojowi niemoglam sie oprzec on taki pilkarz juz w brzuchu niech ma :-D
i niepamieta,m czy wam pokazaywalm ostatni zakup niebieski komplecik z czaepczka :-D

sami przesliczne sa te rzeczy :-D takie slodziutkie
lastrada fotelik jest suuper mysmy przy kamilu mieli taki i sluzyl nam jako fotelik bujawka kolyska i nawet w dzrwiach zawieszalismy i bujalismy nasze malenstwo wtedy :-D zeby zasnal...teraz tez bedziemy kupowac taki otelik i tez kupimy uzywany :-D

a co do pzresadow to moja mama niechciala zeby kupowac szybciej nic no ale juz pomalu czas sie zbliza wiec bedziemy kupowac tyle ze mamy ograniczenia finansowe wiec rozkladamy wszsytko na te 3 m-ce i stopniowo..ale lozeczko i wozek chcemy na koncu chyba ze nam sie jakas okazja trafi :-D

reklama
a my dziś oglądaliśmy wózki:tak: wpadł nam w oko firmu deltim- super na pompowanych kołach i ful wypas!Głęboki i spacerówka cena 1000pln, no i mi jeszcze sie podobał taki z firmy polak też super wyposażony ale nieco tańszy 870pln:tak: ale narazie na ogladaniu się kończy, przecież to całe pobory męża:confused:

Do góry