reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla naszych maleństw

różki sa sliczniutkie mi sie podoba ten blekitny...a co do wanienki tez ja widzailm na allegro i sie nadtym zastanawialm..ale chyba kupimy taka z poleczkami i pzrewijakiem odrazu ...lzoecko kupujemy w lutym a wozeczek dopiero w marcu...wozek juz raczej mamy wybrany tez z allegro

reklama
Hej Dziewczyny, pościel piękna i rożek też - dodałam sobie do ulubionych i chyba też taką kupię, bo już wcześniej myślałam o niej :-)najbardziej podoba mi się w żyrafki i w pszczółki. A rożek kupię bez falbanki aby go wykorzystać później jako kołderka pod pupę do zabawy albo do wózeczka.
A ja wczoraj się zaktywowałam i kupiłam 4 moje premierowe ciuszki dla dzieciaczka. Potem cały wieczór je macałam, oglądałam, cmokałam, i robiłam tylko ahhhy i ohhhy.

A jeśli chodzi o wózek to najpierw chciałam 3-kołowca ale czytałam, że w przypadku podróży po nierównościach (ja często jeżdżę nad morze i spaceruję nadmorskim lasem) w przypadku gdy stanie się tylnym kołem na jakiś kamień czy pniaczek to wózki 3-kołowe gorzej zachowują się pod względem stabilności niż 4-kołowce. A że biorę pod uwagę wycieczki rodziców z wnukiem(czką) to właśnie obawiam się, że mogą sobie z takim wózkiem nie dać rady. Dlatego zaczęłam rozglądać się za 4-kołowcem ale ze skrętnymi przednimi kołami - który jest równie zwrotny jak 3-kołowiec. Na pierwszy rzut zachwycił mnie Jane Nomad. Jest leciusieńki (6,5 kg stelaż) a to dla mnie ważne. jedynie budę ma trochę małą. Jako, że rodzimy na wiosnę chciałabym by buda posłużyła maluszkowi jak najdłużej i by podgłówek był podnoszony. Podnoszenie ten wózek ma ale buda troszkę jak na mój gust mała.

Też oglądałam te pościele - dziewczyny żeby ten zestaw wyglądał tak jak na zdjęciu trzeba dokupić falbanę maskującą dolną część łóżeczka kiedy podest jest zamontowany najwyżej, przybornik i stelaż do baldachimu. Te części nie wchodzą w skład zestawu (brakuje też prześcieradła) - dlatego bardziej podoba mi się ten zestaw (już z rożkiem)
POŚCIEL MEGA-10el-120X90-OD DARLAND+GRATIS ROŻEK (154309397) - Aukcje internetowe Allegro
tylko baldachim zamieniłabym na moskitierę bo z tymi baldachimami to tylko problem a moskitiera nam się przyda bo latem jak maluszek będzie mały to zdarzają się u nas komary.

dziewczyny a wózki na jakich kołach kupujecie? kałczuki czy pompowane z dentką?Mój mąż chce pompowane ale ja się obawiam że będę łapać flaka na zakupach czy spacerze i sama nie wiem co robić...:baffled: słyszałam o kilku przypadkach że te pompowane są awaryjne i schodzi powietrze, co o tym sadzicioe i jakie Wy kupujecie?

A wieSz KASIRA, że ja się nad kołami to jakoś wogole nie zastanawiałam :confused:
Tak więc dziewczynki jak tylko bedziecie wiedziec które lepsze to piszcie.

a to moja lista ciuszkow, ktore juz zgromadzilam :-)
body krotki rekaw rozm.56-11szt
body dlugi rekaw rozm.56-2szt
body krotki rekaw rozm.62-9szt
body dlugi rekaw rozm.62-3szt
pajacyki rozm.56-3szt
pajacyki rozm.62-1 szt
spioszki rozm.68-2szt
koszulki rozm.56-1szt
koszulki rozm.62-3szt
bluzy rozm.56-1szt
bluzy rozm.62-6szt
spodenki rozm.62-1szt
skarpetki 2 szt
czapeczki -4 szt najmn.rozm 2 szt. wiekszy rozm.

Koral ale masz imponującą listę zakupów :-) Muszę chyba zacząć szybko gonić bo z moimi 4 rzeczami jestem chyba na szarym końcu ;-)

reklama
Do góry