reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla naszych maleństw

różki sa sliczniutkie mi sie podoba ten blekitny...a co do wanienki tez ja widzailm na allegro i sie nadtym zastanawialm..ale chyba kupimy taka z poleczkami i pzrewijakiem odrazu ...lzoecko kupujemy w lutym a wozeczek dopiero w marcu...wozek juz raczej mamy wybrany tez z allegro

reklama
Hej Dziewczyny, pościel piękna i rożek też - dodałam sobie do ulubionych i chyba też taką kupię, bo już wcześniej myślałam o niej :-)najbardziej podoba mi się w żyrafki i w pszczółki. A rożek kupię bez falbanki aby go wykorzystać później jako kołderka pod pupę do zabawy albo do wózeczka.
A ja wczoraj się zaktywowałam i kupiłam 4 moje premierowe ciuszki dla dzieciaczka. Potem cały wieczór je macałam, oglądałam, cmokałam, i robiłam tylko ahhhy i ohhhy.

A jeśli chodzi o wózek to najpierw chciałam 3-kołowca ale czytałam, że w przypadku podróży po nierównościach (ja często jeżdżę nad morze i spaceruję nadmorskim lasem) w przypadku gdy stanie się tylnym kołem na jakiś kamień czy pniaczek to wózki 3-kołowe gorzej zachowują się pod względem stabilności niż 4-kołowce. A że biorę pod uwagę wycieczki rodziców z wnukiem(czką) to właśnie obawiam się, że mogą sobie z takim wózkiem nie dać rady. Dlatego zaczęłam rozglądać się za 4-kołowcem ale ze skrętnymi przednimi kołami - który jest równie zwrotny jak 3-kołowiec. Na pierwszy rzut zachwycił mnie Jane Nomad. Jest leciusieńki (6,5 kg stelaż) a to dla mnie ważne. jedynie budę ma trochę małą. Jako, że rodzimy na wiosnę chciałabym by buda posłużyła maluszkowi jak najdłużej i by podgłówek był podnoszony. Podnoszenie ten wózek ma ale buda troszkę jak na mój gust mała.

Też oglądałam te pościele - dziewczyny żeby ten zestaw wyglądał tak jak na zdjęciu trzeba dokupić falbanę maskującą dolną część łóżeczka kiedy podest jest zamontowany najwyżej, przybornik i stelaż do baldachimu. Te części nie wchodzą w skład zestawu (brakuje też prześcieradła) - dlatego bardziej podoba mi się ten zestaw (już z rożkiem)
POŚCIEL MEGA-10el-120X90-OD DARLAND+GRATIS ROŻEK (154309397) - Aukcje internetowe Allegro
tylko baldachim zamieniłabym na moskitierę bo z tymi baldachimami to tylko problem a moskitiera nam się przyda bo latem jak maluszek będzie mały to zdarzają się u nas komary.

dziewczyny a wózki na jakich kołach kupujecie? kałczuki czy pompowane z dentką?Mój mąż chce pompowane ale ja się obawiam że będę łapać flaka na zakupach czy spacerze i sama nie wiem co robić...:baffled: słyszałam o kilku przypadkach że te pompowane są awaryjne i schodzi powietrze, co o tym sadzicioe i jakie Wy kupujecie?

A wieSz KASIRA, że ja się nad kołami to jakoś wogole nie zastanawiałam :confused:
Tak więc dziewczynki jak tylko bedziecie wiedziec które lepsze to piszcie.

a to moja lista ciuszkow, ktore juz zgromadzilam :-)
body krotki rekaw rozm.56-11szt
body dlugi rekaw rozm.56-2szt
body krotki rekaw rozm.62-9szt
body dlugi rekaw rozm.62-3szt
pajacyki rozm.56-3szt
pajacyki rozm.62-1 szt
spioszki rozm.68-2szt
koszulki rozm.56-1szt
koszulki rozm.62-3szt
bluzy rozm.56-1szt
bluzy rozm.62-6szt
spodenki rozm.62-1szt
skarpetki 2 szt
czapeczki -4 szt najmn.rozm 2 szt. wiekszy rozm.

Koral ale masz imponującą listę zakupów :-) Muszę chyba zacząć szybko gonić bo z moimi 4 rzeczami jestem chyba na szarym końcu ;-)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry