reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Mamy, możecie polecić czego najlepiej użyć pod prześcieradło na materac by nie przemoczyc? Czy takie prześcieradło nieprzemakalne czy lepiej jakiś podkład z ceraty? Jak to u was było?

Agula, ja tez nie wiem co to gadżet. No moze gadżetem bedzie sterylizator który zamierzam kupic.

reklama
Dla mnie sterylizator też jest zbędny.
Podgrzewacz przydawał mi się przy Nikoli, ale ona od początku na butli była, przy Tymku ani razu nie użyłam.

alecta no wlasnie jak ktos planuje butelkowo to pewnie i by sie przydal, ale jak ja mam zamiar karmic to i po co
owszem moze sie nie uda i stwierdze pozniej ze potrzebne
ale na ta chwile raczej nie

laydeek na mam podklady 60x60 i planuje je wkladac pod przescieradelko

LayDeek, nic nie wkładałam pod prześcieradło. raczej mała szansa, że dziecko przesika, bo i tak w nocy kupki robi, więc często zmieniasz pieluszkę. te wszystkie podkłady tylko powodują, że się człowiek poci.

Ja też uważam, że sterylizator to rzecz zbędna.. Podgrzewacz też, chociaż przez chwilę o nim myślałam. Jednak radziłam się znajomej i ona mówiła, że chwila moment w gorącej wodzie i już, a taki podgrzewacz to jeszcze miejsce zajmuje. A ja mam małą kuchnię, także wolę jej jeszcze nie zagracać.

Na prześcieradło a właściwie pod prześcieradło znalazłam to -- PODKŁAD 60x120 RIZO (nieprzemakalny)- Atest! -- (4780138959) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i zamierzam kupić ;-)

Lay ja mam podkład specjalny na łóżko i jest ok, nie przemaka.

Ja kupuję tylko to co niezbędne. Jak coś będzie potrzebne to się poprostu dokupi :-)

ja nic nie kupowałam i nie kładłam pod prześcieradełko i teraz też nie zamierzam,nie ma takiej opcji żeby dziecko tak bardzo się pomoczyło,bo nawet w nocy się je przewija :tak:

reklama
Ja kupiłam dopiero przy odpieluchowaniu :-) aaa i jeszcze jak się młode w nocy od cyca odstawiały to piły ogromne ilości wody i pieluchy nie wyrabiały to też się przydał :-D

Do góry