reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
A ja do pępka miałam Octanisept. Polecam, mam do dziś i używam na ew. otarcia i rany. Dalej tak jak pisała Nulini czyli patyczkami.

Mam listę w Wordzie, mogę wysłać jakby ktoś chciał. To taka dla Mam nowicjuszek bo są tam takie rzeczy typu wózek, łóżeczko itd. Jak coś to wyślijcie maila na PW

My do pępka mieliśmy to takie fioletowe, kurcze zapomnialam nazwy. I też zalewanie i patyczkiem, np ale to była robota męża, nie wnikalam w to:)

jezyk - kiedyś pępek smarowało się fioletem, innej nazwy chyba nie miało :) też polecam octanisept - wystarczy psiknąć i nie brudzi ubrań. Ja używałam też na ranę po cesarce.

Zakupiłam wczoraj krem na rozstępy - z renomowanej firmy rossmannowskiej - babydream :D Za całe 12 zł :) Mega tani a wyczytałam o nim dobre opinie na necie :)

U nas do pępka tez octanisept, i po 5 dniach kikuta juz nie było :)

Tak jak Nulini używałam patyczkow do uszu żeby lekko przemyć dookoła i tych ciach ciach juz był śliczny pępek :)

Jezyk przejdzie do octanisept nie brudzi i przyspiesza gojenie, Poza tym ze odkaza :)

nieobecna ka rodziłam naturalnie ale byłam nacinana i położna poleciła mi psikać szwy te ma kroczu (mimo że i tak goilo się mega dobrze) i moje krocze 1 tydxien po nacięciu wyglądało jak nie tknięte :D

Gochson bullshit 4 dnia zaczął odpadac a 5tego rano juz nie było tylko śliczny pępuszek :)

Pierwsza na sucho, druga z octanisept i oba odpadły po ok. 2-3 tyg :-) mam twarde sztuki.

reklama
Do góry