reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
jezyk - kiedyś pępek smarowało się fioletem, innej nazwy chyba nie miało :) też polecam octanisept - wystarczy psiknąć i nie brudzi ubrań. Ja używałam też na ranę po cesarce.

Zakupiłam wczoraj krem na rozstępy - z renomowanej firmy rossmannowskiej - babydream :D Za całe 12 zł :) Mega tani a wyczytałam o nim dobre opinie na necie :)

Nieobecna tez zmieniłam mustelle (ze wzgledu na toksyczne składniki) na babydream właśnie i jestem zadowolona, póki co ładnie nawilża i natłuszcza, zostawia taki film na skórze. Jedyne co mi kapenieczke przeszkadza to zapach (zbyt intensywny - ale ja wogóle z tym węchem to teraz mam przeboje - dobrze że moczem nie śmierdzi :p) i to że się wchłania troche długo :p ale to już jakby się czegoś czepiać. Tak polecam :tak:

femme fatal - polecić to dopiero będziemy mogły jak po ciąży nie powstanie żaden pasek na brzuchu ;) Z tej serii jest emilsja i olejek.
Ale na necie ma dobre opinie i bardzo fajny skład (mało parabenów).

Zelka - z tego co wiem, to mustela wycofała się już z tego toksycznego składnika, ale i tak cena rozwala (chyba 200% gwarancji musieliby dać, że nie będzie rozstępów bym go kupiła).

Nieobecna ja mam jeszcze starszą serie tej mustelli, tą nową wprowadzili w tym roku (chyba) w większych opakowaniach 250 ml, a ja kupiłam 2x po 150 chyba właśnie straszy model toksyczny.
Co do Babydream'a nie ma wcale parabenów ani innych chamskich konserwantów, generalnie ma krótki skład sporo składników naturalnych :tak:a reszta neutralne.
Femme z rozstępami ja się przerobiłam, bo całą ciąże smarowałam sie 2x dziennie, ale o ciąży przestałam (brak czasu, obolały brzuch po cc) i koło pępka już po porodzie wylazło mi pare. Teraz ich nie widać bosą bladziutkie, ale mam nadzieję że sie nie rozejdą teraz jak będę rosnąć :baffled:

Ja poki co nie smaruje sie jakos bardzo regularnie bo przez ten balsam mam wrazenie ze bardziej mi sie piersi i brzuch poca ;-) w te upaly jest to uciazliwe dla mnie a brzuch mimo ze rosnie nie napina sie bardzo. Moze poki co wystarcza ta ilosc smarowan ;-)

To ja kupiłam lirene intensywne serum zapobiegające rozstępom Będę Mamą :) co prawda nie chciałam kupować nic specjalnie ale moja siostra mi pokazała i tak ładnie pachniało ze wzięłam i się okazało ze skórą po nim też cudo mięciutka, gładka po prostu super

Niestety nie po drodze mi do Rossmanna i nie bardzo jak mam sobie kupować te produkty. Co prawda mam zamiar zaopatrzyć się w serię dla dzieci dla maleństwa jak się urodzi, ale to przy okazji jakiegoś wyjazdu do Poznania. Siebie smaruję balsamem z serii Dzidziuś. Całkiem przyjemny zapach, składu nie rozpatrywałam jakoś...

Kawa musi być, głowa mnie boli :-(

reklama
Pierwsze opakowanie miałam Lirene Będę Mamą, ale poczytałam i kolejny kupiłam baby dream. Dla mnie lżejszy, fajniejsza konsystencja, szybciej się wchłania.Obydwa fajnie pachną. Ale ten z Rossmana lepsze opinie miał.

Miłego dnia wszystkim :)

Do góry