reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Emilchen ja tak samo jak alecta, na codzień nie smarowalam, tylko przy odparzeniach, które Ola miała ze 2 razy ;)
Poza tym wydaje mi się Ze przez te różne kremy smarowidla łatwiej o odparzenia bo nie dość ze w pieluszce ta skóra nie oddycha jak trzeba to jeszcze te pory zaklajstrowane kremem utrudniają sprawę. Moje takie wrażenie mogę się mylić oczywiście

LayDeek a który masz Linomag? Taki w tubie biało-zielonej? Czytałam na tym blogu Sroki, że nim można też smarować buźkę w zimie.

alecta i nic się nie działo? A myłaś wodą i mydłem dla dzieci czy chusteczkami?

Doggi to ja chyba Wam zaufam i też nie będę niczym smarować, najwyżej może tak co jakiś czas profilaktycznie?

Ostatnia edycja:
Ja mam zamiar przez pierwsze miesiące przemywac czystą wodą a smarować jedynie na noc właśnie zielonym linomagiem. Tego z różową zakretka używam do buźki jak wychodzimy. Przy młodym używałam też zwykłej wazeliny czasem i było ok..

Emilchen ja mam jedna paczke czyli 2szt majtek bo w razie w wezme jeszcze bawelniane takid co mi ich nie zal i jak cos ł dokupi
Bella mama tez mam i te podklady tez 60x60. Ale to do domu bo w szpitalj maja swoje podklady takie na lozko i jakies tam podpaski wiec bede korzystac z ich, niech sie przyda na cos moja wydawana kasa na nfz :-D

Laydeek linomag ale jaki? Ja mam w bialej tubce z zielonymi napisami
Aaaa juz widze. Ja mam bialy z zielonymi napisami
Teraz sie okaze ze niepotrzebnie taki wielki sudocrem kupilam;-)
Trudno jak cos najwyzej sprzedam jeali w ogole nie otworze
No i ja jestem z tych co jak mam cieplo w domu to bede Robsonowi wietrzyc jajka :p sami z Ł lubimy spac nago wiec mysle zd dziecku tez to ulge da jak nie zaloze od razu pieluchy tylko pare min polezy bez
To tak jak ja bym miala 24h na dobe z podpaska chodzic
Never!

reklama
Ja na co dzień smarowałam bepanthenem w maści, a jak się odparzyła to stosowałam mąkę ziemniaczaną. I na początku nie będę używać chusteczek mokrych tylko wodę z mydłem i waciki.

Kupiałam katarek tak jak radziłyście, wygląda fajnie. Przyszły też wszystkie moje zakupy z allegro, takie jak zamówiłam, nic nie brakuje. Super, jestem bardzo zadowolona. Prócz rzeczy z rossmanna mam już chyba wszystko.

Z leków na razie nic nie kupuję, jak będzie trzeba to wyślę M do apteki. na brzuszek stosowałam espumisan i jeszcze jakieś krople, nie pamiętam nazwy, wiem że drogie były i dobre na brzuszek...

Do góry