reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Ja nie używałam emolientów, najpierw chyba Ziajkę od pierwszych dni a po miesiącu przeszłam na Niveę, teraz jeszcze nie wiem.
Ochraniacz na łóżeczko a właściwie kołyskę miałam taki z Ikei, teraz też będę korzystać.

Ja będę miała ochraniacz na łóżeczko zwykły biały z ikei, jest tani i przynajmniej nie będzie mi szkoda go zdejmować jeśli się nie przyda ;-)

Karpanna dajesz czadu! Ja to w ciemnej doopie przy Tobie jestem :-D Muszę się ogarnąc. Kosmetyki już kupiłam , wodę morską itp. No ale jeszcze wszystko leży popakowane.... Nawet nie pomyślałam o spakowaniu torby dla małża żeby wizął dla nas do szpitala jak przyjedzie :sorry2:

Emolientów na razie nie kupuję. Jakby co zawsze mojego mogę wysłać do apteki i kupi ;-)

W tej aptece internetowej, którą ktoś polecał niedawno, że jest tania jest Emolium w dobrej cenie. Może ktoś zainteresowany będzie. Ja kupiłam w aptece dla bratanicy za 42 zł 400ml a tam za 30zł, tyle, ze akurat nie ma na stanie. Jak się pojawi to zamierzam zrobić większe zakupy, bo inne rzeczy jak porównywałam, to też są tańsze.

Mommy ja taka mądra jestem z torbą na wyjście bo po 1 porodzie jak mąż po nas przyjechał i przywiózł nam ubrania to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. Wyglądałam jak klaun z cyrku tak mi dobrał ciuchy.

Kupuję wszystko szybko bo chcę być przy zakupach a za chwilę to nie wiem jak się będę czuć. Wykorzystuję małe przerwy jak nie bolą mnie hemoroidy i robię tyle ile się da, bo jak mnie złapie to nie daję zrobić niczego.

Ostatnia edycja:
karpanna u mnie na szkole rodzenia, właśnie położna mówiła, żeby lepiej ciuchy na wyjście przygotować, żebyśmy się wstydzić nie musiały jak nam mężczyźni przywiozą takie które uważają za najlepsze :-)
Ja to szczerze mówiąc nie wiem jakie ciuchy na wyjście sobie przygotuję, pewnie będzie strasznie zimno.. ale kupiłam sobie leginsy ciążowe ocieplane to może je wykorzystam bo póki co leżą w szafie i w nich nie chodzę ;-)

Eee to ja o ciuchy dla siebie się nie martwię.
Na szczęście mój mąż jest z tych co potrafią ciuchy dobrać :p
Jedynie dla małej muszę przygotował, bo jej to by pewnie wziął samo body i kombinezon :p

reklama
Karpanna biedna jesteś z tymi hemoroidami :-( Ja chciałam ze szpitala w tym samym wracać w czym bym pojechała. A chcę jechać w takim luźnijeszym dresie i on ma fajne spodnie bo czy będzie sn czy cc to i tu i tu luźny jest i by nie obcierał ani nic... Nie mam więcej takich ubrań.... Pomyślałam tylko żeby zabrał kombinezon dla małego bo na wyjście ubranka chciałam od razu spakować.

Do góry