reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Ja juz pisalam kiedys ze moj okropnie się obijal o szczebelki i jak u Alecty do tej pory potrafi niezle przydzwonic glowa w sciane czy łóżko

Mommy ja myślę,że za bardzo skupiłaś się na rozmiarze,no chyba ,że chcesz ochraniacz w koło łóżeczka ,bo ja mam taki z 3 części zagłówek i 2 boki i na łóżeczku boki starczają do 3/4 boku,a zakładałam go również w kołysce i tam zakrywa cały bok ;-) tak więc rzecz gustu :happy:

Bada ale tu chodzi o to , że jak są na łóżeczka te 60x120 to na zagłówek w naszym łóżku będzie za mały taki ochraniacza raczej... Chodzi mi o takie 3 częściowe ale w całości, to jak czytam opisy to w większości właśnie jest napisane , że na wyrka o tych wymiarach są :-(

Ja nie mialam ochraniacza;)

Jestem panikarą, balam sie ze przytuli sie do niego i udusi czy cos:) Zrezygnowalam. Mam plaskie szerokie szczebelki po bokach (bo glowa i nogi bez szczebelkow, cale zabudowane drewno). Wiec nie obijala sie:) I teraz tez miec nie bede.

Ja miałam ochraniacz i teraz też będzie :-) jakoś tak przytulniej w tym łóżeczku wtedy i faktycznie wydaje się być bezpieczniej szczególnie jak maluszek zaczyna się turlac :-)

Mommy - ja nie mam ochraniacza i na razie go nie przewiduję. Bez niego z mojego łożka będę mieć dzidzię na oku a tak ochraniacz wszystko zasłania. Na początku dziecko i tak się nie porusza za wiele a w łóżku i tak ma dużo miejsca. Łóżeczko u nas stoi w rogu pokoju więc jest w takim miejscu gdzie go nie zawieje czy coś. Sama zobaczysz czy Twoje dziecię potrzebuje takiej osłonki jeśli tak to dokupisz w razie potrzeby. Moim zdaniem to bardziej robi efekt dekoracyjny. Przy 1 dziecku miałam ochraniacz przy 2 miałam ale zdemontowałam żeby widzieć dziecko. To nic obowiązkowego.

W sobotę dokonałam zakupu przewijaka - kremowy w oliwkowe kropeczki oraz wanienka - kolorek taki stonowany żółty- kremowy.

I na allegro kupiłam za 200 zł resztę.

Mam już wszystko oprócz soli fizjologicznej, emolientu do mycia no i wózka.

Ubranka mampoprane, wyprasowane i schowane do komody. Mam po 6-7 sztuk body z krótkim rękawkiem. body z długim rękawkiem, pajacyki, półśpiochy, bluzeczki, kilka bluz, spodenki i kombinezon,kilka czapeczek bawełnianych i 2 czapki zimowe, 3 pary niedrapek.

Kupiłam na allegro kocyk gruby akrylowy, mam też polarowy po dziewczynkach no i w pepco udało mi się kupić śliczny kocyk z mikrofibry w kolorze turkusowym.

Mam też otulacz i rożek, tetry oraz pościele 4 zmiany i ręczniki. Kosmetyki i duperelki też już kupiłam.

W łóżeczku przez rok przewiduję tam gdzie główka rozłożoną pieluszkę flanelową i ubraną kołderkę.

Jak dziecko zacznie wikać nóżkami i wyrośnie z otulacza i rożka to kupię śpiworek do spania wtedy dziecku zawsze ciepło. Teraz kołderka się sprawdzi.

Torbę spakuję jakoś w połowie grudnia muszę tylko zapytać położnej co trzeba ze sobą mieć ( po prawie 5 latach mogło się zmienić ). Ciekawe jak zmieniła się porodówka wtedy była całkiem nowa miała chyba 5 miesięcy.

Jak będę mieć już torbę to uszykuję też łóżeczko, zaścielę je ładnie, wszystko przygotuję np. torbę dla męża na moje i dziecka wyjście. i wszytsko nakryję prześcieradłem żeby się nie kurzyło.

W sobotę wyprałam tapicerkę od fotelika samoch. także już nakryty czeka na pasażera. Leżaczek jest w kartonie bo i tak dopiero od miesiąca się używa.

reklama
karpanna w takim razie nie pozostaje Ci nic innego jak tylko rodzić ;-) Ja mam jeszcze wiele braków zakupowych, już nie wspomnę o kosmetykach do kąpieli, bo szczerze mówiąc nie wiem jakie są najlepsze..

Do góry