reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Mommy ola do 62 to ze 2 miesiące dorastała ;) i żałuję że nie miałam 50 bo jsk się urodziła yo wszystkie 56 były dużo za duże i się topiła w nich

Ja też mam dwa opakowania podkładów bella i pierwsze dwa dni leci bardziej niż w okresie w moim przypadku duuuzo bardziej bo okres mój to było tyle co kot naplakal, a dwa dbivpo porodzie leciało równo ale po dwóch dniach zwykle podpaski co było straszne nosić je przez 4 tyg :/ bo ja tylko ba tamponach żyję a podpaski mnie wkurzają i męczą :/

reklama
Doggi zawsze będzie można dokupić mniejsze ciuszki ;-)

Tez nie wiem jak ja dam radę w tych pampersach bo ja tak samo tylko tampony.... podpaski to na noc zakładałam. Wścieku dostane chyba.

Mommy co to za apteka? Mozna w inie gdzies odebrac czy przesylka dodatkowo platna? Ja tez mam pare rzeczy z apteki do kupienia. Wczoraj w galerii pytalam yo ceny kosmiczme, szukam tanszej
Tez nienawidze podpasek i tampony tylko. Z reszta nie wyobrazam sobie chodzic w mojej pracy 12h ciagle majac podpaske i uczucie ze leci ze mnie. W szpitalu maja w razie w a jak wyjde do domu i bedzie trzeba jeszcze to kupie grubasy, jak nie to od razu ma zwykle wskocze

To chyba indywidualna sprawa. Też mam tylko 2 opakowania tych podkładów i pamiętam, że przy Mikołaju mi zabrakło. Dość mocno ze mnie leciało. Z kolei bratowa dzień po porodzie nosiła zwykłe podpaski.

Agulqa_b moja koleżanka miała takie cis, mówi ze użyła raz i jedynie odechciało bo jakoś nie praktycznie jej się tego buzywalo i żałuje że tyle siana wydała na to bo wolniej nie było warte

Doggi tyle ze ja nie mam pojeciz gdzie bedziemy kapac mlodego ;-) u niego w pokiju nie ma gdzie, a w kuchni i salonie nie mam drzwi zeby nagrzac pomieszczenie. A w lazience hmm.. na pralce musialabym stawiac wanienke i to jeszcze wczesniej pralke odsunac od sciany. Inaczej sie nie da :p

reklama
Agulqa u nas też nie ma drzwi.
Jedyne jakie mamy to wejściowe, łazienkowe i od Nikoli pokoju.
Na dodatek przedzielaliśmy pokój i u nas nie ma kaloryfera.
Zaczęłam się ostatnio zastanawiać nad taką wanienką co się ją na wannę nakłada tylko z drugiej strony w łazience nie miałabym na czym małej położyć żeby ją.w ręcznik owinąć.
Będę chyba po prostu kąpać ją u nas w pokoju, bo w sumie u nas ciepło jest w mieszkaniu.
Sąsiedzi dookoła nas ogrzewają hihi

Do góry