reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Sprite no właśnie... 2 czy 3 lata to tak samo głupiutkie jeszcze;-) Niech wskoczy na łóżko, albo wejdzie na matę... jednak do takiego kosza tak szybko się nie dostanie. A tak to zanim młodsze rodzeństwo wyrośnie z kosza, już się przyzwyczają do ich obecności

reklama
Tasia ja i tak planowalam po miesiacu mlodego wyslac do siebie. Gdybym wstawila lozeczko 120x60 to szafa i drzwi by sie nie otwieraly do konca a my musielibysmy wchodzic od nog do lozka bo przejscie byloby calkiem zastawione a tak od jednej strony jest normalne. Poza tym Ł dlugo przed kompem urzeduje wiec bedzoe mi przynosic Robsona :p

Agulqa_b, Sprite a co to za wygoda(dla mnie) i tak i tak wstać trzeba, a dla mnie to i tak rybka bo ja bez ciąży w nocy zawsze wstaje na siku wiec i tak muszę wyjść z pokoju i łazienka jest tuż obok pokoju mojego drugorodnego, a tam wygodny fotel to tego wiec wszystko i tak prowadzi do wyjścia z pokoju :p

np ja nie biorę tez stacha do pokoju a już tym bardziej kolo mojego łóżka bo boje się ze ola może czuć się odepchnieta, w końcu ona z nami nie śpi, a tu pojawia się nowe dziecko i śpi z mamusią i tatusiem.

Doggi dla mnie to bylaby wygoda bo ja jak zasne o 22 to przewaznie budze sie ok 7. Poza tym boje sie ze jak zasne a mlody bedzie w innym pokoju to sie nie obudze jak bedzie plakal.

agulqa, raczej się obudzisz, spokojnie. mamy maja instynkt ;-)

Doggi, taka wygoda, że podnoszę sie do pozycji siedzącej. wyciągam dziecko, podciągam koszulkę, kładę się z dzieckiem i karmimy się i dalej śpimy :-p. ja już to przerabiałam i bardzo mi odpowiada. ewentualnie sięgam ręką na regał obok po pieluchę i przebieram dziecko prawie na spaniu :-D. zresztą nie mamy co porównywać, bo ja po pierwsze nie mam osobnego pokoju dla drugiego, więc wygodniej też będzie dla młodego, że go nikt nie budzi, a po drugie w połowie nocy lub nad ranem młody codziennie do nas przychodzi, więc nie powienien czuć się urażony :-D

agulqa taki lęki ma chyba każda mama, ja zaraz po p[orodzie wogóle bałam się zasnąć, bo nie usłysze płaczu. A to ejst tak (przynajmniej u nie tak było), że po pojawieniu dziecka Twoj sen i słuch przechodzi na jakiś mistyczny etap ciągłego czuwania, jak tylko młodzież kwiknie, gwarantuje Ci pełną gotowość do działania. System zawodzi tylko w sytuacji skrajnego wyczerpania/niewyspania, ewentualnej choroby, narkolepsji ciązowej w 1 trymestrze.

Agulqa_b zgadzam się z Żelka mnie kiedyś nic nie wyciagalo ze snu mógł mi.ktoś nad uchem krzyczeć a ja spałam jak zabita a jak tylko wróciłam z Olą ze szpitala to najmniejsze miauknięcie słyszałam pierwszych kilka nocy budziłam się nawet jak Ola się przeciągała i do tej pory słyszę każde jęknievie oli czy gadanie przez sen.

Sprite, zelka, doggi oby. Chociaz moja ciocia zawsze twierdzila ze kasia spi cala noc i w ogole sie nie budzi a ona spala jak zabita. Moglibyxja wynoesc. A wujek oczy ma zapalki bo kasia srednio co godzine poltorej wyla w nieboglosy

reklama
Do góry