reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Doggi ja swego czasu jjz mhslalam ze moze nie bede miala pokarmj bo wielj dziewczynom wczesniej leci. Ale teraz sie uspokoilam jak zobaczylam ze cokolwiek jest ;-) ale z cyckow smialismy sie ze dziurawe i zepsute :p

Agulqa_b dokładnie tak jak pisze jezyk to nie ma reguły. No wcale nie musi lecieć, mi poleciało tylko raz i yo kilka dni przed porodem potem już nic nie leciało a pokarmu miałam baaaardzo dużo!

I poza tym mam takie zwieracze w sutach ze wkładek laktacyjnych nie musiałam nosić a cycki wiecznie pełne pokarmu

Trochę się boję początków karmienia bo przy Mikołaju też pamiętam, że miałam sutki poranione. Będę musiała nakładki kupić i wypróbować. Ale jak już się zagoiło, nawał mleka minął to już było ok. Tylko znowu jak młody dostał pierwszego ząbka ok 5mż cierpiałam bo mnie gryzł...

Ja przez pierwszy tydzień jak karmiłam Tymka to ryczałam z bólu.
Na szczęście później było już ok.
U nas niestety nakładki się nie sprawdziły i może ze 2 razy ich użyłam, bo strasznie mnie wkurzały.

To u Oli zaczęły się wybijac jak miała 2 miesiące ale pierwszy z miesiąc nie mógł się przebić jak miała 5 miesiącu miała już 3, strasznie szybko u niej poszło z zębami. W sumie ze wszystkim szalała i szybko wszystko, za to mowa ekstremalnie późno :p

reklama
Agulqa ja nic nie robiłam i mi mała pięknie jadła nic mnie nie bolało ani nic myślę że to zależy od budowy sutka i od dziecka ptzedewszystkim ;-)

Do góry