reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Z nami Nina spała w pokoju 2 lata, ale to dlatego że mieliśmy tylko 2 pokoje. Po przeprowadzce do większego mieszkania dostała od razu swój pokój. Jagoda będzie spała z nami jakieś 6-8 miesięcy, dopóki nie wyrośnie z kołyski. Potem zrobimy jej osobny pokój do którego wstawimy łóżeczko (w sypialni naszej się nie zmieści). Szwagierka właśnie wczoraj powiedziała, że może nam oddać łóżeczko po Tosi, takie ze szczebelkami, więc będzie w sam na raz po kołysce.

Susel tak długo w kołysce da rade? Ole jakoś po 4 miesiącach musiałam pozbawić kołyski bo juz była zbyt ruchliwa i by wyleciała jak nic z niej ale my kołyske tylko na dole mieliśmy ze w ciągu dnia w niej była a na noc na górze łóżeczko czekało :) wiec jak wyrosła z kołyski to szybko kupiliśmy kojec taki zaje.bisty w którym nauczyła się siadać i wstawać sama :)

Agulqa_b czemu nie napisałaś ze np w Suwałkach te targi w ogóle by mnie nie ruszyło a tak, poznań Buuuu moje miasto boskie, cudne, fantastyczne! A ha tam jechać nie mogę :(

Ja chyba dopiero w lutym będę mogła pojechać do poznania bo puki co nie mogę bo lekarz nie pozwala i nie mogę bo w ciąży mi się choroba lokomovyjna przybłąkała :(

W przyszłym tyg mój mąż ma misję ode mnie, pomalować kołyske jak będzie gotowa to wam pokaże, jest piękna, prezent od teściowej. Tylko niecierpie koloru drewna takiego jasnego polakierowanego, ble i mąż ma przerobić na ciemną taką jak ja pomalowałam nasze łóżko :)

Poza tym na początku października ruszamy z pokojem dla Stacha :)

Ostatnia edycja:
Doggi, spokojnie damy radę. Nina w niej spała to 8 miesiąca, ale jak zaczęła wstawać na nogi i chodzić to stwierdziliśmy że to już niebezpieczne i kupiliśmy jej łóżeczko turystyczne. To jest duża kołyska (100x50 cm), taka wysoka, na szerokich płozach z mechanizmem do blokowania (wsadza się gwóźdź)- jeszcze ja w niej spałam, a wiadomo że kiedyś robione bardziej trwałe rzeczy.

Doggi czekam z niecierpliwoscia na zdjecie kolyski :-)

My od 1.10 ruszamy z "urzadzaniem" mieszkania. Dzis chyba juz zamowimy meble do sypialni i lozeczko ;-) nie wiem tylko na jaki kolor walnac pokoj Roberta

reklama
Do góry