reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Doggi, dlatego ja biorę pod uwagę tylko LennyLamb i NatiBaby, bo one NOWE kosztują do 200zł, a używki i za 100zł się znajdzie.

kasiekz, ceny chust tak po 400-600zł to bym powiedziała taka "normalka" :baffled: Ale widziałam po 800 czy 900zł i naprawdę zastanawiam się, ile tacy ludzie muszą zarabiać, że za szmatkę tyle płacą :szok:

Nulini ja kupilam nowke LittleFrog i moge polecic. Jest ciensza od mojej Nati z jedwabiem i dosc miekka wiec zlamie sie szybciej. i ceny maja najatrakcyjniejsze za dobra jakosc. 4.6 m kosztuje ok 150-160zl ale mozna tez kupic 2 gatunek i wtedy tansze sa.

Dwa pytania do madrych mam bo ja to jakas ciemna masa jestem i nie mam pojecia :-(

Po 1. Stanik do karmienia. Jaki rozmar? Taki jak mmiej wiecej teraz nosimy, czy wstrzymac sie do konca ciazy? Czy taki jak przed ciaza? No kutwa, przeraza mnie to :p

Po 2. Chce w pokoju malego takie zaslonki ZASŁONKI SERCA i inne aplikacje,hafty - NOWOŚĆ (4591640927) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . Nie chce zadnych firan. Tylko taka zaslonka i juz. Okno (nie wneka, tylko okno) ma 140cm szerokosci. Wneka pewnie ok 160 (na oko tak mysle, zakladamy ze tak jest :p ). Zaslone chce na szerokosc wneki (dla mnie to logiczne ze nie na szerokosc calej sciany, ale dla babci Ł zdziwienie: ale jak to, gola sciana??) Jaka wiec szerokosc musi miec ta zaslonka (zakladamy ze chce ja ladnie pomarszczyc a nie przyczepic sztywna naciagnieta itd)

Z gory dziekuje ;-)

Agulqa_b co do stanika to spokojnie większy, ale poczekaj jeszcze bo może ci biust jeszcze urosnąć, a jak urodxisz o zacznie się laktacji na całego to zrobią się duuuzo większe!
Co do zasłonki to nie wiem ile powinna mieć, ja mam karnisze trochę szerzej niż okna ale nie dużo. Nie kumam z tą wnęką bo u nas wnęka tak samo szeroka jak okno

Wneka czyli to w czym oaadzone jest okno. Od konca ramy okna do scianki wneki jest po ok 10cm z kazdej strony. Ja po prostu nie mam pojecia ile schodzi materialu na marszczenie.

A co do cyckow, no moze moje niech juz nie rosna co?:p

agulqa, bo dawniej ściana z oknem była cała zasłaniania :-D Pamiętam, jak wynajmowaliśmy mieszkanie w bloku i tam na największej ścianie jedno małe okno + drzwi na balkon, a karnisz na całą szerokość i cała ściana firaną zasłonięta :-D To było pierwsze, co zerwaliśmy i na ścianach sobie obrazki walnęliśmy :-D

Agulqa_b no przyjmuje się przynajmniej przy firankach ze jak masz okno 1,5m to materiału potrzeba jeszczecraz tyle czyli 3m właśnie na marszczenia

Dokładnie tak jak Doggi pisze z firankami, jeszcze zależy jak gęsto chcesz marszczyc :-)
Takie zaslony na całe okno wyglądają okropnie...:-D

reklama
Do góry