reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
agulqa w PL cena 500zł, a w USA zapłaciłam na promocji 120zł za ten Cocoonababy;) Więc jak masz jakieś znajomości za granicą to kupisz tanio. A w PL koleżanka kupiła bardzo mało używany (wyglądał jak nówka) na allegro za 180zł z przesyłką.

sprite to bawełniany szeroki pas na rzep zapinany na brzusio:) Niczym kawałek kocyka. Zapinałam go dopiero w 3 i 4 mies., bo wcześniej nie było potrzeby;)

Ostatnia edycja:
A my byliśmy wczoraj na badaniach i wstąpiliśmy do Bobowózków i pomacałam Camarelo Carera :-) bardzo fajne, ale trochę przeraża mnie ta wielka gondola! Ona nie jest za duża?
Mamy, które rodziły w grudniu/styczniu - czy taka gondola ok. 84 cm faktycznie się sprawdza czy jest za wielka?

Inne pytanie, trochę głupie - czy fotelik to nosidełko czy to co innego bo już nie wiem. Bo w czym przenosić takiego malucha poza domem?

Fotelik to jest do samochodu. Nosidelko zależy od modelu wózka. Ja mam takie, ze wyjmuje się jakby środek z gondoli i w tym np.niose do domu żeby nie targac wózka. Są też odpinane całe gondole, które służą podobno za nosidelko, ale na żywo nie widziałam jak to funkcjonuje. Nie odpinalam gondoli do noszenia.

Sprite taki kosz-kołyska to chyba na 4 miesiące góra. Gdyby nie miała możliwości pożyczenia to pewnie szkoda mi by było kasy;-)

Emilchen moja gondola ma 77 cm i jest jedną z mniejszych na rynku. Gdybym zmieniała wózek pewnie szukałabym czegoś pośrodku, bo na lato i tak pewnie wypadnie przesiadka do spacerówki ze względu na ciekawość malucha i temperatury (spacerówka bardziej przewiewna).

Fotelik-nosidło to takie coś: Fotelik samochodowy Maxi Cosi Cabriofix Walnut Brown niska cena i opinie klientów Sklep OleOle

A nosidełko: Nosidełko Ergonomiczne TULA Hot Air Balloon - przydatne gadżety dla aktywnych rodziców i dzieci - baby&travel

To pierwsze musisz mieć, jeśli masz samochód, bo inaczej nie można przewieźć dziecka, to drugie to już Twoja wola. Niektóre mamy wolą chusty, inne nosidła a niektóre w ogóle nie potrzebują tego typu "sprzętu".

Ok dzięki.

Co do fotelika to wiem, że do samochodu ;-) tylko zastanawiałam się, czy każdy fotelik może być jednocześnie nosidłem (tak w razie potrzeby np. kiedy nie ma się czasu motać dziecka w chuście a chce się je gdzieś przenieść). Bo osobnego nosidła raczej nie będziemy chcieli kupować, za dużo tych sprzętów wyjdzie i za drogo.
Czyli skoro koleżanka chce mi pożyczyć ten pierwszy fotelik dla maluszka to będę go mogła używać jako nosidełka?

Emilchen teoretycznie możesz używać jako nosidełka, ale to ciężkie jest: fotelik ok 3 kg, dziecko min 4 kg razem z ubraniem. Gabarytowo też w miarę duże. Ja wnosząc lub znosząc z 2 piętra do garażu pod blokiem praktycznie miałam dość. A wiadomo, że jeszcze torba dziecka, swoja.

Emilchen taki fotelik pewnie, moze byc nosidlem ale na krotki dystans np jak do kogos idziesz w odwiedziny a przyjechalas autem. Na dluzsze noszenie jest poprostu za ciezki. Bo fotelik + dziecko to juz ciezar spory i niewygonie sie niesie.

Elutka ja wlasnie kosz mojżesza od siostry w spadku dostane, fajna to jest rzecz.

Sprite dla mnie wózeczek super do miasta. Jeśli w okolicy w zimie chodniki odśnieżone i nie ma jakiś terenow łąkowo-leśno-żwirowych to czemu nie?

Muszę się kuzynki zapytać bo chyba miała ten kosz Mojżesza. .. tylko to faktycznie max na kilka miesięcy. Duża gondola na pewno lepsza niż mała...a teraz raczej malutkie robią

reklama
emilchen gosiane super wytłumaczyła. Fotelik używałam np. żeby bobasa zanieść do lekarza. Dalej się nie da bo niewygodnie i ciężko. Ja wszędzie z wózkiem kursowałam, bo młoda kochała.

Do góry