reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

gosiane, no właśnie wiem, że z jedwabiem są drogie :-( Ja mam budżet 200zł już z wysyłką, więc odpada :zawstydzona/y:

bada, uuu, to u nas od kąpania i obcinania pazurków od początku był mąż, uwielbiał to :-D

agulqa, miałam/mam projektor połączony z pozytywką i projektor zdemontowaliśmy, bo Młoda w ogóle nie wykazywała zainteresowania, a żarło baterie niemiłosiernie...

reklama
Nulini na olx i allegro jest duzo Nati, LennyLamb i LittleFrog bawelnianych za 140-160zl. Ja teraz czysta bawelne kupilam bo wlasnie bambus i jedwab śliskie i duzego kloca juz gorzej niosa.
Agulqa my dostalismy taki projektor żółwia, gwiazdy i ksiezyc wyswietla to Jas dopiero teraz sie tym cieszy, wcześniej to go wogole nie interesowalo.

gosiane, wiem wiem :-D Właśnie LL lub Nati biorę pod uwagę, chociaż bardziej skłaniam się ku Nati, tylko czekam na ustabilizowanie sytuacji finansowej :-p

Agulqa my mamy takie coś Karuzela Fisher Price z motylakmi + pilot (4593202254) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. są oczywiście też wersje chłopięce. I powiem tak: melodyjki od razu pokochała, zabawek na początku dziecko nie widzi, a projektor nie sprawdził się zupełnie. My melodyjek mieliśmy dość, ale pilot do karuzeli jest świetny. W środku nocy włączałam gdy popiskiwała i był spokój. A ja z łóżka się nie musiałam ruszać.

Jak chcesz muzyczkę to polecam radio internetowe Najlepsza muzyka | Radio • Muzyka • Piosenki • Dla dzieci | Radio4baby U nas opcja usypianki działa do dziś

Rozka nie mialam. Otulacz uzywalam po kąpieli. Teraz bede robic identycznie.
Karuzeli z pozytywką nie mialam bo nie lubie takich plastikowych rzeczy jak ma fisher price. I do zwyklej pozytywki doczepilam male pluszowe dwukolorowe misie:) Teraz bede miec to samo tylko wymienie misie na chlopiece kolory:)

Nulini ja kupila, swoja pierws:pa Nati za 140 z wysylka. Zobaczymy czy da rade. Co do kapania i pazurkow tez tu licze na Ł :-).

Jezyk karuzelkd mlody mial, ale ostztnio te projektory mnie zainteresowaly

Tasia wlasnie mnie bardziej obrazki na suficie interesowaly czy dzialaja itp. Nie chce usypiac malego a wiem ze takie dziecko odlozone od rzzu nie zasnie i kombinuje co wymyslic

U nas kąpiele zwykle były wspólne choć bym etap, że tylko taka kąpał :) pazurki obcinam zawsze ja :tak:
My mieliśmy takie jakby akwarium wieszane na boku łóżeczka i tylko czasem młodego to interesowało i karuzelę z fisher price z misiami i to też średnio go interesowało...
Ja tym razem będę od początku uczyć zasypiania samemu ewentualnie ze smoczkiem i pieluszką...planuję tak po roku najdalej iść do pracy i nie chce żeby drugi bobasek miał problem z żłobku z zasypianiem...tam nie będzie raczej tego co w domu..

Młoda miała różne okresy, były okresy, że zasypiała sama bez problemu (głównie na początku), później było tak, że musiałam się kłaść obok niej i dopiero usypiała, ale drażniło mnie to i znowu nauczyłam ją zasypiania samej.

reklama
Dziewczyny, zastanawiam się na jaki zdecydować się leżaczek. Miałam fishera w którym podobaly mi kolorki i funkcje drgań. Natomiast szybko dziecko z niego wyrosło. Chciałabym teraz coś większego. Macie jakieś propozycje??

Do góry