reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

reklama
Dziewczyny pomozcie czy ja mam kupowac rowniez body z krotkim rekawem czy wystarczy dlugi? moze gdzies juz o tym bylo ale raczej nie znajde:-\ Ja niestety nic nie dostane:-( i musze wszystko kupowac:-(

Stokrotka to chyba tez zalezy jak masz w domu. Ja mam z dlugim rekawem z zalozeniem ze do tego spiochy i z krotkim tez kilka przy zalozeniu ze do koszulki czy sweterka. Z iloscia ani jednycn ani drugich szalec nie bede bo dziecko rosnie, ale mysle ze sie przydadza i te i te

Stokrotka poczekaj jeszcze co inne dziewczyny powiedza. Ja tak jak Ty nie mam jeszcze dzieciaszkow wiec ciezko mi mowic co sie przyda a co nie, ale mysle ze akurat body takie i takie sie przhdadza. Spiochy na pewno tez beda i raptem cos na wyjscie. Kaftanikow nie kupuje chyba ze dostane, mi jakies niepraktyczme sie wydaja, wole body ;-)

z mojego doświadczenia wynika ,ze body nigdy za wiele i w sumie nie jest ważne jaki rękawek ja mam i z krótkim i bez rękawka i z długim,tyle,że na budy z długim gorzej się później ubiera bluzeczkę czy kaftanik :tak:

Ja na początek kupuje długie, bo u nas w pokoju nie ma kaloryfera ze względu na to, że duży pokój dzielilismy na 2, a poza tym nowy rodek musi być jednak trochę cieplej ubrany.
Na krótki rękaw pokupuje trochę, ale bardziej w rozmiarach 62-68, bo nie wiem jaka się Mania duża urodzi.
Nikola miała 51 cm i ważyła 2210,ale urodziła się miesiąc przed terminem, a Tymko 60 cm z wagą 3980 4 dni po terminie.

Alecta wlasnie z tego co mi wiadomo to noworodki maja tyle cialka ze przegrzac je bardzo latwo ;-) ja jednak uwazam ze trzrba miec ma wzgledzid wlasnie tak jak w Twoim przypadku grzejniki itp. Moi rodzice maja zimny dom, my bedziemy w bloku gdzie ogrzewanie w czynszu, ale ja nie lubie miec goraco. Wole sie ubrac na cebule niz gotowac i nie miec xzym oddychac ;-)

reklama
Ja zawsze wyznawalam zasadę, że małe dziecko powinno mieć jedną warstwę więcej niż ja.
Swoje dzieciaki (ku przerażeniu mojej babci i mamy) ubieralam na początku w body na długi rękaw i do tego pajac też na długi rękaw.
Rożek jako dodatkowe nakrycie używałam może pierwszy tydzień.
Ogólnie było mi z nim niewygodnie.
Mi ciągle babcia z mamą gadamy, że moje dzieci wiecznie chore będą, bo takie wyziebione itp a jakoś do tej pory żyją i mają się dobrze ;-)

Do góry