reklama
agulqa_b
Fanka BB :)
U mojego Ł w rodzinie jest dziewczynka ktora majad 2miesiace trafila do szpitala i tez diagnoza wykazala nowotwor. Teraz idzie do 1klasy, jest zupelnie zdrowa ale ciagle pod opieka lekarzy w sensie badan kontrolnycn itp
Ostatanio rozmawoalam z moja pierwsza miloscia z podstawowki. W tamtym roku mu wykryli nowotwor, najgorzej ze czegos w kregoslupie, juz nie pamietam dokladnie. Mial operacje, wycinali mu itp. Chlopak wysportowany, trenowal od zawsze plywanie. Po operadji musial uczyc sie chodzic od nowa. Najgorzej ze pisal ze niedlugo znow jakies badania ma bo gdzies znalezli guzek i to chyba przezut...
Ostatanio rozmawoalam z moja pierwsza miloscia z podstawowki. W tamtym roku mu wykryli nowotwor, najgorzej ze czegos w kregoslupie, juz nie pamietam dokladnie. Mial operacje, wycinali mu itp. Chlopak wysportowany, trenowal od zawsze plywanie. Po operadji musial uczyc sie chodzic od nowa. Najgorzej ze pisal ze niedlugo znow jakies badania ma bo gdzies znalezli guzek i to chyba przezut...
Prawda jest taka, że pewnie dużo z nas ma jakieś guzy, tętniaki itp. tylko o tym nie wiemy. Teraz rak to dla mnie choroba 21 wieku i powinno się wszystko skupić na wykryciu leku. Mam nadzieję, że nasze dzieci dożyją czasów kiedy rak będzie chorobą przewlekłą ale nie śmiertelną.
Doggi ja też nie lubię czytać ale wolę wiedzieć co i jak było wykryte aby może kiedyś szybko zareagować. Trzeba niestety swoją wiedzę samemu rozszerzać bo lekarze często olewają niektóre symptomy. Ja np. dzięki internetowi zasugerowałam mojemu ortopedzie co mi jest i choć sam twierdził, że raczej nie to usg potwierdziło moją własną diagnozę )))
Jezyk super, że u koleżanki synka ok. Oby tak dalej ))
Jezyk super, że u koleżanki synka ok. Oby tak dalej ))
AZA ja mam o tyle dobrą sytuację ze teść ortopeda (jak tylko coś się dzieje bada mnie na wszystkie sposoby i luz) a tesciowa jest lekarzem rodzinnym i pulmonologiem i tez zawsze jak coś mnie niepokoi to zaraz jestem przebadana wszystkie badania mi załatwia jak trzeba i tak samo Ola, ale na twoim miejscu tez bym czytała pewnie
agulqa_b
Fanka BB :)
Ojj doggi pozazdroscic. Ja tez nie mam nikogl po medycynie :-(
reklama
Dziewczyny, które mają dzieci tak do ok. 4 lat, jakby coś mam na sprzedaż od koleżanki dużo nowych ubrań dla dzieci z Anglii z Nexta i Mothercare w przystępnych cenach. Jeśli któraś by coś chciała to piszcie jakie rozmiary. Dla maluszków też mam ale czekam aż mi powiedzą co we mnie siedzi bo niektórych nie mam serca się pozbyć, takie cudeńka ))