reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Co do wiaderka-Ala się tak wierzga w wannience, że to wiaderko by chyba połamała. Odebrałabym jej całą radość kąpieli czymś takim.

Kilka dni temu kupiłam coś takiego:
3526090430_d440eb7aae_o.jpg

W poniedziałek przyjdzie to zobaczymy czy jej się spodoba. Ale chyba powinno-w tym skoczku można skakać,a podskoki to ulubiona rozrywka mojego bobasa. A jak się nie spodoba to trudno- sprzedawca powiedział, że mamy tydzień na zwrot towaru więc nie będzie problemu:-p

reklama
Wiaderko rozwazam w zasadzie tylko z jednego powodu - łatwo spakować i zabrać w podróż. Nawet starsze dziecko mogoby skorzystać - jeśli warunki okazałyby sie łagodnie mówiąc mało sterylne ;-) Znajomy m. który o wiadrze powiedzial, kapie w tym dzieciaka już prawie rok:tak:

Fajny ten skoczek Almani, ale nie zalecają tego poniżej 9 mca...moje dziecię też uwielbia skakać, ale ortopeda nagadał mi o kompresji młodocianego kręgosłupa i poczekam, aż zacznie chodzić. Bo tez mi się to podoba:-)

Fajna ta nadmuchiwana wanienka. Nie wiedziałam, że są takie. Ale strasznie droga - przynajmniej dwukrotnie od tradycyjnej plastikowej w której kąpie na co dzień :-)
A to ma być tylko sporadycznie na wyjazdy ;-)
Ja w tym roku na wczasy kupiłam dla Agatki nadmuchiwany, ale basenik. Taki najmniejszy jaki jest - okrągły. Wsadzałam go do kabiny prysznicowej i dawałam do środka matę antypoślizgową. Dałam za niego całe 15 zł :tak:

reklama
Fajny ten skoczek Almani, ale nie zalecają tego poniżej 9 mca...moje dziecię też uwielbia skakać, ale ortopeda nagadał mi o kompresji młodocianego kręgosłupa i poczekam, aż zacznie chodzić. Bo tez mi się to podoba:-)

Ja gadałam z lekarzem i dodatkowo z ciocią ( która jest fizjoterapeutką dziecięcą) i powiedzieli mi , że na początek trzeba ostrożnie to małej dawkować, ale mogę używać. Czytałam opinie innych mam o tym- dużo z nich dało to tak w piątym miesiącu, czy w szóstym.
Z drugiej strony widziałam też opinie, że w ogóle nie powinno się to kupować bo dziecko będzie kaleką ale doszłam do wniosku, że Fisher price nie dostałby atestów na zabawkę, która zmienia dziecko w kalekę:no: Na forum gazeta.pl jest jakiś fizjoterapeuta, który ma właśnie pogląd o wieeeelkiej szkodliwości tej zabawki- mamusie mu odpisuja, że zgodnie z jego radą wyrzuciły to na smietnik, mimo że dziecku sprawiało to radość....jakaś paranoja. Obcy facet podający się za fizjoterapeutę napisał im na necie, ze to mega szkodliwe ( dodając przy tym, że nie wie czy są na temat tej szkodliwości jakieś badania) , a one jak ślepe krowy go posłuchały i wyrzuciły to....:shocked2:

W każdym razie jak to kupisz to dzidzia będzie miałą mega radochę:tak:

Do góry