reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Caro_S u mnie z pakowaniem podobnie:-D hi hi wsadzilam pizamki i szlafrok i miejsca nie ma:zawstydzona/y: inna sprawa, ze szlafrok mam taki "puchaty" ze cala torbe zajal:szok: poki co jest w srodku, ale chyba faktycznie wezme go do reklamowki, bo inaczej to pojade do tego szpitala z tyloma tobolami z iloma sie na miesieczne wakacje jezdzi:crazy:

reklama
szczesliwa nio ja w taka sie moze zmieszcze, o ile ten nieszczesny szlafrok wezme w reklamowke;-) nio, ale to nie moja wina, ze wszystko moze mi sie "przydac" w szpitalu:zawstydzona/y:
wlasnie mi sie przypomnialo jak jeszcze w szkole jechalam na zielona szkole:-D hi hi bylam najchudsza, a najwiekszy i najciezszy plecak mialam.. nio, ale nie dziwne skoro ja ubrania wzielam na kazdy dzien tygodnia inne.. tylko ze spodniami ograniczylam sie do 5 par:zawstydzona/y: nio a wycieczka trwala 9 dni, wiec sporo tego bylo:zawstydzona/y:

A ja się zapakuje w torbę na zakupy. Po powróci ze szpitala po prostu ja wywalę i już. Ale mi niewiele kazali wziąć ze sobą do szpitala. Mam wziąć kosmetyki, szlafrok, skarpetki, kapcie, laktator, ubranka małemu na wyjście i małemu skarpetki, dokumety. I tylko to. Resztę oni dają wszystko swoje. AAA i podusie malutką co by mi bylo wygodniej leżeć :-)

ja się śmieję że spakuję wszystko do mniejszych reklamówek, a to z kolei do takiej wielkiej torby z ikei.... po pierwsze dużo się zmieści, a po drugie potem wywalić nie będzie szkoda, a i podwiesić przy łóżku da radę i nie będzie musiało stać na podłodze
najgorsze że szlafrok i ręczniki zajmują dużo miejsca...
chyba skończę tak że posegreguję rzeczy w domu i tylko to co będzie mi codziennie potrzebne to wezmę ze sobą, a inne rzeczy na wymianę czy na wyjście (dla mnie i małego) mi będą dowozić, inaczej nie da rady

Malutka zapytaj w szpitalu, moze maja liste. ja dostalam nastepujaca:
- majtki jednorazowe 3 szt
- podkłady jednorazowe 3 szt
- lewatywa 2 szt
- koszule nocne 2 szt
- szlafrok
- kapcie
- papier toaletowy
- podpaski duze 1 op
- pieluchy jednorazowe dla poloznicy 1 op
- sztucce, kubek
- termometr
- maszynka do golenia
- karta ciazy, karta chipowa
- mala kosmetyczka
- woda niegazowana

dla dziecka
- pieluchy jednorazowe 3-6 kg
- pieluchy tetrowe 3 szt
- oliwka
- krem p/odparzeniom
- plyn do mycia noworodkow
- szczoteczka do wlosow z miekkiego wlosia

skunkanka nio i znowu okazujesz sie pomocna kolezanko droga;-):-D hi hi pomysl z lista bardzo dobry.. bo ja poki co tak rozmyslam co pasuje wziasc i wkoncu czegos zapomne:zawstydzona/y:

reklama
w sumie ja dla dzidziusia muszę tylko zabrać pieluchy jednorazowe i chusteczki nawilżone. I ciuszki na wyjście ale to mój M dowiezie razem z fotelikiem jak będziemy mieli wychodzić .
I teraz tak pomyślałam ze na początek zabiorę po jednej paczce podkładów a na drugi dzień mąż dowiezie a zresztą położna mówiła ze maja w razie jak by zabrakło :rofl2:
Koszule do porodu maja chociaż ja chciałam mieć swoja ale powiedziała ze oni maja takie ok i nie wolno mieć swoich . Mam zabrać jasiek mały ze sobą i coś do picia , skarpetki i koszule do karmienia 2 sztuki, kosmetyki, 2 ręczniki, klapki pod prysznic, sztućce,majtki jednorazowe,szlafrok ( na szczęście mam taki w miarę ze dużo miejsca nie zabiera), muszę zabrac laktator bo był mi potrzebny przy pierwszym porodzie, i wkładki laktacyjne.
w sumie chyba sie zmieszcze:rofl2::rofl2:

no i moze sie zmieści prostownica do włosów:-D:-D:-D:-Dobowiazkowo:rofl2:

Do góry