reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
czyli pasy maja byc sciagniete na maxa?

powinny
Dziecko jak będzie nauczone, że ma ściągnięte to się nie będzie źle w tym czuło, bo nie wie, że można inaczej.
Ja wychodzę z tego założenia i dlatego zapinam wszędzie gdzie są pasy i nie mam z tym żadnych problemów nieakceptacji tego faktu (piszę tu o Pati)
dziewczyny mozcie polecic jakies niekapki..ja wiem ze juz bylo o tym...aventa nie chce bo sie u mnie nie sprawdzil bo kapal czy ktoras z Was ma taki CANPOL LOVI KUBEK NIEKAPEK 360 MINI 210ml 9+ (1079263325) - Aukcje internetowe Allegro albo cos slyszala o nim??

mam zamiar też taki zakupić,bo mój nie pija z niczego a ze szklanki to jakoś mu idzie. tzn. aktualnie pije z rozbrojonego niekapka (leci mu). Kuzynka ma taki kubek i jest i ona i jej dziecko z tego zadowolone

no i przyszel na mnie czas na kupno fotelika. Obejrzalam kilka w sklepie (dużego wyyboru nie było) i sama już nie wiem. Jak wydaje sie porządny to z kolei mało się rozkłada. W sumei to chyba z tych co widziałam to 2 wydały mi się najlepsze - chicco key1 i optima ale chocco mniej się rozkłada a ta optima wydaje mi się dośc tandetna w wykonaniu. Doradzicie mi coś?
A moze macie juz jakiś fotelik, który możecie mi polecić żeby byl dobrze wypełniony (z wkąłdką najlepiej żeby dziecko nie latalo po tym foteliku) i się rokładał jak najbardziej.

Nie kupować bo i po co ;-)
Chodzik:
-zaburza naturalny proces rozwoju ruchowego dziecka - no bo maluch wzmacnia kręgosłup siadając, pełzając, obracając się, schylając a tu nagle jest wrzucone w chodzik i nie ma możliwości ćwiczeń, obciążamy w ten sposób jego plecy i ingerujemy w proces jego rozwoju, już nie mówiż o tym że pobudza do pracy inne grupy mięśni.
-obciąża stawy biodrowe, chodzik wymusza jedną pozycję, dziecko nie może jej zmienić, wisi w chodziku, dziecko nie może z niego wyjść, chodzik ogranicza sprawność dziecka
-dziecko nie widzi tego co ma pod nogami, więc nie zwraca uwagi na przeszkody, więc nie uczy się ich pokonywać
-wymuszona pozycja dziecka wpływa na stawy i może objawić się w przyszłości żłym ustawianiem nóg i bioder w trakcie chodzenia, przez co może mieć problem ze stawami w życiu dorosłym.

Sorki za wywód, musiałam to wykuć aby wyjaśniać rodzinie A czemu nie chcę chodzika.

NAJLEPSZY JEST JEŹDZIK:tak:

reklama
My jeszcze nie kupiliśmy fotelika:zawstydzona/y:. No ale juz niebawem...
Kupować chodzić czy nie?

nie kupowac...ja mam po Majce..kacper uzyl moze z 5razy i zaczal niebezpiecnize sie z niego wychylac i chodzi zostal zchowany...tj Dziunka pisze lepszy jezdzik...

Kasiulla jak tam "nasza" sprawa organizatorska sie ma??;-)

Do góry