reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

sluchajcie, jak powinno się zapinać dziecko w pasy w foteliku? Ja zawsze zapinam na ścisło tzn dziecko jest zupełnie unieruchomione. Kuba się przyzwyczaił, Michaś się trochę buntuje ale tez pewnie przywyknie. Tak mi sie wydaje bezpiecznie ale teraz zaczęłam się zastanawiac, bo Kuba tak przypięty nie sięgnie do takiego organizera przed nim, więc jak???? niepotrzebnie krępuję dzieci?
kilolek
Ja zapinam Sonke dosyć ściśle ale na tyle luźno żeby swobodnie rączki potrafiła podnieść do góry i na boki coś sięgnąć.

reklama
kilolku ściślej jestg lepiej:tak:i bezpieczniej:happy2:

moja niunia ma mocno ściśnięte nóżki, a góra tak w miarę że da sie odciągnąć plecki i ma przestrzeń na powiedzmy włożenie pięści:tak: i jest ok... a jak śpi dociągam pasy mocniej;-)

no ja właśnie ta dociągam, ze no wiadomo rączkami rusza, bo rączki z pasów wystją ale plecki ściśle do fotelika przylegają, tak, ze od takiego organizera nie dosięgnie, bo łapki ma jednak za krótkie. Trochę mi szkoda tych dzieci w fotelikach ale bezpieczeństwo przede wszystkim

moje dzieci w fotelikach są w miarę mocno dociągnięte...tzn. rękami dają radę ruszać, ale już kiwanie do przodu czy boku raczej nie wchodzi w grę...Jak Patulę za lekko docisnęłam to mi "wychodziła" z pasów

Banana gdzie mozna ja kupic za 15? bo ja kurcze szukalam na ebayu ale nawet za uzywane tyle chca :/

chyba w wilkinsonie, albno jak asda ma ten baby and toddler event

tu jest jedna za £16.95 http://www.wilkinsonplus.com/Cot-Monitors-Safety-Gates+Accessories/Lindam-Safety-Gate-Extending-Metal/invt/0276768?htxt=PsAGyAqy%2FDSGVBgOHPBfATKVETOKIWHcwqoICuDrG%2FxTcDPfxIrYzUvEu76RzzM6wutKTeo9AOCB%0AtDs76aYYKg%3D%3D
ta, ktora mam za £18.95 (jestem pewna,ze widzialam za £15 !) http://www.wilkinsonplus.com/Cot-Mo...cDPfxIrYzUvEu76RzzM6wutKTeo9AOCB tDs76aYYKg==

jesli nie ma u was w sklepie, to mozesz zamowic z tej strony i jesli zgadzasz sie odebrac ze sklepu (zamiast dostawy do domu) to jest za friko

tu masz jeszcze w asdzie za 18.99 http://direct.asda.com/Lindam-Sure-Shut-Axis-Gate/002652393,default,pd.html
ja kupilam uzywana za £3 w charity shop. stan super, tylko byla troche brudna. musimy niedlugo dokupic druga na podstawe schodow.

Ostatnia edycja:
ojej z tymi pasami ja nie ściskam tak mocno.
Nie jeździmy z małym w dalekie trasy ale mały ma troszkę luzu. Kurczę zastanawiam się jak trzeba mocno ścisnąć, żeby rączek dziecko nie mogło podnieść??? ;P
U nas jest troszkę luzu. Faktycznie w razie tfuuu...lepiej, żeby dziecko było na maxa dociągnięte ale sama nie wiem czy trochę luzu może w takim przypadku zaszkodzić. Mały się bawi w foteliku więc takie dociągnięcie na maxa było by mega niewygodne dla niego i myslę, że na dłuższą metę nie posiedziałby tak unieruchomiony.

Kilolku mysle ze pasy musza byc scisle ale bez przesady

Gosia organizer dopiero w pon bede miala :( bo pani zapomniala przywiesc z magazynu yh ....

no ale mamy nasz kibelek heehhehe :D pozniej fotki wstawie :D

no to czekamy do poniedzialku:-)a Ty go widzialas na zywo w tym sklepie gdzie go zamawialas??

no to czekamy do poniedzialku:-)a Ty go widzialas na zywo w tym sklepie gdzie go zamawialas??
nie heheheh tylko na necie ale mi sie spodobał i chcialam kupic pozniej nie było ich juz na stronce tego sklepu co kupuje... i jak bylam po smoczki spytalam to powiedziala ze ma na magazynie i jak chce to przywiezie mi ;] wiec zgodzilam sie;P 25 zl to nei duzo zwykłe takie bez niczego sa po 10 zl ... zreszta okaze sie w poniedziałek :)

reklama
Ja przypinam tak jak Anian. I nie widzę innej możliwości. Dziecko nie może przesuwać się w foteliku czy mieć luz bo to mija się z celem moim zdaniem.
Kamcia, piszesz że ściągasz pasy jak mała zaśnie, ale to większego sensu nie ma:confused:. Uleńko a Ty z kolei mówisz że nie jeżdzicie w dalekie trasy co też znaczenia nie ma czy się jedzie w krótką czy nie.

Każde dziecko które od początku jest przypinane tak że nie pozna tego luzu a fotelik będzie wygodny/odpowiedni dla wieku nie będzie protestować:no: A jeśli będize w końcu się przyzwyczai.

Ja tam wolę dmuchać na zimne, jeden wypadek już miałam, z Julką byloby ciężko gdyby była wtedy z nami, a jechaliśmy tylko 20km/h.
Nigdy nie wiesz kiedy wariata czy pijanego spotkasz na drodze.

Do góry