reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Uświadomiłam sobie wczoraj ze jedziemy do Pl na cały miesiąc co oznacza ze Sonia wyjeżdzając z pl bedzie miała juz skończone 5 m-cy :szok::-D = na bank nie wejdzie w swoje obecne ciuszki które juz są przyciasne :tak: Tak wiec dzis wpadłam do sklepu, kupiłam co tylko w oko mi wpadło i nie wydałam majątku :-)
Wszystko w rozmiarze 6-12m-cy tzn do 10kg - mysle ze do października powinno wystarczyć... :sorry2:
Jutro sie zbiore i fotki porobie :tak:
hihih - nawet sukienusie w MORO znalazłam :-D

kingula - sliczny komplecik :tak: a krzesełko jak siedzisko w statku kosmicznym... :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziunka a nie boisz się że się dziecko zakrztusi pijąc z takiego otwartego kubeczka ?
Ja generalnie jestem jak najbardziej za tym, żeby właśnie z takiego od razu uczyć, tylko się boję że jak mocniej przechyli to sobie wleje za dużo do gardła i się zakrztusi:/

Nie boje sie zakrztuszenia. Asia co chwle krztusi sie cycem, Julia czasem takze jak pije sok. Wiem jak wtedy postepowac... A wogole gdzies przeczytalam bardzo madre slowa ze nalezy odroznic krztuszenie sie od dławienia ;-) Krztuszenie jest bardzo dobrym objawem - dziecko odkrztusza "to co wlecialo nie do tej dziurki" ;) Poza tym mysle ze dziecko pijac z kubka wiecej na siebie wyleje niz polknie :-D I stopniowo bedzie sie uczyc az opanuje ta trudna sztuke.

Katrenki ja tez za złotą jestem :-D

Otwarto u nas nowy lumpeks. Mama kazała mi tam iść zobaczyć. I jestem o to na nia tak wsciekla ze wyrobic nie moge :-D:-D:-D:-D
W tym lumpku sa same ciuchy dla dzieci - i to takie ze gały wychodziły mi na wierzch raz po raz :szok: same firmówki - next, marks&spencer,h&m, kappahl itd itp i w zyciu nie powiem ze uzywane.
No i nie kupilam nic:zawstydzona/y:z czystej przyczyny - nie moglam sie zdecydowac :baffled:wiec postanowilam wrocic do domu i przemyslec sprawe. Dzwonilam do kumpeli z info o sklepie, a ona tez ze byla ale nic nie kupila, bo wzielaby wszystko a kasy malo :-D

dziunka wiem co masz na myśli , ja się już doczekać nie mogę aż odwiedzę kilka takich miejsc u mnie w mieście bo tak naprawdę to sobie nowe rzeczy , ubrane raz lub dwa i tyle ,sama wiem ile mojemu niektóre rzeczy zakładałam , no i wiadomo jak wygląda po praniu co też jest ważne , czasem kupisz coś nowego a po praniu to wygląda jak zwykła szmata ,albo się skurczy itp

Dziunka - no ja tak wlasnie sie zastanawialam jak mozna sie udusic piciem?? Przeciez picie nie zatka tchawicy i nie zakluci wlotu powietrza, co najwyzej zakonczy sie zapaleniem pluc. Ale z drugiej strony jak sie kiedys zaksztusilam woda to powietrza zlapac nie moglam. Az wstyd sie przyznac bo ja z wyksztalcenia ratownik medyczny a taka niedouczona, chyba spalam wtedy na wykladach, hehe, moze mnie ktos oswieci.
A moja Zuzia to jak uczyla sie pic z kubeczka zwyklego to tylko ja przebierac trzeba bylo bo rzadko kiedy trafiala do celu..i rzeczywiscie trudniej sie zaksztusic dziecku butelka albo niekapkiem zwlaszcza jak pije na lezaco, a ze zwyklego kubka ciezej

U mnie odkrylam super lumpeks, raz jak poszlam to 70 zl wydalam, ale ciuchy super, jak nowki, obkupilam Zuzia os stop do glow a w sklepie co najwyzej 2-3 rzeczy bym za to kupila. Ciagnie mnie tam strasznie ale nie chodze czesto bo wiem ze z pusta reka nie wyjde za nic w swiecie. A niektore ciuchy to nawet jeszcze metke mialy.

a ja juniorkowi nie kupilam od czasu jak się urodzil nawet skarpetek bo dostaję wszystkie ubranka od kuzynki ktora ma synka 2 miesiace starszego, a ona ciuszki dostaje od siostry która mieszka w UK. Chociaż nie powiem, czasami mnie korci jak widze jakiś fajny ciuszek.

ja miałam taki i to straszne *****! Żeby dobrze zmierzyl temperaturę dziecko musi miarowo ssać przez 2 minuty. Dzieci zwykle się ssą non-stop przez 2 minuty, a zwłaszccza jak kiepsko się czują... wywaliłam

Wystarczy ze ktoś nie zamknął zabezpieczenia przed złożeniem... :dry:
mary mój chicco absolutnie składdał się sam! mimo, ze byl dorze zapiety. Wystarczyło, ze podjechałam pod krawężnik (delikanie!!) a on zamykał sie z Kubą w środku.Oczyicie nie od samego poczatku. Po jakimś pół roku. Potem jeszcze odpadły mu kółka.

mary mój chicco absolutnie składdał się sam! mimo, ze byl dorze zapiety. Wystarczyło, ze podjechałam pod krawężnik (delikanie!!) a on zamykał sie z Kubą w środku.Oczyicie nie od samego poczatku. Po jakimś pół roku. Potem jeszcze odpadły mu kółka.

Wiem ze to nie smieszne, ale te kółka mnie rozwaliły :-D:-D:-D

Wiem ze to nie smieszne, ale te kółka mnie rozwaliły :-D:-D:-D
hahaha no moze faktycznie teraz to się wydaje śmieszne :-D:-D ale wyobraź sobie moja mine kiedy podczas jazdy spadlo mi kolo ja jeszcze zdezorientowana pociągnąłam wózek w bok zobaczyć coś się stało (no i wydobyć to kółko spod wózka) kiedy nagle odpadło drugie. No i stoję tak na środku ulicy a wózek bez 2 przednich kółek po środku błota (błoto moim zdaniem nie usprawiedliwia odpadnięcia kółek :dry:) w środku buntujący sie Kuba - zdecydownie pozycja mu nie odpowiadała ;-).

reklama
Dziewczyny z Norwegii i inne co wiedza o co chodzi :-D:-D:-D Dostalam od szwagierki cala siate wkladek laktacyjnych (hmm tylko czemu dopiero teraz jak wlasciwie nie musze ich uzywac, jedynie na noc :baffled:) i male pudelko z dwiema wkładkami Natusan Baby. Wiecie moze czy to jednorazowe czy wielo? Bo dziwi mnie ze w pudelku tylko dwie wkladki, jak by byly jednorazowe to byloby ich np 30. Norweskiego rozszyfrowac nie umiem, a po ang tez nic nie jest napisane. A ze szwagierka kontaktu brak tymczasowo...

Do góry