reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

hahahahaha - no nie powiem ze nie... :-p
No i co to wogóle ma znaczyć...? "...takie akcje..."?
hihihihhihiih :-D
(heheh - cieszą się jak szaleni...)
ja też lubię takie akcje:-D
No bo to są takie sytuacje, że owszem poświęcasz czas, energię, kasę etc, ale tak jak piszesz, potem widzisz ich radość i to są te rzadkie sytacje kiedy jest prosty łańcuch : bodziec - reakcja...:-D:-p
Inne sytacje często bywają bardziej pochrzanione, a do tego nikt się tak nie cieszy:sorry2::-D

reklama
No niezle, ciekawe czy ktos kupil taki faotelik. Wogole to powinni zabronic sprzedazy takich rzeczy ;-)

...i karać więzieniem bo dla mnie to jak zabójstwo... :wściekła/y:

takie foteliki kupują ci sami ludzie, którzy kupują samochód za 1000 zł i wlewają do niego olej ze smażenia frytek, zamiast paliwa. Obawiam się, że poziom świadomości (w wielu wymiarach) większej części społeczeńśtwa jest na poziomie pięciolatka... Ewentualnie - tylko na to tych ludzi stać, za 29,99 kupują sobie namiastkę lepszego życia. To, że ich nie stac na nic lepsego nie oznacza, że mają siedzieć w domu..

takie foteliki kupują ci sami ludzie, którzy kupują samochód za 1000 zł i wlewają do niego olej ze smażenia frytek, zamiast paliwa. Obawiam się, że poziom świadomości (w wielu wymiarach) większej części społeczeńśtwa jest na poziomie pięciolatka... Ewentualnie - tylko na to tych ludzi stać, za 29,99 kupują sobie namiastkę lepszego życia. To, że ich nie stac na nic lepsego nie oznacza, że mają siedzieć w domu..

Mnie chodziło raczej o to aby karać wiezieniem tych co sprzedają a nie tych co kupują... :dry:

Mnie chodziło raczej o to aby karać wiezieniem tych co sprzedają a nie tych co kupują... :dry:

jasne... ja tylko zwróciłam uwagę na to, że skorro jest popyt to zawszepojawi się ktoś po stronie podaży, Choćby nie wiem co. Na dodatek nie jest to poza prawem. A czy poza przyzwoitością? w obliczu zarobku wielu na to nie patrzy :-(

a ja wam powiem ze moja siostra wozila synka w tym nosidełku co kazda z nas ma no i bylo ok ale se mysli chyba zmienimy bo dluga podroz itp ... (z pod olsztyna do Białegosoku jechali na wesele) jak wracali mieli wypadek ... i cale szczescie ze zmenili fotelik na ten wiekszy taki ... czasem intuicja dobrze podpowiada w sumie i ja mysle jak Pawel bedzie juz ładnie sam siedzial to napewno kupie cos tego typu jak mary ale narazie wydaje mi sie ze takie dzieciatko za male mimo ze od O kg a co do wielkosci to Pawel tez wielki w sumie urodzil sie 62cm teraz ma ponad 70 wiec nosidełko juz na styk mu

No i jeszcze jednym sie pochwale;
Zrobiłam małą zrzutkę i kupiłam mojej Madzi wózek VECTOR LITE_ESPIRO_ZESTAW 3W1_+NEO_W-0ZL 7,5KG (895838877) - Aukcje internetowe Allegro
Był juz u niej na drugi dzień (wózek ocean i fotelik turkusowy) :tak:
Najważniejsze że jest lekki i ma piankowe koła bo mieszka na 5pietrze w bloku bez windy...
Są zachwyceni... :-)
Niesamowite, ileż radości może przynosić dawanie...:rofl2::rofl2::rofl2:
super! w sumei wydałaś dużo wiecej niż zamierzałaś...

a ja wam powiem ze moja siostra wozila synka w tym nosidełku co kazda z nas ma no i bylo ok ale se mysli chyba zmienimy bo dluga podroz itp ... (z pod olsztyna do Białegosoku jechali na wesele) jak wracali mieli wypadek ... i cale szczescie ze zmenili fotelik na ten wiekszy taki ... czasem intuicja dobrze podpowiada w sumie i ja mysle jak Pawel bedzie juz ładnie sam siedzial to napewno kupie cos tego typu jak mary ale narazie wydaje mi sie ze takie dzieciatko za male mimo ze od O kg a co do wielkosci to Pawel tez wielki w sumie urodzil sie 62cm teraz ma ponad 70 wiec nosidełko juz na styk mu
dopiero teraz mi przysżło do głowy, ze mój Kuba jeździ w takim większym foteliku, mam go w kieszkaniu (bo z braku smaochodu cieżko trzymać w samochodzie;-)) muszę opatentowac na kanapie jakby młody w tym foteliku funkcjonowął, ale jakoś szczezre mówiąc mi sie to nie widzi. Zobaczymy...
Swoją drogą wczoraj jak jechałam do ortopedy z Kubą odkryłam z przerażeniem, że mojemu dziecku cąła głowa wystaje poza fotelik :szok: mówię o Kubie. Całą drogę myslałam, ze zawąłu zaraz dostanę, bo soebi wyobrażąłam... już nawetnie napisze co. Musze tteraz na gwałt kupic starszemu fotelik. dopiero się spostrzegłam, bo jak wspominałam jako że nie mamy auta to bardzo, bardzo żadko jeździmy, a Kuba rośnie jak szalony. Tylko kurcze kasy nie ma, a pożądny fotelik trochę kosztuje :baffled: muszę coś wymyśleć...

mamulica ty pytałaś o łyżeczki. Ja mam trochę odmienne zdanie niż Dziunka chyba, bo ja nie bylam zadowolona z silikonowych łżeczek, bo są stosunkowo głebokie tzn normalnie głebokie, jak to łyżeczka, a maluchy częst nei umieja tak zjeść z łyżeczki żeby wyjeść z jej środka. Przynajmniej mój ciemniak nie umiał. Jak na łyżeczce był kopczyk to on zjadał ten kopczyk tak, ze jedzonko na łyżeczce wciąz bylo na płasko. Dopiero jak kupiłam łyżeczki TT karmenie stało sie prostsze
Tommee Tippee 4 ŁYŻECZKI z czujnikiem ciepła!! (892173449) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo je sobie chwalę, tez są miekkie i są w róznych rozmiarach np 6+, 10+, 12+. Tych 12+ to Kuba do tej pory używa do jogurcików, bo bardzo fajne są.

a ja mam pytanie do mam, które mają starsze dzieci w duzych fotelikach, takich do 36kg. Czy którekolwiek z tych fotelików mają jeszcze ruchome oparcie do półleżącego?

reklama
Do góry