czyli od kiedy?ja tez mam takie ale to można używać dopiero jak dzidzia podrośnie i pewnie głowę trzyma.
reklama
jeżeli chodzi o wyprawkę to taką stronkę podesłała mi koleżanka http://www.e-kubraczek.pl/all/pliki/wyprawka_dla_dziecka-www.e-kubraczek.pl.pdf
a co do chust to nie pomogę. ja nie zamierzam używać :-)
a co do chust to nie pomogę. ja nie zamierzam używać :-)
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
Taaa i będę miała cyce jak w tym kawale o murzynku:
Podchodzi mały murzynek do mamy i prosi: "mama daj cycusia".
A mama odpowiada: "masz, tylko nie odchodź za daleko!"
heheheheh bez przesady :-)
Helenka śliczne ciuszki
Rozmawiałyśmy kiedyś o chhustach. Nastawiałam sie na kupno oryginalnej ale teraz zobaczyłam na allegro taką Śliczna długa CHUSTA TKANA w BRĄZOWE GROCHY (730898423) - Aukcje internetowe Allegro
co o tym myslicie? Skoro tyle mam szyje same chusty to moze można zaryzykowac taką bez atestu? Sama nei wiem. Cena jest kusząca.
albo taka Śliczna długa złota tkana chusta w dobrej cenie (729721516) - Aukcje internetowe Allegro
Kilolek ja osobiscie kupilabym tansza, wprawdzie bez atestow itd ale teraz wszystko jest niezdrowe i niepewne... to tak jak z chodzikami niby nie zdrowe a nigdy nie bylo udowodnione zeby dzieci mialy jakies wady przez to ze uczyly sie chodzic w chodzikach. chusta to nie fotelik samochodowy wiec mysle ze mozna troszke zaoszczedzic.
Cena o wiele lepsza wzorek tez fajny. Ta w grochy mi sie bardziej podoba.
Helenka uwazam ze zdecydowanie wystarczajaco bedzie ciuszkow! jeszcze z tymi od kolezanki to juz wogole. zreszta kazdy Ci cos przyniesie. Ja kupowalam ubranka od 56cm mam kilka mniejszych ale nieduzo, dzieci tak szybko rosna, a na poczatek moge podwinac rekawki
Co do proszku to kupilam i proszek i plyn do plukania, nie wyobrazam sobie nie dac plynu do prania hehe :-)
Butelki jak chcesz antykolkowe to albo aventa albo tomee tippee, dziewczyny pisaly ze na poczatek wystarcza 2/3 buteleczki 125 i 250ml
smoczki 2 wystarcza na poczatek, zawsze mozesz dokupic...
Nie pamietam co tam jeszcze pisalas hehhe...
luandzia1
Entuzjast(k)a
Helena śliczny ten dresik
co do listy to ja tak dokladnie nie liczyłam ile czego mam ale mniej więcej powinno Ci wystarczyć rajstopy raczej się nie sprawdzą poza tym nie widziałam takich dla noworodków co do rozmiarów to ja najwięcej mialam na 62 na 56 troche mniej
smoczek kupiłam jeden na wszelki wypadek ale nigdy go nie rozpakowałam moim zdaniem jak dziecko nie ma kolek itd to nie warto dawać
butelki jeżeli chcesz karmić chyba wystarczy jedna dwie
oczywiście przyda się kocyk ręcznik do kąpieli no i wg mnie warto też kupić rożek ale o tym już była mowa
co do listy to ja tak dokladnie nie liczyłam ile czego mam ale mniej więcej powinno Ci wystarczyć rajstopy raczej się nie sprawdzą poza tym nie widziałam takich dla noworodków co do rozmiarów to ja najwięcej mialam na 62 na 56 troche mniej
smoczek kupiłam jeden na wszelki wypadek ale nigdy go nie rozpakowałam moim zdaniem jak dziecko nie ma kolek itd to nie warto dawać
butelki jeżeli chcesz karmić chyba wystarczy jedna dwie
oczywiście przyda się kocyk ręcznik do kąpieli no i wg mnie warto też kupić rożek ale o tym już była mowa
luandzia dziekuje bardzo.... kocyki i reczniki mam na liście, rożek z zeszta tez... co do butelek to chce je miec tak na wszelki wypadek, choc nie wiem czy nie poczekac i kupic najwyzej pozniej... co do smoczka tez mam takie podejscie no ale lepiej sie w niego zaopatrzyc...
z rajstopkami wiem ze przegiełam no ale nie wiedziałam
jeszcze raz dziekuje....
z rajstopkami wiem ze przegiełam no ale nie wiedziałam
jeszcze raz dziekuje....
katrenki
Fanka BB :)
ja mysle, ze nakupowalam za duzo malych cioszkow, ale jak sa tanie to sie powstrzymacnie mozna....tez mam kilka par rajstopek takich slodkich malutkich....alee kupilam je uzywane po 10p...jak by w polsce byly po 10gr to zaloze sie, ze tez byscie nie mogly sie powstrzymac.....tutaj ciuszki rozmiarowo nie sa na cm tylko miesiace 0-3, 3-6 itp narazie mam dwie duze torby 0-3 ale nie kupowalam takich typowo dla noworodka bo stwierdzialm, ze nie warto, sa jeszcze mniejsze niz te 0-3 chyba na pierwsze dni...ale teraz tak sobie mysle, ze trzeba bylo tez juz kupic takie na 3-6 miesiaca....chyba sie jeszcze rozejrze.....
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
ja mysle, ze nakupowalam za duzo malych cioszkow, ale jak sa tanie to sie powstrzymacnie mozna....tez mam kilka par rajstopek takich slodkich malutkich....alee kupilam je uzywane po 10p...jak by w polsce byly po 10gr to zaloze sie, ze tez byscie nie mogly sie powstrzymac.....tutaj ciuszki rozmiarowo nie sa na cm tylko miesiace 0-3, 3-6 itp narazie mam dwie duze torby 0-3 ale nie kupowalam takich typowo dla noworodka bo stwierdzialm, ze nie warto, sa jeszcze mniejsze niz te 0-3 chyba na pierwsze dni...ale teraz tak sobie mysle, ze trzeba bylo tez juz kupic takie na 3-6 miesiaca....chyba sie jeszcze rozejrze.....
Ja mam ciuszki tez na 6-9 miesiaca. Jak byly ladne to bralam :-):-) a co... hehhe
katrenki
musze wyciagnac D na car boot i znowu zaszaleje.....dziewczyny w pl maja chociaz jakies wzgledne pojecie jakie duze sa ich dzieciaczki, my mozemy sie tylko domyslac.....
weri
a ja w koncu zaczelam sobie kupowac rzeczy do szpitala troche powoli mi to idzie bo za kazdym razem jak jedziemy na zakupy to po jednym sklepie nie mam juz sily ale ostatnio udalo mi sie kupic 2 koszule rozpinane i torbe do szpitala
jezeli chodzi o ciuszki to narazie nie kupuje wiecej dzidzia szybko rosnie jak sie okaze za malo to zdaze dokupic najwazniejsze zeby miec wszystko na poczatek a potem sie zobaczy;-)
jezeli chodzi o ciuszki to narazie nie kupuje wiecej dzidzia szybko rosnie jak sie okaze za malo to zdaze dokupic najwazniejsze zeby miec wszystko na poczatek a potem sie zobaczy;-)
reklama
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
musze wyciagnac D na car boot i znowu zaszaleje.....dziewczyny w pl maja chociaz jakies wzgledne pojecie jakie duze sa ich dzieciaczki, my mozemy sie tylko domyslac.....
Ja uwielbiam carbooty, ale ostatnio juz nie sprzedaja nic ciekawego dla dzieciaczkow, albo ja juz jestem wybredna hehe :-)
a ja w koncu zaczelam sobie kupowac rzeczy do szpitala troche powoli mi to idzie bo za kazdym razem jak jedziemy na zakupy to po jednym sklepie nie mam juz sily ale ostatnio udalo mi sie kupic 2 koszule rozpinane i torbe do szpitala
Weri gdzie kupowalas te koszule? ;-)