reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

niestety nie ale koło mojego domu chodzi dziewczyna z czymś takim i nie widzę żeby jej się źle chodziło , ważne że mogę to krzesełko złożyć i Kuba może iść obok (jakby co) bo jakoś nie bardzo chcę kupować podwójny wózek
no a twojemu Kubie się nie dziwię że jeździ na dostawce bo to jednak kawał drogi jest ,jeszcze się zdąży nachodzić ;)

reklama
Ciekawe te zjezdzalnie i wcale nie małe wiec dla starszaka jak znalazł, skoro Amelka lubi to bym sie nie zastanawiała. A która?? obydwie wydaja sie fajne. Tez nad takim prezentem rozmyślałam ale u nas plac zabaw pod nosem z duzymi zjezdzalniami wiec darowałam sobie. Zawsze jest wymówka by isc do dzieci ;))) Marcel dostanie duzego konia na biegunach + pewnie jakies auto lub coś takiego. Poza tym dostaje tez od nas krzesełko+ stoliczek+ kinkiet i przyborniki serii ikea mamut. Takze my liste mamy zapełnioną. Co od kogo dostanie to juz nie wnikam ani nie narzucam. Myślałam tez nad takim duzym traktorem na pedały lub inne auto na akumulatorek ale młody by sie wściekł ze nie moze tym jezdzic po dworze wiec to prawdopodobnie zostawimy sobie na dzien dziecka. Zdjecia na takim traktorze na pedały ma młody w albumie - jest to juz dość zuzyty sprzet od chłopca 8-letniego z sasiedztwa ale ciagle oblegany [przez kazdego]. Marcelowi tak bardzo sie podoba ze juz kombinuje jak sie pedałuje i juz ze dwa razy pod rzad umie przekrecic pedały......

Ostatnia edycja:
Katrenki, my mamy u teściów o taką zjeżdżalnię i Ala ją bardzo lubi:
SMOBY ZJEŻDŻALNIA KRÓLA KING SLIDE SLIZG 310153 (1827871886) - Aukcje internetowe Allegro

Takze to jest fajny pomysł.

Co do innych prezentów to ja już mam listę urodzinowo\świąteczną:
Kuchnia
Łóżeczko/kołyska dla lalki
klocki (duplo ?)
Książeczki
Lalka szmaciana
Stolik i krzesełko
układanka przebieranka
miarka wzrostu
tusz do stempelków

Moja mama chcia la kupić wypasioną lakę, ale myślę, ze to będzie lepszy prezent bliżej 3 urodzin, bo ala teraz i tak bawi się głównie misiami.

Katrenki prezent super :tak:

Agrafka tylko spójrz jakie jest mocowanie dna kołyski/łożeczka, bo w Julki drewnianej najpierw powypadały te gwoździki na których leżało dno, A przybił na nowo, to Asia stanęła, dno się wygięło i znowu wypadło. Teraz przeplotłam tasiemkami, ale Asia już je zerwała. Przyjedzie A to będzie kombinował.

Asia za to dostanie wypasioną lalę bo tylko nimi się bawi jak prawdziwa mama. Julia w jej wieku też dostała, ale lala leżała w kącie, ale ona nigdy jakoś nie lubiła takich zabaw.

Dziewczyny zauważyłam że Asię mocno kręci odpinanie i zapinanie zamków błyskawicznych, guzików, ba! bierze sie za sznurowadła ( choć zanim zacznie wiązać kokardki pewnie minie jeszcze z 5 lat ;-))
Dziś calutki ranek przesiedziała nad piórnikiem Julki gdzie wyciagała kredki,zamykała piórnik, otwierała piórnik, wkładała kredki, zamykała piórnik, otwierała, wyciągała kredki i tak w kółko.

I wtedy przypomniało mi się o książkach gdzie są sznurki do przeplatania, guziki do zapinania i zamki błyskawiczne. Wpadło Wam coś w oko? Myśle że to też byłby fajny prezent na dwa lata:tak:

I wtedy przypomniało mi się o książkach gdzie są sznurki do przeplatania, guziki do zapinania i zamki błyskawiczne. Wpadło Wam coś w oko? Myśle że to też byłby fajny prezent na dwa lata:tak:

moja mama kupiła taką książkę w rossmanie, ale Ala raczej samym przeplataniem się nie interesuje.
Myślę, ze właśnie zapinany piórnik byłby dla niej znacznie bardziej interesujący :)

Alicja ma też takie drewniane kołeczki na które nakłada się kolorowe kółka (1 żólte, 2 niebieskie itd aż do 5) - niby nic nadzwyczajnego, a czasami słysze jak tym stuka w pokoju i sobie nakłada - segreguje kolory :)

Dziewczyny zauważyłam że Asię mocno kręci odpinanie i zapinanie zamków błyskawicznych, guzików, ba! bierze sie za sznurowadła ( choć zanim zacznie wiązać kokardki pewnie minie jeszcze z 5 lat ;-))
Dziś calutki ranek przesiedziała nad piórnikiem Julki gdzie wyciagała kredki,zamykała piórnik, otwierała piórnik, wkładała kredki, zamykała piórnik, otwierała, wyciągała kredki i tak w kółko.

Amelka tez uwielbia takie zabawy, w ogole wkladanie ukladanie itp....ostatnio na topie jest stary portfel do ktorego namietnie wkladala rozne swoje szpargalki potem wyjmowala i znowu i tak caly dzien....ksiazeczki takiej nie widzialam niestety

reklama
Do góry